flamenco

La Chunga parla sobre Carmen Amaya

Transcripció d'una entrevista realitzada a Tablao Cordobes.

***

M: Què pots dir-nos sobre Carmen?

CH: Bé, mira, vaig ballar en un tablao i alguns productors anglesos van venir i em van dir que m'encantaria anar-hi a ballar, en una pel·lícula amb Robert Taylor. El primer que vaig dir, sense preguntar sobre els diners o els dies, va ser si anava a veure Jhonny (Glenn Ford), un nord-americà que colpeja la bufetada de Gilda, i em van respondre en anglès, no sabien ni una paraula en espanyol. .. i van respondre "aquest Jhonny", hi van explicar i m'ho van prometre, que el primer que anàvem a veure a Glenn Ford. Em van portar a un estudi on estava fent una pel·lícula d'avió, que era ... Amb aquest vestit blau ... molt clar, tot arreglat ... i mira ... Em vaig quedar una hora mirant-lo. .. Amb la meva boca oberta. Va ser boig.

Vaig estar allà per un ball que el meu marit tenia allà, se suposava ... i ell va anunciar (Robert Taylor) perquè anava a separar-se i la dona va venir, i van venir a veure per què jo era una amiga de Robert Taylor ... Llavors ve la dona i ell diu ... Ara la Chunga va a ballar "en espanyol, vaig tenir un marit que em va treure, i vaig haver de besar-lo i li vaig dir que NO. Així que ballant, el flagell a la cara i segueixo ballant ... i vaig dir, sí ... però no em va fer un petó.

Pinto que va ser el que em va descobrir, i el que et dic és la veritat i del cor ... em va dir "Si anem a Espanya, diran que ha estat un fracàs, que no has tingut èxit ..." i llavors Pinto va pensar , "qui és aquí? i vam descobrir que Carmen Amaya era a Nova York, i teníem algunes entrades, que si no feia servir les perdiem i en aquest moment era una fortuna. decidim perdre les entrades però anar a Nova York per veure a Carme. però, ¿com de gran és Nova York, com que trobarem a Carmen en una ciutat tan gran? Així que vam decidir anar al Barri Llatí ... i realment ... .Había Déu, perquè no és normal, i el primer que trobem és la companyia de Carmen Amaya.
"Aquí està Chunga, Chunga per allà" - "Ens acompanyes a veure a Carmen?"

Carmen Amaya vivia en un d'aquests hotels que tenen cuina, sala d'estar i dos llits petites ... així que només que ella em va veure es va tornar boja, va començar a abraçar-me, fa un petó aquí, fa un petó allà ... li vam dir tot el que ens va succeir ... i mira com estava, si era bona com a ballarina, com a persona, era triple.

En els dos llits, una de Carmen i l'altra del seu espòs, l'espòs la va enviar a la sala d'estar i ella em va posar a dormir amb ella. Ella estava parlant al Chatau Madrid que va ser genial llavors, era de primera classe que ella també estava ballant, i va buscar un contracte allà, vaig treballar al Chateu Madrid a Nova York, i després li vaig preguntar si coneixia a algú qui podria contractar-nos, ja que en aquell moment jo estava amb un guitarrista Ramón Gómez que cantava i tocava la guitarra, i jo ballava, érem dues persones i Pinto.

Carmen va dir "Vaig a trucar a Mèxic, el Pati" i al Pati ens van contractar un any i mig per ballar, i quan vam arribar a Espanya perquè era un nen, Pinto va dir "Ara, si és el moment".

A partir d'aquí, va ser "Chunga, Chunga ..." hi a tot arreu fins ara ...

show

Descobreixi la història de Tablao Flamenco Cordobes

read more