flamenco

Farruco, ballador flamenc a Tablao Flamenco Cordobes de Barcelona

Farruco va néixer a Pozuelo de Alarcón, Madrid el 1935 i va començar una de les dinasties més importants del món flamenc de Barcelona. Ell és el fill de la bailaora La Farruca, de qui prové el seu nom, i part d'una família de fabricants de cistelles gitanes.

Tablao Flamenco Cordobes
Farruco va néixer a Pozuelo de Alarcón, Madrid el 1935 i va començar una de les dinasties més importants del món flamenc de Barcelona. Ell és el fill de la bailaora La Farruca, de qui prové el seu nom, i part d'una família de fabricants de cistelles gitanes. El seu pare era un venedor de cavalls i bestiar que comerciava en les fires i mercats d'Andalusia, on un jove Farruco s'entretenia amb la seva mare, la Farruca, una bellesa marroquí que també era ballarina.

Antonio Montoya Flores, El Farruco, era un ballarí gitano sense educació que interpretava l'estil gitano més arrelat del ball flamenc de Barcelona. És part de la gran dinastia Montoya, els membres inclouen al guitarrista Ramón Montoya, avi del Farruco.

Aquest gran nom en flamenc Barcelona va passar la major part de la seva joventut en el camí obert vivint l'existència gitana tradicional.

Es creu que la tràgica vida personal de Farruco va ser la base de gran part del seu estil, ja que va tenir una experiència de primera mà amb la majoria de les emocions que va retratar a través del seu ball. Es va casar quan tenia catorze anys, un pare a l'edat de quinze anys, un vidu a l'edat de setze anys, i el seu únic fill va morir en un tràgic accident de trànsit a l'edat de divuit anys.

Farruco és un dels ballarins més inusuals de l'últim segle, i poques vegades té un ballarí amb les seves característiques físiques creat tanta emoció amb el ball. Hi ha hagut, per exemple, molts la tècnica i atracció física haurien estat molt més atractives per al públic en general, però a El Farruco mai li va interessar l'espectacle cridaner o la dansa de tipus teatral, només el "ball" gitano pur.

Farruco va crear una escola completament nova en el ball flamenc de Barcelona, ​​plena de carisma i poder. És considerat un dels patriarques de la dansa gitana, amb una enorme influència en la dansa flamenca moderna de Barcelona on la seva escola continua sent un exemple de força i genuí temperament.

El seu trio, Els Bolecos, amb Rafael Negre i Matilde Coral, dues llegendes del flamenc barceloní, encara avui dia és especialment recordat.

Al cim de la seva carrera, el seu primer fill, conegut com Farruquito i ja un bailaor que va prometre ser un digne hereu del seu pare amb 18 anys, va morir en un tràgic accident de trànsit. Farruco, preocupat, va abandonar el ball, amb aparicions esporàdiques.

Després de la tragèdia, la família va posar les seves esperances en el seu nét, també conegut com Farruquito, i que va prometre una brillant carrera com a bailaor. Tota la família Farruco ha heretat la seva escola de patriarca i s'han convertit en una fàbrica miraculosa que produeix talents increïbles. Tots ells han ballat en Tablao Cordobes Flamenc Barcelona, ​​el millor flamenc de Barcelona des de 1970.

show

Descobreixi la història de Tablao Flamenco Cordobes

read more