Tornar als artistes

flamenco Ballador/a

Ana Pérez

Ana Pérez és una jove bailaora nascuda i criada a la ciutat francesa de Marsella. Criada envoltada de ball, és filla de la bailaora María Pérez i del coreògraf contemporani Patrick Servius.

Ana Pérez és una jove bailaora nascuda i criada a la ciutat francesa de Marsella. Criada envoltada de ball, és filla de la bailaora María Pérez i del coreògraf contemporani Patrick Servius.

El seu pare va ser instruït en el jazz i la dansa clàssica abans de trobar-se amb la dansa contemporània i arts marcials durant els anys noranta. La seva carrera artística i la seva curiositat li van fer iniciar-se al món de la moda, la fotografia, el vídeo, la música i el teatre. Ha treballat amb coreògrafs de reconegut prestigi com Christine Fricker, Odile Cazes, Heddy maâlem o Fabienne Berger, entre molts altres.

Els seus coneixements de música, la seva formació així com les seves primeres experiències professionals van ser adquirides a Marsella, donant forma així a una bailaora amb coneixements tècnics i artístics molt complets. Actualment porta ja 7 anys vivint a Sevilla i ja ha passat pels millors tablaos de la capital andalusa.

Ha protoganizado el seu propi espectacle en nombrosos teatres i festivals, captivant públic i crítica per igual. Va ser considerada la revelació dels festivals de Mont-de-Marsan i de Nimes, per esmentar alguns. Més tard la hi va poder veure representant la producció d’Andrés Marín titulada “Monocrom”, amb Cristina Hall a la biennal de Sevilla el 2014. Al costat d’això va tancar també el festival de flamenc de Düsseldorf el 2016 amb un nou projecte “Translúcid”.

Podríem parlar d’Ana Pérez com a una autèntica flamenca. Porta amb ella un pes i una maduresa que impacten al públic quant la veuen. El seu estil i la seva elegància aporten una novetat al ball flamenc que neix de la seva personalitat, de les seves arrels flamenques i d’una cultura contemporània oberta al món de la qual es va impregnar des de petita a casa seva.

Aquells que l’han vist diuen que desprèn sensualitat i delicadesa en cada moviment i que, el que més enlluerna quan la veus sobre les taules és el seu sentit rítmic i un cantarella fora del comú.

Ana Pérez ve a Tablao Flamenco Cordobes Barcelona per primera vegada a l’octubre de 2016. No te la perdis!

restaurant

Gala Cap d’Any i Festa Flamenca

read more