Tornar als artistes

flamenco Ballador/a

Antonio Molina “El Choro”

El Choro va néixer a Huelva el 1985 i va aprendre les bases del flamenc de la mà del seu pare "El Choro", així com amb els artistes Javier Latorre, Antonio "El Pipa", Javier Baró, Rafael Campallo, Israel Galván i Antonio canals.

ESTUDIS: El Choro va néixer a Huelva el 1985 i va aprendre les bases del flamenc de la mà del seu pare “El Choro”, així com amb els artistes Javier Latorre, Antonio “El Pipa”, Javier Baró, Rafael Campallo, Israel Galván i Antonio canals.

TRAJECTÒRIA: Ha actuat en moltes penyes i teatres andalusos i ha treballat en les companyies d’Israel Galván, Eva la Yerbabuena (amb l’espectacle “Eva”), Mercedes Ruiz i Rafael Campallo, actuant al Festival Flamenc de Monterrey de Mèxic, en el International House de Philadelphia, The Danny Kaye Playhouse a Nova York i el Festival de Miami.

L’any 2004 va actuar al Festival de Jerez amb Rafael i Adela Campallo i en la XIII Biennal de Flamenc a “Don Juan Flamenco” amb el qual també van actuar a Israel.

Dos anys més tard va formar la seva pròpia companyia treballant a Portugal i els Països Baixos. El 2008 actua en “Leolé” amb Leonor Leal al Festival de Jerez.

A l’any següent va entrar a la companyia de Manuela Carrasco actuant en “Suspiro Flamenco” al Teatre Central de Sevilla i al Japó.

PREMIS: Va ser guardonat al Certamen de Ball Jove de Huelva, convocat per la Fundació Cristina Heeren.

L’any 2015 va entrar a formar part de la companyia de Vicente Amigo, amb la qual va realitzar una gira per Estats Units. Aquest mateix any va estrenar també el seu espectacle “Avís, Bayle de gitano” al Festival de Jerez, a Israel, a Alburquerque, a la Biennal de Sevilla i en la Suma Flamenca de Madrid. En tots ells va obtenir un ple absolut i un gran èxit de públic.

2015 entrá en la companyia de vicente Amic, gira per estats units.

En 2016 va obtenir el Premi Revelació del Festival de Jerez.

 El cant flamenc a Tablao Flamenco Cordobes Barcelona
Des de la seva fundació, el 1970, han passat per Tablao Flamenco Cordobes Barcelona algunes de les veus més importants del flamenc dels segles XIX i XX. El mateix Camarón de la Isla, Fernanda i Bernarda d’Utrera, Xocolata, Turronero, Terratrèmol fill, La Susi, La Canet de Màlaga, Cancanilla de Marbella, Duquende, Miguel Poveda, Mayte Martín, Montse Cortés, Remedios Amaya, La Tana o Arcàngel són només alguns dels noms il·lustres que conformen la llista d’artistes que han sorprès al públic de Tablao Flamenco Cordobes Barcelona amb la seva veu. El mític tablao ha estat com una casa per a molts dels nascuts a Catalunya, que han passat pel seu escenari majoritàriament abans d’arribar a la fama i madurar com a professionals. Miguel Poveda, per exemple, es va formar com a cantaor en Tablao Flamenco Cordobes Barcelona, ​​des que va debutar en el seu escenari amb tot just 18 anys fins que, amb el seu imparable èxit al Festival Internacional de Cant de les Mines, va donar el salt a la fama. Molts altres cantaores de tota mena han passat per la disciplina i els valors d’aquest llegendari, bressol i universitat per al cantaor flamenc de Catalunya i, en alguns casos, també de la resta d’Espanya. Un bon exemple d’aquesta tasca formativa per al cantaor de Tablao Flamenco Cordobes Barcelona són molts dels cantaores catalans reeixits que recorren tota Espanya ja sigui en solitari o acompanyant grans artistes i que han passat pel seu escenari o han crescut veient els espectacles que produïa : Matías López “Mati” és un d’ells, com ho són Morenito d’Íllora, Juan Manzano “Coco”, Antonio Campos “Bocaillo”, Joaquín “El Duende”, “El Salao”, Mayte Martín, Montse Cortés o Duquende.

This post is also available in: Español English 简体中文 日本語 Русский Français Italiano Deutsch 한국어

restaurant

Gala Cap d’Any i Festa Flamenca

read more

Aquest site utilitza cookies. Continuant navegar pel site, vostè accepta l'ús d'aquestes cookies.