Tornar als artistes

flamenco Ballador/a

Antonio Molina “El Choro”

Neix a Huelva el 1985. Aprèn les bases del flamenc del seu pare “El Choro” Àmplia i aprofundeix la seva formació amb Manolo Marín i Javier Cruz, fins que el 1999 guanya el II Certamen de Ball Flamenc Jove de Huelva convocat per la Fundació Cristina Heeren , instal·lant-se així a Sevilla per continuar els seus estudis en aquesta escola amb mestres com Javier Barón, Israel Galván, Rafael Campallo entre uns altres.

El 2002 forma part de la companyia d’Israel Galván a l’espectacle “Galvánicas” estrenat a la XII Biennal de Flamenc.

 

I l’any següent participa a la gira de l’espectacle, “Rafael Campallo i els Joves Flamencs”, amb el qual actua al “Festival Flamenc” de Monterrey, Philadelphia, Nova York i al “Miami Festival”.

 

El 2004 actua al Festival de Jerez a l’espectacle d’Adela i Rafael Campallo amb els qui estrena, a la XIII Biennal de Flamenc “Don Juan Flamenco” i treballen a Tel Aviv i Jerusalem. Aquell mateix any forma part de la Companyia d’Eva la Yerbabuena, amb l’espectacle “Eva”.

 

El 2006 participa a la Biennal de Flamenc de Sevilla dins el Cicle “Joves Promeses”. I aquest mateix any, Javier Barón compta amb ell per al seu espectacle “Dues veus per a un ball” actuant a Los Angeles, París, Sevilla, Còrdova i Jerez.

 

Torna a actuar a la Biennal de Sevilla del 2008, aquesta vegada formant part de la Companyia “Joves Valors del Flamenc” amb l’obra “Temps Passats” dirigit per Juan Dolores Caballero “El Chino” que s’estrena al Teatre Alameda.

 

Des del 2009 fins al 2012 forma part de la Companyia de Manuela Carrasco per a l’estrena de l’espectacle “Suspiro Flamenco” al Teatre Central de Sevilla i per a la següent gira pels escenaris més emblemàtics del Japó, i segueix formant part de la Companyia Javier Barón amb qui estrena l’espectacle “Vaivenes” a la XVI Biennal de Flamenc de Sevilla.

 

El 2013 forma part de la companyia del guitarrista de Nen de Pura il·lustrant els seus recitals i és artista convidat a l’espectacle de Juana Amaya, “Morón Baila”.

 

Des del 2015 entra a formar part de la Companyia de Vicente Amigo amb la qual segueix present fins avui.

 

El 2016 estrena el seu primer espectacle en solitari: “Avís: Bayles de Jitanos” al XX Festival de Jerez, sota la direcció de Rafael Estévez i produït per la Fundació Cristina Heeren amb la col·laboració de l’Institut Andalús del Flamenc, amb què guanya el Premi Revelació del Festival. Des de la seva estrena, l’espectacle ha estat representat fins al 2018 a diferents llocs com Tel Aviv, al Festival Dies de Flamenc a Albuquerque, Ibèrica Contemporània a Querétaro, Festival d’Art Flamenc a Monterrey, Festival Aire Flamenc a Mont de Marsan, “Festival Andalou” a Avinyó, “Tanzhaus Nrw” a Düsseldorf, Suma Flamenca de Madrid, el Gran Teatre de Huelva, ia la Biennal de Flamenc de Sevilla, entre d’altres.

 

El 2018 estrena el seu segon espectacle: “GELEM”, aquesta vegada dirigit per Manuel Liñan, al Teatre Villamarta dins del XXII Festival de Jerez, també representat al Gran Teatre de Huelva ia la Suma Flamenca de Madrid, als Teatres del Canal .

 

A l’abril d’aquell any, presenta també un espectacle de mida més reduïda, “EL MEU BALL” al cicle Els Dijous Flamencs de Cajasol i altres cicles.

 

El 2019 entra com a artista convidat a l’espectacle “ÍNTIMO” de Miguel Poveda amb el que continua col·laborant fins avui.

 

La seva nova producció, “#SiDiosKiere”, s’estrena al Teatre Villamarta dins del Festival de Jerez 2022 dirigit per Juan Dolores Caballero “El Chino”, al juny es torna a presentar al Teatre Central de Sevilla dins del cicle Flamenc Ve del Sud ia Huelva al festival Flamenc Ciutat de Huelva.

restaurant

Gala Cap d’Any i Festa Flamenca

read more