Tornar a les notícies
maig 21, 2022

Tablao Flamenco Cordobes porta el preestretat Hugo López i Mónica Iglesias amb el paloma Fantova a Barcelona

A la segona quinzena de febrer, l'històric Las Ramblas Local de Barcelona reuneix un escenari internacional, incloent La Fabi, la cantant que acaba de publicar el seu àlbum "Fruites i flors". Hugo López i Mónica Iglesias van rebre el Desplante de Baile el 2018 al Festival Internacional del Cante de les Mines.

maig 21
Tablao Flamenco Cordobes

Hugo López, Mónica Iglesias i Paloma Fantova

El millor flamenc torna a Barcelona gràcies a Tablao Flamenco Cordobes. El històric tabla de les Rambles reuneix en la segona quinzena de febrer un repartiment de reconegut prestigi internacional encapçalat pel bailaor Hugo López i les bailaoras Mónica Iglesias i Paloma Fantova. Tant Hugo López com Mónica Iglesias acaba de rebre el premi Desplante al Festival Internacional del Cante de les Mines, un dels premis més importants del món del flamenc, mentre que Paloma Fantova estrenarà el seu espectacle “Cuna” al Festival de Jerez.

 

 

Hugo López és un bailaor nascut a Còrdova el 1989 i que ha tingut flamenc a la sang des que era nen. A l’edat de 19 anys guanyaria el premi al millor espectacle al Festival de Jerez amb “Flamenco XXI: Ópera, Café y Puro” amb la companyia de Nani Paños i Rafael Estévez. L’any 2018, el ballarí de Còrdova va obtenir el premi Desplante de Baile al Festival Internacional de Canto de les Mines de La Unió ia principis de 2019 va participar en l’espectacle “¡Viva!” per Manuel Liñán.

 

 

Juntament amb la ballarina de Còrdova, serà Mónica Iglesias, una ballarina nascuda a Madrid i que viu a Sevilla. L’artista flamenc va començar la seva carrera professional amb Rafael Estévez i Nani Paños sota la direcció del cineasta Carlos Saura per a l’espectacle “Flamenco Hoy”, representat en moltes etapes de la geografia internacional com el Centre de la Ciutat de Nova York. El 2018, com el bailaor Hugo López, va guanyar el premi Desplante de Baile al Festival Internacional de Cante de les Mines de La Unió. Mónica Iglesias és una artista que, a més de recórrer els tablaos i festivals més importants del món, ha compartit escenari amb grans artistes com Pastora Galván, Antonio Canales, Patricia Guerrero o Rocío Molina entre d’altres.

 

 

A la dansa també hi haurà Paloma Fantova, ballarina nascuda a Cadis, que va començar a ballar a una edat primerenca (quan tenia vuit anys va guanyar el concurs de talent de TVE Premis Veo Veo). El ballarí va recórrer cinemes a tot el món, com Nova York, París, Londres i El Caire; També va participar en coreografies de Manuela Carrasco a Japó. El 2011 va participar a l’espectacle “Calé” d’en Joaquín Cortés i el 2012 alternà la seva presència a Tablao Flamenco Cordobes amb la presentació del seu propi espectacle “Sensibilitats”. El 2019, Paloma Fantova presentarà el seu nou espectacle, “Cuna”, al Festival de Jerez.

 

 

L’acompanyant de la dansa serà la cantaora Fabiola Pérez, coneguda com La Fabi i nascuda a Arcos de la Frontera (Cadis). La Fabi va estudiar a la Fundació Cristina Heeren amb José de la Tomasa, Paco Taranto i Esperanza Fernández i al llarg de la seva carrera professional ha viatjat arreu del món. A finals de 2018, La Fabi va publicar el seu propi àlbum “Fruto y Flores”. El repartiment d’aquest nou espectacle de Tablao Flamenco Cordobes es completa amb les veus de Luis El Granino, El Coco i Antonio Fernández i les guitarres David Cerreduela i Justo Fernández “Tuto”.

Tablao Flamenco Cordobes

Fundada el 1970 per una família d’artistes (Luis Adame i Irene Alba), Tablao Flamenco Cordobes es va caracteritzar des dels seus inicis per l’alta qualitat dels seus artistes (Camarón de la Isla, Farruco, Tomatito o Bambino són només alguns dels noms que van passar a través de l’escenari de la Rambla durant aquests primers anys). Tablao Flamenco Cordobes s’ha convertit en un referent de la cultura flamenca a Barcelona. Tant artistes com aficionats coneixen el nivell de les seves tablas i avui dia és un dels epicentres del flamenc. Amb la celebració del seu 40è aniversari el 2010, es va crear la Fundació Tablao Flamenco Cordobés amb l’objectiu de revaloritzar els fonaments de la cultura flamenca, cosa que demostra la contínua evolució d’un espai artístic que ja està preparant el seu cinquantè aniversari per a l’any 2020.

 

 

També li pot agradar

show

Descobreixi la història de Tablao Flamenco Cordobes

read more