Tornar a les notícies
maig 22, 2022

Farrucos i Amaya a la nostra Cimera del Ball

Durant la segona quinzena de juny, Barcelona acollirà el espectacle "Trobades en la Cimera del Ball" amb les famílies de talla internacional Farrucos i Amaya. Farru va debutar amb 2 anys a Berlín i als 10 anys va formar la seva pròpia companyia. Des de llavors no ha parat de créixer i ha participat en gires d'artistes com Beyoncé, Björk o Marc Anthony. Junt a Farru estarà el seu germà Manuel Fernández "El Carpeta" (1998), reconegut internacionalment com un dels bailaores joves més importants del flamenc actual. Per últim, junto a la saga Farruco participarà la gran Karime Amaya, integrant de la família Amaya i sobrina nieta de la bailaora Carmen Amaya.

maig 22
Tablao Flamenco Cordobes

Farrucos i Amaya

L’art flamenc en estat puro torna a visitar Barcelona a través de Tablao Flamenco Cordobes. En aquesta nova ocasió seran les famílies Farruco y Amaya les encarregades de transmetre el sentiment i la força d’una cultura vinculada estretament a la història de Barcelona i, especialment, a la Rambla des de 1970 (any de fundació d’aquest espai artístic).

 

Durant la segona quinzena de juny, el públic podrà gaudir del espectacle “Trobades a la Cimera del Baile”, unió entre dues famílies que comptarà amb la presència d’Antonio Fernández ‘Farru’ i Manuel Fernández ‘El Carpeta’ (pertanyents a la gran saga de els Farruco) així com de Karime Amaya (sobrina nieta de la més famosa bailaora de tots els temps, Carmen Amaya, barcelonina i creada a la platja de Somorrostro on actualment es troben les platges Icaria i Bogatell).

Tablao Flamenco Cordobes

Una unió de dues grans famílies en l'escenari de Tablao Flamenco Cordobes

Farru i El Carpeta

Antonio Fernández, conegut com ‘Farru’ en el món de l’art flamenc, és germà petit del bailaor Farruquito. Farru va debutar amb 2 anys a Berlín i als 10 anys va formar la seva pròpia companyia. Des de llavors no ha parat de créixer en el panorama internacional del flamenc amb espectacles en nombroses ciutats del món i participant en gires d’artistes com Beyoncé, Björk o Marc Anthony.

 

Junto a Farru estarà el seu germà Manuel Fernández “El Carpeta” (1998). Bajo la herencia del seu avi, el gran Farruco, que era habitual a Tablao Flamenco Cordobes, i la complicitat dels seus germans Farruquito i Farru, és reconegut internacionalment com un dels bailaores joves més importants del flamenc actual.

Tablao Flamenco Cordobes
Tablao Flamenco Cordobes

Karime Amaya

Finalment, juntament amb la saga de Farruco, participarà la gran Karime Amaya, membre de la família Amaya i granniece de “La Capitana”, la ballarina flamenca per excel·lència Carmen Amaya. Karime va debutar als 9 anys i des de llavors ha actuat en festivals com el Festival Internacional d’Albuquerque als Estats Units, el Festival Flamenc de Quito, el Festival d’Art Flamenc de Mont-de-Marsan a França, el Festival d’Art Flamenc de Monterrey i el Festival Flamenc de Jerez.

 

Tablao Flamenco Cordobes Barcelona

 

Fundada el 1970 per una família d’artistes (Luis Adame i Irene Alba), Tablao Flamenco Cordobes s’ha conegut des dels seus inicis per l’alta qualitat dels seus artistes (Camarón de la Isla, Farruco, Tomatito i Bambino són només alguns dels noms que va arribar a l’escenari de la Rambla durant aquests primers anys). Durant anys i dècades, Tablao Flamenco Cordobés s’ha convertit en un referent de la cultura flamenca a Barcelona. Tant els artistes com els aficionats coneixen el nivell dels seus taulers i avui és un dels epicentres del flamenc. Amb la celebració del seu 40è aniversari el 2010, es va crear la Fundación Tablao Flamenco Cordobés amb l’objectiu de revaloritzar els fonaments de la cultura flamenca, cosa que demostra l’evolució contínua d’un espai artístic que ja està preparant el seu cinquantè aniversari per al 2020.

També li pot agradar

show

Descobreixi la història de Tablao Flamenco Cordobes

read more