show flamenc

Septembre 2016 Tablao Flamenco Cordobes

De fins

Entrades
Tornar als espectacles
Plantada, Revelació i Excel·lència al setembre en Tablao Flamenco Cordobes Torna "Amb Carmen Amaya en la Memòria" i "Els Farruco i Los Amaya" amb Farru, Jesús Carmona, Juan de Juan, Belén López, Karime Amaya i Sara Barrero
Artistes

Plantada, Revelació i Excel·lència al setembre en Tablao Flamenco Cordobes

Torna “Amb Carmen Amaya en la Memòria” i “Els Farruco i Los Amaya” amb Farru, Jesús Carmona, Juan de Juan, Belén López, Karime Amaya i Sara Barrero

“Tres perfils de Carmen i Tres Grans balladors”.

Durant la primera setmana de setembre, dos premis plantada del Festival de les Mines de la Unió: Jesús Carmona (Premi desvergonyiment 2012) i Belén López (Premi insolència 2016) al costat del Premi Revelació del Festival de Jerez 2013, la neboda néta de Carmen Amaya , Karime Amaya, protagonitzaran el retorn de l’aclamat espectacle “Amb Carmen Amaya en la Memòria”.

“Amb Carmen Amaya en la Memòria” va ser l’espectacle amb el qual Tablao Flamenco Cordobes va retre homenatge a la cèlebre bailaora Carmen Amaya en el centenari del seu naixement, amb el suport de la Generalitat de Catalunya.

“Amb Carmen Amaya en la Memòria” es va representar a diversos festivals nacionals i internacionals, entre ells; Festival La Villette, Els Estius de la Vila, Flamenc OnFire, Mercat de les Flors, Teatre Lope de Vega, Festival Docs, Gran Festival Flamenc de Barcelona, ​​etc … Captant l’atenció dels flamencs més puristes i de crítics del món sencer.

La segona setmana de setembre Juan de Juan, amb diversos premis a l’esquena des de molt jove (El “Potatge Gitano d’Utrera” i el “Gaspatxo Andalús de Morón de la Frontera”) li pren el relleu a Jesús Carmona, i al costat de Betlem López, Karime Amaya i Sara Barrero seguiran amb l’espectacle homenatge a Carmen Amaya cada tarda al tablao de les Rambles.

Per acabar setembre, Joan de Joan li cedeix el lloc a Farru, que juntament amb Karime Amaya, fent honor als seus cognoms presentaran de nou al tablao l’espectacle que li va atorgar el premi de la crítica 2015 com a millor ballarí al seu germà Farruquito, “els Farruco i los Amaya”, l’espectacle commemoratiu dels 45 anys d’història de Tablao Flamenco Cordobes, i un homenatge als dos grans cognoms del món del flamenc, els Farruco i los Amaya.

Farru

La família Farruco és la saga de balladors flamencs i gitanos més importants que hi ha i el Farru, un dels tres germans que segueixen en actiu, estarà amb nosaltres en Tablao Flamenco Cordobes del 20 al 30 de setembre. Antonio Fernández Montoya, més conegut com “El Farru”, ha dirigit i representat el seu propi espectacle com a solista pels tablaos i escenaris més prestigis del món, entre ells el City Center de Nova York. També ha actuat al costat d’estrelles de la música com Beyoncé, Björk, Marc Anthony i Paulina Rubio i va compartir gira mundial amb el tristament mort Mestre Paco de Lucía.

Jesús Carmona

La primera setmana de setembre (de l’1 al 8) trepitjarà també les històriques taules el prestigiós bailaor Jesús Carmona. Aquest bailaor català continua sent cap de cartell en els festivals i teatres més importants del món. Ha estat primer ballarí del Ballet Nacional d’Espanya durant cinc anys i ha compartit escenari amb artistes flamencs de primer nivell. La seva dansa, treballada amb cura i passió des de nen, uneix una tècnica prodigiosa i una estètica pròpia i original. Domina amb mestria els complicats i diferents registres del flamenc i fa anys que és considerat un dels balladors i coreògrafs més complets i aclamats del món.

Juan de Juan

Al setembre torna al Tablao Cordobes l’emblemàtic bailaor Juan de Juan. Natural de Sevilla, Juan ha participat en els espectacles més importants en escenaris i tablaos de tot Espanya, en els Festivals de flamenc internacionals i les escenes de teatres com City Center de Nova York, Champs Elysées de París, Teatre Nacional de Milà, Teatre Nacional de Costa Rica, Teatre Belles Arts de Mèxic, Teatre Teresa Carreño de Veneçuela, Teatre Nacional de Brasília, Teatre de l’Òpera de Polònia, Teatre Bunkamura Orchard Hall de Tòquio, Teatre Sadler ‘s Wells de Londres entre molts altres.

Karime Amaya

Al costat d’ells estarà durant tot el mes Karime Amaya, Neboda-néta de Carmen Amaya i una bailaora de consolidat prestigi internacional. El seu ball traspua força i temperament i el seu art ja ha enlluernat a espectadors i crítica de mig món. Ciutats com Nova York, Tòquio, Alburquerque, Quito, Nou Mèxic, Madrid o Mont-deMarsan són només alguns dels llocs que ja han caigut rendits als seus peus.

