Tornar als artistes

flamenco

Carmela Riqueni

Neix a Sevilla, Triana el 1989, al si d’una família d’artistes com Rafael Riqueni i María Jiménez. De la mà de Matilde Coral va començar el seu interès com a professional d’aquest art, amb 17 anys va ser becada per la Fundació Cristina Heeren, on durant dos anys va aprendre de grans mestres.

 

Va estudiar amb Juan de los Reyes la tècnica del zapateado, ha rebut diversos cursets per part de “Farruquito” Pepe Torres, Rubén Olmos i Rocío Molina, entre altres grans professionals del ball. La seva primera aparició professional que destaca com esdeveniment personal important va ser a la penya flamenca Torres Macarena on va actuar en un homenatge per a la bailaora Sevillana Angelita Vargas. Ha ballat en alguns tablaos de la capital sevillana, Madrid i Granada. El 2016 va actuar com a cos de ball a la Cia de Farruquito emès en canal sud per la Biennal de Sevilla. Aquest mateix any ingressa també a la Cia de Flamencs pel món amb l’espectacle ‘La sireneta entre mars andalusos’ que s’estrenaria en aquesta biennal donant així punt de partida a una gira per diferents teatres espanyols.

 

El 2018 va participar en una gira del Festival Flamenc Romí a Gran Canària i Lanzarote, juntament amb José Maya, José Soto Sorderita, Jorge Pardo i Josemi Carmona entre altres grans artistes. Aquest mateix any va fer una gira al Marroc al festival de cinema de Tetuan i a la televisió de Casa Blanca amb l’artista Jalal Chekara, el 2019 crea el seu primer espectacle juntament amb dues companyes més “Atraccions”, es pre-estrena a Sevilla al març del 2019, a final d’aquest any viatja al Japó per impartir classes durant dos mesos. A la pandèmia es prepara coreografies per a Rafael Riqueni.

restaurant

Gala Cap d’Any i Festa Flamenca

read more