Tornar als artistes

flamenco Ballador/a

Alba Heredia

Alba Heredia va néixer al barri gitano del Sacromonte, concretament a la cova "La Rocío". Va ser batejada en presència de la Duquessa d'Alba, qui és a més la seva padrina. Amb tan sols 4 anys va començar a donar els seus primers passos com a bailaora. Alba pertany a una de les dinasties més emblemàtiques del món del flamenc: Els Maya, és per tant neboda de grans mestres com Manolete, Mario Maya i Juan Maya Marote.

Alba Heredia va néixer al barri gitano del Sacromonte, concretament a la cova “La Rocío”. Va ser batejada en presència de la Duquessa d’Alba, qui és a més la seva padrina. Amb tan sols 4 anys va començar a donar els seus primers passos com a bailaora. Alba pertany a una de les dinasties més emblemàtiques del món del flamenc: Els Maya, és per tant neboda de grans mestres com Manolete, Mario Maya i Juan Maya Marote.

Des de molt petita va començar a actuar a la cova de la seva àvia “La Rocío”. Als quatre anys debuta al Palau d’Esports de Granada en a l’homenatge al seu oncle Juan Maya Marote al costat d’artistes de la talla de Niña Pastori, José Mercé, El Guito, Mario Maya, Eva la Yerbabuena, Manolete, Juan Andrés Maya, Ketama, Aurora Vargas i Pansequito entre d’altres.

Durant més de 4 anys Alba es tanca per estudiar el ball de la mà d’artistes de primer nivell com Juan Andrés Maya, Iván Vargas, Belén Maya, Rafaela Carrasco, etc.

A partir del 2004 comença la seva marxa professional en solitari en el prestigiós XV Festival Jove de la Zona Nord davant més de 5.000 persones, obtenint crítiques molt bones i revelant-se com una gran artista, deixant enrere a la nena a la qual tots esperaven veure.

Un any després debuta a Casa Potes, i poc després ho faria també al Corral de la Moreria. Va participar també en la Passió de Crist, on realitza una fabulosa actuació coreografiada pel seu oncle Juan Andrés Maya.

En aquest mateixos any Alba treballa en nombroses ocasions en les prestigioses penyes de Granada, com la Penya de la Plateria, compaginant així les actuacions diàries en la Zambra del seu Àvia on no deixa d’aprendre i agafar força, un tret característic dels balladors de Granada.

A finals de l’any 2005 Alba tanca el VI Festival de Tardor de Granada, al costat del prestigiós artista Enrique Morente.

El 2006 actua per diversos festivals de Granada al quadre de Curro Albayzín representant les generacions de les Zambras i tancant el festival del Albayzín costat de la companyia de Manolete. També apareix com a artista convidada al programa de Canal Sud “Quina Nit” per sorprendre a la seva padrina la Duquessa d’Alba amb l’acompanyament de la guitarra de Juan Habichuela Nieto.

L’any 2007 Alba decideix col·laborar en el Festival de Flamenc organitzat pos ASPROGRADES, festival flamenc benèfic. Aquest mateix any presenta el seu espectacle com a solista a l’auditori tan prestigiós de “La Figuera de moro” al Sacromonte Granada. Al juny de 2008 va ser finalista i primer premi del VEO VEO del certamen de comunitats autònomes d’Andalusia i sis mesos després va obtenir el segon lloc en el certamen VEO VEO nacional.

Aquest mateix any va participar amb el seu oncle al festival de tardor de Granada en 2008 amb l’espectacle “Granada en cos i ànima”. Altres espectacles com “FURIA MAYA” “La Passió de Crist” amb artistes convidats com Montse Cortés i “EL Naixement” etc.

Al juliol de 2009 actua en els Estius del Corral, sorprenent a la ciutat de Granada i compartint cartell amb grans artistes com Manuel Liñan, Fontsanta la Moneta i Belén Maya.

Durant el 2010 Alba treballa amb la companyia d’Estrella Morente a la Maestranza de Sevilla juntament amb Enrique Morente i Juan Andrés Maya. Aquest mateix any Alba al desembre emprèn un viatge d’una setmana juntament amb Curro Albayzín a França i per diverses ciutats de la mateixa, al festival de Lió entre d’altres.

Alba va ballar també per a la primera Dama d’EUA Michelle Obama en el seu Visita a Granada el 2010 a la Cova de la seva àvia “LA ROCÍO”. El 2011 Alba treballa al prestigiós Festival Flamenc de la ciutat de ESCH a França amb el seu espectacle “AlborCalé” compartint cartell amb artistes com Fuensanta la Moneta, Belén Maya, Fran Espinosa, entre d’altres.

Al juliol de 2011 a Alba la flama del programa “TU SI QUE VALS”, quedant finalista i obtenint el segon premi del certamen. El 2011 i 2012 Alba se segueix perfeccionant fent classes de clàssic amb la mestra Maite Galán ia l’escola de la bailaora Mariquila amb William i la seva dona Marisa.

El 2012 comença a impartir classes magistrals a l’escola internacional de flamenc de Granada Manolete, a “La Figuera de moro” amb el seu oncle MANOLETE, Juana Amaya i Farruquito.

També aquest mateix any Alba treballa en uns dels espectacles del seu cosí Ivan Vargas en un important festival de Marseille a França, i posteriorment a Granada amb l’espectacle titulat “JO MATEIX” realitzat al festival de l’escola internacional de “Carmen de les coves “a Granada.

Encara en 2012, Alba també treballa amb Juan Andrés Maya amb Diàleg del Amargo del seu oncle Mario Maya en el seu petit homenatge rendit per Juan Andrés Maya juntament amb Diego Llori.

L’any següent va assistir a classes de la mestra Miracles Mengíbar, per perfeccionar el seu ball amb bata de cua i assaja amb Juan Andrés Maya per a diversos projectes futurs. Encara en 2013, Alba participa de nou en els Estius del Corral, compartint cartell amb artistes com Iván Vargas, entre otros.

El 5 de setembre de 2014 Alba assisteix com a artista convidada a l’homenatge a Granada, dedicat al Mestre Enrique Morente, compartint cartell amb artistes com, Estrella Morente, Jose Enrique Morente, Juan Andres Maya, Pere El Granaino, Fuensanta La Moneta, Ivan Vargas, entre d’altres.

Actualment Alba es troba entre Granada i Sevilla prenent classes i treballant en els tablaos més prestigiosos de les zones, amb projectes per a l’estranger, Madrid i el Japó novament per al festival que es farà en memòria a Paco de Lucia

Alba Heredia

Tablao Flamenco Cordobes

restaurant

Gala Cap d’Any i Festa Flamenca

read more