Tornar a les notícies
maig 22, 2022

La ballarina Manuela Carrasco guanya el Premi Nobel Flamenc

La ballarina Manuela Carrasco guanya el Premi Nobel Flamenc. Aquest guardó, conegut oficialment com 'Compàs del Cante', ha arribat a la seva 32a edició gràcies a la Fundació Cruzcampo i també ha reconegut al jove cantaor de Chiclana, Rancapino Hijo, a la secció 'Nuevo Compás'. Manuela Carrasco és una ballarina nascuda a Triana, Sevilla, en una família d'artistes. Als 10 anys va debutar professionalment i, des de llavors, va començar una carrera que mai va deixar de créixer, rebent les millors crítiques i reconeixements. Per la seva llarga carrera, té els mèrits suficients per guanyar aquest 'Premi Nobel de flamenc'. El jurat de la 'Compàs del Cante' va estar format per Rafael Riquieni, president i guanyador de l'edició anterior, Antonio Zoido, director de La Bienal de Sevilla, Rafael Infante, director de la Càtedra de Flamencologia de la Universitat de Sevilla, Alberto García Reyes, periodista d'ABC Sevilla, Berta Tapia, directora cultural de RNE i Juan Luis Cano, ponent.

maig 22
Tablao Flamenco Cordobes

Manuela Carrasco

Manuela Carrasco va ser guardonada amb el premi conegut com el ‘Premi Nobel de flamenc’. Aquest guardó, conegut oficialment com ‘Compàs del Cante’, ha arribat a la seva 32a edició gràcies a la Fundació Cruzcampo i també ha reconegut al jove cantaor de Chiclana, Rancapino Hijo, a la secció ‘Nuevo Compás’. Manuela Carrasco és una ballarina nascuda a Triana, Sevilla, en una família d’artistes. Als 10 anys va debutar professionalment i, des de llavors, va començar una carrera que mai va deixar de créixer, rebent les millors crítiques i reconeixements.

 

Manuela Carrasco és una ballarina nascuda a Triana, Sevilla, en una família d’artistes. Als 10 anys va debutar professionalment i, des de llavors, va començar una carrera que mai va deixar de créixer, rebent les millors crítiques i reconeixements. El 1974 va guanyar el premi a la Reunió del Cante Jondo a La Puebla de Cazalla, el Premi Nacional Pastora Imperior i el Concurs Nacional d’Art Flamenc de Barcelona de Còrdova, així com a la Càtedra de Flamencologia de Jerez de la Frontera. A partir d’aquest moment, la seva carrera es va acabar definitivament i va començar a treballar amb els millors artistes de l’època com Camarón de la Isla, El Lebrijano o Pansequito del Puerto. El 1986 va recórrer Amèrica amb l’espectacle Flamenco Puro acompanyat per La Fernanda d’utrera, Farruco i El Chocolate entre d’altres. Durant aquests anys també va actuar en els festivals flamencs de Barcelona i Andalusia, el Teatre Olímpic de Roma, el Festival de Flamenco de París, la Bienal de Arte Flamenco, la Cimera Flamenca de Madrid o, per descomptat, en el Tablao Flamenco Cordobes de Barcelona .

Tablao Flamenco Cordobes

Manuela Carrasco a Tablao Flamenc Cordobes

Per la seva llarga carrera, té els mèrits suficients per guanyar aquest ‘Premi Nobel de flamenc’. El jurat de la ‘Compàs del Cante’ va estar format per Rafael Riquieni, president i guanyador de l’edició anterior, Antonio Zoido, director de La Bienal de Sevilla, Rafael Infante, director de la Càtedra de Flamencologia de la Universitat de Sevilla, Alberto García Reyes, periodista d’ABC Sevilla, Berta Tapia, directora cultural de RNE i Juan Luis Cano, ponent. D’aquesta manera, Manuela Carrasco s’uneix a la llista d’artistes que han guanyat aquest premi, com Paco de Lucía, Enrique Morente, Lebrijano i José Menese entre d’altres. A més, la bailaora Manuela Carrasco també va rebre al novembre el Premi Internacional Flamenc ‘Ciutat de Vera’.

També li pot agradar

show

Descobreixi la història de Tablao Flamenco Cordobes

read more