Tornar a les notícies
maig 21, 2022

Paloma Fantova, Karime Amaya i Yiyo Fernández a Tablao Flamenco Cordobes

El històric tablao de les Rambles reuneix a Karima Amaya, Paloma Fantova i Yiyo Fernández. El  flamenc de Barcelona al desembre es presenta com una plena emoció i festa. El millor flamenc porta Barcelona, i especialment el punt estratègic de la Rambla, gràcies a Tablao Flamenco Cordobes, un lloc històric fundat als anys 70 per una família d'artistes i els seus primers anys de vida continua mantenint l'essència íntima i especial de un autèntic tablao flamenc a barcelona. Del 16 de desembre al 15 de gener, Tablao Flamenco Cordobes presenta un repartiment format pels ballarins Karime Amaya, Paloma Fantova i Yiyo Fernández, els cantants Fabiola Pérez 'La Fabi', Zambullo, Antonio Fernández i Bocaíllo i els guitarristes Eugenio Santiago, David Cerreduela i Justo Fernández.

maig 21
Tablao Flamenco Cordobes

Karime Amaya, Paloma Fantova i Yiyo Fernández

El ballarí Karime Amaya és un membre de la família Amaya i neboda néta de “La Capitana” Carmen Amaya, el ballarí més famós de tots els temps. Festival Flamenc de Quito, Mont-de-Marsan Festival d’Art Flamenc a França, Art Flamenc de Monterrey a Monterrey, Mèxic Festival o Festival de Flamenc de Jerez, entre d’altres. D’altra banda, Karime Amaya va estrenar el seu propi espectacle el passat mes de novembre al SAT Teatre de Barcelona: La Fuente.

 

Paloma Fantova és una ballarina nascuda a Cadis que va començar a ballar des de molt jove. Als quatre anys comença a sentir flamenc al cos i als vuit anys ella guanya el concurs de TVE “Premis Veig Veig”. Paloma Fantova va participar en coreografies de Manuela Carrasco a Nova York, Washington, París, Londres o El Caire. El 2011 va participar en l’espectacle de Joaquín Cortés ‘Calé’ i el 2012 alterna la seva presència al Tablao Cordobés amb la presentació del seu propi programa de ‘sensibilitats’. Paloma Fantova també ha participat en obres de Tomatito i en l’espectacle en homenatge a la gran bailaora Carmen Amaya, produït per Tablao Cordobés, juntament amb Karime Amaya i Pastora Galván.

 

Juntament amb les bailaoras serà el jove bailaor Yiyo Fernández. Nascut a Badalona, ​​Catalunya, i fill de pares gitanos de Jaén, El Yiyo complementa la seva passió pel flamenc amb formació en dansa clàssica i contemporània. El jove bailaor ja ha superat la factura en més de 20 festivals nacionals i internacionals i ha compartit escenari amb artistes de la talla de Mayte Martín, Duquende, Estrella Morente, Chicuela, Argentina, El Capullo de Jerez, Juan Ramón Caro, Pitingo i Miguel Poveda.

 

L’acompanyant de la dansa serà la cantaora Fabiola Pérez ‘La Fabi’ de Cadis, que acaba de presentar tots els nous àlbums ‘Fruto y Flores’. La cantaora ha treballat en la companyia de Cristina Hoyos i ha compartit escenari amb artistes com Farruquito, Antonio Canales, Farru, El Carpeta, la Faraona, Arcàngel i Diego el Morao. També ha participat en l’enregistrament d’àlbums amb Enrique El Extremeño, Manuel Parrila i Antonio Rey.

Tablao Flamenco Cordobes - Flamenc en Barcelona

Fundado en 1970 per una família d’artistes (Luis Adame i Irene Alba), Tablao Flamenco Cordobes es caracteritza pels seus començadors per la gran qualitat dels seus artistes (Camarón de la Isla, Farruco, Tomatito o Bambino són només alguns dels noms que van passar a través de l’escenari de la Rambla durant aquests primers anys). Tablao Flamenco Cordobes s’ha convertit en un referent de la cultura flamenca a Barcelona. Tant artistes com aficionats coneixen el nivell de les seves tablas i avui dia és un dels epicentres del flamenc. Amb la celebració del 40è aniversari del 2010, es va crear la Fundació Tablao Flamenco Cordobés amb l’objectiu de revaloritzar els fonaments de la cultura flamenca, cosa que demostra l’evolució contínua d’un espai artístic que ja s’està preparant per al 50è aniversari de l’any 2020.

També li pot agradar

show

Descobreixi la història de Tablao Flamenco Cordobes

read more