Belén López

Belén López, la bailaora tarragonina que ha representat diverses vegades a Espanya en la Fira de Turisme Internacional. Recentment guardonada amb el Premi Plantada del Festival de les Mines de la Unió. Formada en dansa clàssica, és famosa per realitzar les acrobàcies més espectaculars sense perdre gens d’autenticitat i d’estètica flamenca.

Yiyo

Completant l’equip de ball, aquest mes tenim la sort de comptar amb El Yiyo, unes de les joves promeses del ball que més està donant de parlar. Nascut a Badalona i de pares gitanos de Jaén, Miguel Fernández “El Yiyo” complementa la seva passió pel flamenc amb una formació en dansa clàssica i contemporània. Això, sumat a la seva atlètica explosivitat, li permet deslligar tot l’art i el temperament sobre una tècnica sòlida de ball, resultant en un espectacle autèntic i d’una qualitat inqüestionable.

el Cant

El millor ball es vesteix amb les veus dels nostres cantaores, artistes flamencs de qualitat inqüestionable com el Coco i Bocaíllo, dues veus esfereïdores que ressonaran amb força i talent en les parets del nostre tablao durant tot el mes de setembre.

Fins el 29 de setembre cantarà al costat d’ells Joaquín Marín Flors, millor conegut com el Quini de Jerez. Un especialista de les bulerías que, al costat de la companyia d’Antonio Gades, ha recorregut tablaos i escenaris de mig món.

Aquest mes també tenim la sort de comptar amb Manuel Tane, un autèntic cantaor gitano de Jerez de la Frontera. El seu cant ha estat definit com “salvatge” per artistes i crítics. Manuel porta aquesta qualificació amb orgull ja que la seva forma d’expressar el flamenc posseeix un atractiu ancestral, un sentit atàvic poques vegades oïda.

Aportant el toc femení a les veus aquest mes comptem amb la meravellosa presència de les cantaoras Maria del Mar Fernández i Sara Salat.

la guitarra

El cant i el ball llisquen al ritme de la música que neix de les guitarres, guitarres tocades amb mestria pels artistes que tenim la sort de tenir durant tot el mes de setembre:

David Cerreduela, fill del gran guitarrista “El Nani”, ha tocat per als flamencs més coneguts, ha acompanyat a Enrique Morente durant anys i ha estat guitarrista del Ballet Nacional d’Espanya. El seu fill, Israel Cerreduela, segueix els passos del seu pare i del seu avi i als seus 22 anys ha treballat amb artistes de la talla d’Enrique Morente, Sara Baras, Antonio Canales, Guadiana, entre d’altres i ha trepitjat els principals teatres d’Espanya.

Completant el trio de guitarres tenim a l’Tuto, un jove guitarrista amb una trajectòria que sembla imparable. Va començar a tocar a l’edat de 14 anys al Tablao del Carme a Barcelona i tot i que és molt jove, Fernández treballa amb artistes de la talla de Sara Baras i en diversos espectacles amb La Farruca i El Farru, així com amb cantaores com Montse Cortés, Duquende i Ginesa Ortega.

Veus i balls inoblidables al ritme d’unes guitarres que et captivaran.

Els espectacles de Tablao Flamenco Cordobes

Benvolgut client, estimat amic, desconegut aficionat,
La naturalesa historico-romàntica del flamenc, com a creació popular que comença a conèixer-se a mitjans del segle XlX i que els escriptors del romanticisme que visiten Espanya introdueixen en les seves narracions, s’han situat aquest fenomen musical en l’òrbita de la cultura, i de la gran literatura, a la vegada que la indústria de l’espectacle l’ha situat en un producte per a consum de masses totalment deformat. És de domini públic la perniciosa influència que el turisme massiu ha exercit en promotors, productors i artistes allunyats de l’estètica i de la formació necessàries per pertànyer a la cultura flamenca, i la calculadora premeditació amb què actuen, basat el seu comportament en l’argument que el turista “no sap” al que caldria contestar que els que no saben són ells.
Davant d’aquesta situació, el viatger i tot el que simplement s’interessi per la cultura popular autèntica, s’enfronta al repte de no deixar-se enganyar. Malauradament les fonts de coneixement no són la publicitat, ni tan sols la que ens proporciona Internet. Estem dins d’una societat intoxicada amb eslògans que són tots iguals.
Tablao Flamenco Cordobes li donarà algunes pautes:
La gestió d’un tablao, com la d’una farmàcia, han d’estar en mans d’artistes i / o experts reconeguts, aficionats autèntics com a mínim. A Madrid els trobarà amb relativa facilitat ia Barcelona igual però amb algun grau més de dificultat.
Els tablaos històrics li oferiran un retaule de la seva memòria viscuda amb els grans mestres del flamenc, alguns amb una programació escollida amb els millors intèrprets.
Tablao Flamenco Cordobes s’alinea amb aquells tablaos històrics els propietaris han estat artistes i viscut el seu món més profund i, a més d’una llista insuperable de mestres que estan en la història del flamenc és dels pocs que, a través dels anys, ha mantingut una política d’actualització permanent combinant la programació d’artistes consagrats amb la de joves talents descoberts per nosaltres.
Una altra de les característiques del nostre escenari és fer coincidir, com en els grans festivals, a grans i consagrats intèrprets en espectacles únics pel seu nivell de summa artística i de talent.
Benvolgut client, no l’hi direm nosaltres:
Pregunti als aficionats: Ells li diran què és Tablao Flamenco Cordobes

restaurant

Gala Cap d’Any i Festa Flamenca

read more