Tornar als artistes

flamenco Cantaor/a

Anabel Rivera

Natural del barri del Mentidero (Cadis), es tracta d'una cantaora amb una extensa trajectòria com a professional a les seves esquenes.

Natural del barri del Mentidero (Cadis), es tracta d’una cantaora amb una extensa trajectòria com a professional a les seves esquenes.

Guanyadora del segon premi del Concurs Nacional de Alegries, del segon premi del Concurs de Tientos de Cadis i del segon premi al Cant per Bulerías a San Fernando, Cadis. Ha actuat en festivals i teatres d’arreu del món amb grans artistes, com Niña Pastori, El Barri, Pilar Ogalla, Javier Latorre o l’Índia Martínez, entre d’altres.

Anabel Rivera ha actuat en tot tipus de festivals: New York Flamenco Festival, Festival Flamenc de Munic, Festival Flamenc de Monterrey, Festival Institut Cervantes de Bucarest, Festival Institut Cervantes de París, Festival de Luxemburg, Festival Catalunya Arte Flamenco, La Suma Flamenca de Madrid, Potatge Utrera, Gaspatxo de Morón, Nit Blanca del Flamenc de Còrdova, Biennal de Sevilla, Festival Flamenc de Jerez i dijous Flamencs de Cadis són els més importants en què ha actuat.

Anabel Rivera actualment col·labora en les companyies del cantaor David Palomar i en la de la cantaora Marina Heredia i el pianista Dorantes, a més d’en les actuacions de Tablao Flamenco Cordobes de Barcelona.

El cant flamenc a Tablao Flamenco Cordobes Barcelona
Des de la seva fundació, el 1970, han passat per Tablao Flamenco Cordobes Barcelona algunes de les veus més importants del flamenc dels segles XIX i XX. El mateix Camarón de la Isla, Fernanda i Bernarda d’Utrera, Xocolata, Turronero, Terratrèmol fill, La Susi, La Canet de Màlaga, Cancanilla de Marbella, Duquende, Miguel Poveda, Mayte Martín, Montse Cortés, Remedios Amaya, La Tana o Arcàngel són només alguns dels noms il·lustres que conformen la llista d’artistes que han sorprès al públic de Tablao Flamenco Cordobes Barcelona amb la seva veu.

El mític tablao ha estat com una casa per a molts dels nascuts a Catalunya, que han passat pel seu escenari majoritàriament abans d’arribar a la fama i madurar com a professionals. Miguel Poveda, per exemple, es va formar com a cantaor en Tablao Flamenco Cordobes Barcelona, ​​des que va debutar en el seu escenari amb tot just 18 anys fins que, amb el seu imparable èxit al Festival Internacional de Cant de les Mines, va donar el salt a la fama. Molts altres cantaores de tota mena han passat per la disciplina i els valors d’aquest llegendari, bressol i universitat per al cantaor flamenc de Catalunya i, en alguns casos, també de la resta d’Espanya.

Un bon exemple d’aquesta tasca formativa per al cantaor de Tablao Flamenco Cordobes Barcelona són molts dels cantaores catalans reeixits que recorren tota Espanya ja sigui en solitari o acompanyant grans artistes i que han passat pel seu escenari o han crescut veient els espectacles que produïa : Matías López “Mati”, Morenito de Íllora, Juan Manzano “Coco”, Antonio Campos “Bocaillo”, Joaquín “El Duende”, “El Salao”, Mayte Martín, Montse Cortés o Duquende, entre d’altres.

restaurant

Gala Cap d’Any i Festa Flamenca

read more