Tornar als artistes

flamenco

Cristina Soler Valero

Llicenciat en ensenyaments professionals de Dansa Espanyola pel conservatori “Reina Sofia” de Granada. Va ampliar la seva formació durant dos anys al Centre Andalús de Dansa (CAD) de Sevilla. Posteriorment va fer el salt a Madrid on es va graduar amb notes destacades en l'especialitat de Coreografia i Interpretació de Dansa Espanyola i Flamenc, al Conservatori Superior de Dansa "María de Ávila", Madrid.

28 anys, natural de Granada.

 

Inicia els seus primers passos al flamenc a la primerenca edat de 3 anys.

 

Titulada en ensenyaments professionals de Dansa Espanyola pel conservatori “Reina Sofia” de Granada. Amplia la seva formació durant dos anys al Centre Andalús de Dansa (CAD) de Sevilla. Posteriorment fa el salt a Madrid on es titula amb notes excel·lents a l’especialitat de Coreografia i Interpretació de Dansa Espanyola i Flamenc, al Conservatori Superior de Dansa “María de Ávila”, Madrid.

 

Professionalment, ha estat becada pel “Ballet Flamenc d’Andalusia” durant el període de creació de “En la memoria del cante 1922”, sota la direcció de Rafaela Carrasco, 2013. I treballat en múltiples projectes artístics sota la direcció d’artistes de la talla d’Eva la Yerbabuena, Rubén Olmo, Daniel Doña, Teresa Nieto, Maria Rovira, Marina Heredia, entre d’altres, realitzant gires nacionals i internacionals per importants teatres i festivals. Complementa el treball en companyies amb el de bailaora assídua a diferents tablaos d’Andalusia, Madrid i l’estranger.

 

El 2019, forma part de l’espectacle encapçalat per la cantaora granadina Marina Heredia, “Lorca i la Passió, Un mar de somnis”, sota la direcció coreogràfica d’Eva la Yerbabuena, compartint escenari amb artistes de la talla de Farruquito, José Valencia, Miguel Poveda, José Quevedo “Bolita”, Chema del Barco i direcció escènica de Rosario Pardo.

 

El 2020 presenta el seu primer projecte en solitari Los Males de España sota la direcció escènica de Rafaela Carrasco, amb motiu del seu treball de fi d’estudis superiors, qualificat amb el màxim exponent i finalista a premi extraordinari de la Comunitat de Madrid.

 

Actualment forma part de l’elenc de dues de les companyies més importants del panorama, treballant sota la direcció de Mercedes de Córdoba amb l’espectacle “Sí, Quiero”, i sota la direcció de Rafaela Carrasco, amb l’espectacle “Nocturna”.

restaurant

Gala Cap d’Any i Festa Flamenca

read more