Tornar als artistes

flamenco Ballador/a

Adela Campallo

Adela Campallo és una ballarina de flamenc nascuda a Sevilla en el context d'una família amb una gran tradició flamenca. Els seus inicis com a ballarí de flamenc van començar amb la formació de professors com José Galván i Manolo Marín. També va perfeccionar la seva dansa amb artistes com Eva La Yerbabuena, Manolete, Antonio Canales i el seu propi germà, Rafael Campallo.

Adela Campallo és una ballarina de flamenc nascuda a Sevilla en el context d’una família amb una gran tradició flamenca. Els seus inicis com a ballarí de flamenc van començar amb la formació de professors com José Galván i Manolo Marín. També va perfeccionar la seva dansa amb artistes com Eva La Yerbabuena, Manolete, Antonio Canales i el seu propi germà, Rafael Campallo.

 

Als 16 anys va debutar a la seva terra natal i poc després va viatjar al Tablao El Flamenco al Japó amb els seus germans. Quan va tornar, va formar part de la companyia de Manuela Carrasco a l’espectacle “La Diosa”. El 2002 va ser finalista del Concurs de Joves de la Biennal de Sevilla i va començar a col·laborar amb la companyia d’Antonio Canales com a solista en els espectacles “Bailaor” i “Sangre de Edipo”.

 

El 2003 va actuar al Teatro Central de Sevilla durant el Festival de Tardor a Jerez de la Frontera i va viatjar amb “El fill Cubano” i “El Flamenco” i va col·laborar amb la companyia de Farruquito durant el muntatge “Alma Vella”. Un any després, ell i el seu germà, Rafael Campallo, van estrenar l’espectacle “Campallerías”.

 

Adela Campallo és una artista que ha participat en nombrosos festivals i teatres d’arreu del món, com ara el Festival Albuquerque als Estats Units, el Festival de Bogotà a Colòmbia, el Festival de Jerez, el Festival de Dansa Flamenca d’Andalusia, la Biennal de París o la Biennal de Sevilla entre molts altres. El 2014 estrena “Una Moneda de Dos Cares”, un nou espectacle d’Antonio Canales i el 2015 estrena “Adelada”, la seva nova proposta, a la ciutat de Mèxic.

restaurant

Gala Cap d’Any i Festa Flamenca

read more