Tornar a les notícies
maig 22, 2022

La Rambla del Mar, inici de les ramblas de Barcelona

La Rambla és molt original. Tant que hi ha una part del passeig que navega sobre el mar! I és que, després dels Jocs Olímpics, que van deixar una Barcelona rejovenida, la Rambla també es va voler modernitzar; i amb una mica d'ímpetu, va deixar enrere el Portal de la Pau -on acabava tradicionalment- va saltar el moll de Drassanes i va arribar al Moll d'Espanya.

maig 22
Tablao Flamenco Cordobes

La Rambla és molt original. Tant que hi ha una part del passeig que navega sobre el mar! I és que, després dels Jocs Olímpics, que van deixar una Barcelona rejovenida, la Rambla també es va voler modernitzar; i amb una mica d'ímpetu, va deixar enrere el Portal de la Pau -on acabava tradicionalment- va saltar el moll de Drassanes i va arribar al Moll d'Espanya

La Rambla és molt original. Tant que hi ha una part del passeig que navega sobre el mar! I és que, després dels Jocs Olímpics, que van deixar una Barcelona rejovenida, la Rambla també es va voler modernitzar; i amb una mica d’ímpetu, va deixar enrere el Portal de la Pau -on acabava tradicionalment- va saltar el moll de Drassanes i va arribar al Moll d’Espanya, mitjançant una passarel·la de fusta ben original. Per aquest motiu, des de llavors, el nou tram del passeig es diu Rambla del Mar.

¿I perquè la Rambla va voler créixer? Doncs per apropar als barcelonins i turistes a un lloc amb un nom molt divertit: El Maremagum, un espai d’oci on es poden trobar botigues, cinemes, bars i restaurants. I tocant al Maremagnum podem visitar l’aquari més important sobre la Mediterrània, on neden taurons, tortugues, morenes o el famós peix lluna .. Una raresa del nostre mar i estrella de l’aquari.

Al Moll d’Espanya també podem gaudir de l’IMAX, els cinemes futuristes de pantalles gegants i projeccions tridimensionals.

En l’inici de la Rambla del Mar podem trobar dos clubs, el Nàutic i el Marítim, envoltats d’un bosc de pals de iots i velers que atorguen una fesomia romàntica al port. La Rambla del Mar disposa d’un pont, que no és llevadís com el dels castells, sinó giratori, perquè aquests velers puguin sortir a mar obert.

Els carrers convencionals no tens grans vistes, per la qual cosa és tota una experiència sortir de terra ferma de la condensada Ciutat Vella i passejar per la Rambla de Mar, on la vista es àmplia i podem respirar l’aire de la mediterrània.

Des de la Rambla de Mar gaudirem d’una preciosa panoràmica de la muntanya de Montjuïc, des de la qual surt l’aeri que creua tot el port fins a la platja de Sant Sebatià. Dues torres metàl·liques, que donen molta personalitat al port, serveixen per fer el camí de l’aeri. Just davant de la Rambla, al moll de Barcelona es troba l’edifici World Trade Center. Un centre de negocis amb palau de congressos, dissenyat com el pont d’un transatlàntic. En aquest moll atraquen els vaixells que arriben de les illes Balears i arreu del món.

Ja veieu doncs, que l’inici de la Rambla és ben entretingut. I sense soroll de cotxes! Això sí, està molt transitada per velers, piragüista, vaixells de pesca, transatlàntics, creuers i les famoses Golondrinas, que ens donen una volta pel port. És un magnífic espai d’esbarjo per a grans i petits.

 

També li pot agradar

show

Descobreixi la història de Tablao Flamenco Cordobes

read more