Tornar als artistes

flamenco Ballador/a

Claudia Cruz

Als 5 anys d'edat, comença a ballar, rebent classes de flamenc, més tard, als 10 anys comença les seves classes de Ballet i Clàssic Espanyol en l'Acadèmia de Dansa Cibayí, dirigida per Charo Creu.

NOM: Claudia Creu

LLOC DE NAIXEMENT: Cadis, 17 juliol 1986

ESTUDIS: Als 5 anys d’edat, comença a ballar, rebent classes de flamenc, més tard, als 10 anys comença les seves classes de Ballet i Clàssic Espanyol en l’Acadèmia de Dansa Cibayí, dirigida per Charo Creu.

Ha rebut classes de flamenc d’artistes com Juana Amaya, Javier Latorre, Israel Galván, Rafaela Carrasco, Belén Maya, Alejandro Granados, Carmelilla Montoya i La Chana; de dansa contemporània amb Mijita Dakota; de ballet amb Pacy Sánchez i Teresa Caudón; i de clàssic espanyol amb Fernando Galán i Silvia Oen.

Claudia també ha cursat teatre amb Caco Castelo, Eduardo Bernal i Manuel Morón.

TRAJECTÒRIA: El 2001 va actuar en l’espectacle del Pregó Carnavalesco de Cadis protagonitzat per Sara Baras. El 2003 va col·laborar amb la companyia de Teatre Els Ulen, al costat del ballet de Mònaco interpretant l’obra Carmen de Bizet.

El 2005 va viatjar al Japó amb l’espectacle Pasión Flamenca compartint cartell amb Enric El Extremeny, La Tobala, Pere Serra i La Moneta, aquest mateix any va ser de gira amb Turisme Andalús representant el flamenc d’Andalusia a nivell europeu.

Anys més tard, el 2008, va formar part de la Companyia Cadis, dirigida per l’Agència Andalusa per al desenvolupament del flamenc, compartint escenari amb artistes com El Junco, Pere Puig, Rosario Toledo i Ana Salazar.

El seu primer espectacle, amb Alma, el va presentar a Cadis l’any 2009, portant com a artista convidat a Enric El Extremeny.

La temporada 2010/2011 va girar com a artista convidada en l’espectacle Niña Pastori en Nadal, sent la primera vegada que Niña Pastori inclou en el seu espectacle una figura de ball.

Va formar part de la Companyia d’Antonio El Pipa del 2008 al 2012 com a primera balladora sent la seva parella de ball en gires per Europa i Amèrica i participant en nombrosos festivals com el Festival de Jerez, Mont de Marsan, Parc de la Villete, etc.

Al febrer de 2012 i va repetir com a artista convidada en el Pregó Carnavalesco de Cadis La Pepa 2012 protagonitzat per Niña Pastori i al maig del mateix any va ser l’artista convidada del mestre Rancapino en l’espectacle Ahir i Avui. Uns mesos més tard va presentar el seu espectacle “Claudia Creu” obrint cartell en la programació del Bicentenari de les Corts de Cadis.

L’any 2013 va ser un any ple de grans esdeveniments per Claudia, al febrer va participar al Festival de Jerez com a solista en l’espectacle “Vivències” amb Antonio “El Pipa”, Tia Juana “de l’Pipa”, Concha Vargas i Carmen Ledesma i en l’espectacle “a l’Arrel del Flamenc” estrenat al Lope de Vega de Sevilla juntament amb grans artistes com Dorantes, Farruquito, Remedios Amaya, Juan de Juan, Pastora Galván, etc. Al març va participar al Festival Multicultural “L’Art uneix les Generacions” de Wroclaw a Polònia i al setembre va protagonitzar com a balladora solista l’espectacle “Jeregueño” a la Biennal de Màlaga.

El 2014 va participar com a artista convidada al I Cicle de “Tan sols ball” en Venda de Vargas, en l’espectacle “Ni la fam la vamo a vaig sentir” patrocinat per l’ajuntament de Cadis en el Centre Municipal d’Art Flamenc la Mercè i al III Festival de Flamenc al Japó, al costat d’artistes com Mercedes Ruíz, Pastora Galván, La Moneta, Patricia Guerrero, Jairo Barrul, etc.

Claudia Cruz és una gran bailaora de flamenc i el seu art ha estat reconegut en nombroses ocasions. Ha treballat donant classes així com en importants tablaos com el Villa Rosa a Madrid o el Tablao Flamenco Cordobés a Barcelona.

FESTIVALS: Festival de Granada Corral del Carbó a 2007, Festival de Jerez, Biennal de Sevilla, Festival de les Arts Escèniques, Parc de la Villete, Mont de Marsan, Festival d’Alburquerque, Festival Multicultural “L’Art uneix les Generacions” a Polònia, Biennal de Màlaga, III Festival Flamenc al Japó.

PREMIS: 1r Premi en el concurs nacional de l’Hospitalet, Barcelona, ​​a la categoria de premi Matilde Coral i Josep de la Vegaen 2006, 1r Premi en el concurs nacional de Ubrique de 2006, 1r Premi en el ball per Alegries en el concurs nacional de la Penya de la Perla de Cadis en 2005, i 1r Premi en el concurs nacional d’Estepona Cantora en 2005.

restaurant

Gala Cap d’Any i Festa Flamenca

read more