Tornar als artistes

flamenco Ballador/a

Amador Rojas

Amador Rojas va néixer en una família de gitanos a Los Palacios, als afores de Sevilla.

NOM: Amador Rojas

LLOC DE NAIXEMENT: Amador Rojas va néixer en una família de gitanos a Los Palacios, als afores de Sevilla.

ESTUDIS: Als set anys coneix al Mestre Farruco, amb ell comença la seva formació com a bailaor. Farruco ensenya a Amador la base del món flamenc. L’interès i necessitat de ballar li fa devorar tot el material audiovisual que cau a les mans.

TRAJECTÒRIA: Rebel per naturalesa i autodidacta, amb dotze anys aconsegueix treballar com a solista. Des dels seus principis, té una visió molt particular del ball i s’atreveix a fer les seves pròpies coreografies.

Amb setze anys, Salvador Távora el contracta per formar part de la companyia “La Quadra” amb l’espectacle “Carmen”. Roman en aquesta companyia durant cinc anys, recorrent el món i participant en la Biennal de Flamenc de 1998. Amb Salvador, Amador aprèn la importància de la interpretació en el baile.Amador Rojas és elegit pels grans del flamenc com la Família Montoya, Manuela Carrasco i Juana Amaya per participar en els seus espectacles.

Amb un anys, coreografia, interpreta i balla com a solista els espectacles de “Zelda” i la “Estàtua de Maya” de Yuryko Yoda.

Amador Rojas entra a formar part de la companyia de “Eva Hierbabuena” intervenint en els espectacles “A quatre veus”, “5 dones” i “Eva”. Antonio Canales aposta per Amador i li inclou, com a solista, en els seus espectacles “Els grans “,” Bailaor “,” La Casa de Bernarda Alba “i” Mà a mà “.

Amb la seva pròpia companyia, realitza l’obra “Kahlo Caló”, basada en la vida i obra de l’universal pintora Mexicana Frida Kahlo, que es va estrenar al gener de 2008 al Teatre Villamarta de Jerez de la Frontera (Cadis). I a La Biennal de Flamenc del 2008 de Sevilla va rebre el premi “Artista Revelació” al Teatre Lope de Vega.

Al març del 2009 estrena “Mandala” a Sevilla. Amb aquest espectacle pretén celebrar una sintonia de cerimònies a les diferents cultures, invocant el màgic de la música i la dansa mitjançant un ritual flamenc. El mateix any rep el premi “La Venencia Flamenca” (La Mistela) de la seva ciutat d’origen, dels Palaus.

Al juny del 2009, Amador capta l’atenció del gran director teatral, Miguel Narros. En aquesta trobada Narros descobreix Amador per al seu pròxim espectacle de “Fedra”, on interpreta el personatge d’Hipòlit. Rojas actua a banda del seu protagonista Lola Greco i interpreta números pel compositor i cantaor Enrique Morente. “Fedra” s’estrena al Teatre Romà de Mèrida, on es llança una gira reeixida per tot Espanya.

El 2010 interpreta “Mandala” a Los Angeles amb gran èxit. Es tracta de la seva primera funció com a solista a Amèrica i rep el premi The Golden Lyre Musicianship Award. “Mandala” es presenta a Espanya, França i Brasil l’estiu del 2010 i Amador comparteix escenari amb Antonio Canales.

FESTIVALS: Biennal de Flamenc de 1998, Biennal de Flamenc del 2008, etc.

PREMIS: Premi “Artista Revelació” en Biennal de Flamenc del 2008, Premi “La Venencia
Flamenca “2009, The Golden Lyre Musicianship Award 2010.

restaurant

Gala Cap d’Any i Festa Flamenca

read more