Tornar a les notícies
maig 22, 2022

Karime Amaya, Miguel El Rubio i Belén López: setembre màgic als Tablao Flamenco Cordobes de Barcelona

El tablao històric de Las Ramblas acollirà l'espectacle Trobada al Pinnacle of Dance amb un elenc d'estatura internacional al llarg del mes. L'epicentre de la cultura flamenca torna a estar situat a Tablao Flamenco Cordobes durant el mes de setembre. L'històric Las Ramblas tablao, creat per una família d'artistes el 1970, acull l'espectacle 'Trobada al Pinnacle of Dance' al setembre, que comptarà amb un repartiment de ballarins internacionalment reconegut com Karime Amaya, Miguel El Rubio i Belén López i les cantaores María del Mar Fernández i La Fabi, entre d'altres. Tablao Flamenc Cordobes.  

maig 22
Tablao Flamenco Cordobes

Karime Amaya, Miguel El Rubio i Belén López

L’epicentre de la cultura flamenca torna a estar situat a Tablao Flamenco Cordobes durant el mes de setembre. L’històric Las Ramblas tablao, creat per una família d’artistes el 1970, acull l’espectacle ‘Trobada al Pinnacle of Dance’ al setembre, que comptarà amb un repartiment de ballarins internacionalment reconegut com Karime Amaya, Miguel El Rubio i Belén López i les cantaores María del Mar Fernández i La Fabi, entre d’altres.

 

La ballarina Karime Amaya és membre de la família Amaya i grandniece de “La Capitana” Carmen Amaya, la ballarina més famosa de tots els temps. Karime Amaya va debutar a l’edat de 9 anys i des d’aleshores ha actuat en festivals de tot el món, com ara el Festival Internacional d’Albuquerque als Estats Units, el Festival Flamenc de Quito, el Festival d’Art Flamenc Mont-de-Marsan a França, el Festival d’Art Flamenc de Monterrey i el Festival Flamenc de Jerez, entre d’altres.

 

Belén López és una artista nascuda a Tarragona que va començar els seus estudis a l’edat d’onze al Conservatori de Dansa de Madrid. Amb una mare de Còrdova i pare de Sevilla, va començar la seva carrera artística des de molt jove i als cinc anys va ballar durant la Diada de Sant Jordi a l’obertura d’un carrer de Barcelona dedicat a Carmen Amaya. Als 17 anys va guanyar el Premi Nacional de Flamenco i el 2005 va debutar amb la seva pròpia companyia. Durant els anys següents va actuar amb artistes de renom internacional com Antonio Canales i Jesús Carmona i va recórrer cinemes i festivals arreu del món.

 

Miguel El Rubio va debutar a l’edat de 5 anys a la fira ‘Els Gnoms del Flamenc’ d’Antonio Fernández ‘Farr’. Als 8 anys va participar a la Triana Pura de la Biennal de Sevilla, un dels festivals de flamenc més importants del món. Al llarg de la seva carrera ha ballat amb artistes com Pastora Galván, Ricardo Miño, Farruco, Remedios Amaya i Rocío Molina entre d’altres. Miguel El Rubio també ha actuat en festivals i teatres a França, Bèlgica, Grècia, Marroc, Japó i Noruega, entre d’altres.

 

Tablao Flamenco Cordobes Barcelona
Fundada el 1970 per una família d’artistes (Luis Adame i Irene Alba), Tablao Flamenco Cordobes s’ha conegut des dels seus inicis per l’alta qualitat dels seus artistes (Camarón de la Isla, Farruco, Tomatito i Bambino són només alguns dels noms que va arribar a l’escenari de la Rambla durant aquests primers anys). Tablao Flamenco Cordobes s’ha convertit en un referent de la cultura flamenca a Barcelona. Tant els artistes com els aficionats coneixen el nivell dels seus taulers i avui és un dels epicentres del flamenc. Amb la celebració del seu 40è aniversari el 2010, es va crear la Fundación Tablao Flamenco Cordobés amb l’objectiu de revaloritzar els fonaments de la cultura flamenca, cosa que demostra l’evolució contínua d’un espai artístic que ja està preparant el seu cinquantè aniversari per al 2020.

També li pot agradar

show

Descobreixi la història de Tablao Flamenco Cordobes

read more