Tornar als artistes

flamenco Ballador/a

David Romero

Natural de Barcelona, ​​nascut en una família d'aficionats al flamenc, es va criar des dels 3 anys d'edat en les Penyes Flamenques de Barcelona. Romero s'ha format amb artistes de la talla d'Antonio Canales, Eva la Yerbabuena, Rafael de Carmen, Güito, Rafaela Carrasco. Comença la seva carrera com a solista en 1994 en alguns escenaris de Barcelona, ​​especialment en "Tablao Flamenco Cordobés".

Natural de Barcelona, ​​nascut en una família d’aficionats al flamenc, es va criar des dels 3 anys d’edat en les Penyes Flamenques de Barcelona. Romero s’ha format amb artistes de la talla d’Antonio Canales, Eva la Yerbabuena, Rafael de Carmen, Güito, Rafaela Carrasco. Comença la seva carrera com a solista en 1994 en alguns escenaris de Barcelona, ​​especialment en “Tablao Flamenco Cordobés”.
 
Va actuar al Festival Flamenc Memorial Antonio Mairena, a l’Hospitalet, on va compartir cartell amb Manuel Mairena, José Meneses i La Revuelo. A l’espectacle “Som D’Aquí” a l’Auditori de Cornellà, al costat de Chicuelo, Miguel Poveda i Mayte Martín.
 
Va ser guanyador del Premi d’Honor “Carmen Amaya” al bailaor més complet del Certamen de Joves Valors de l’Hospitalet, sent l’únic participant que ha aconseguit dels 6 guardons del concurs i participa a la Mostra de Ball Flamenc al costat de Rafael de Carmen, miracles Mengibar i El Pipa.
 
S’instal·la a Madrid on forma part dels diferents tablaos flamencs com “Les Carboneres”, al costat de Concha Jareño es presenten en “Cafè de Chinitas”, “Corral de la Moreria” i “Casa Potes”. Ha treballat en Companyies de Juan Andrés Maya, Cia. del guitarrista Paco Peña, Cia. de Rafael Amargo, Cia. de Lola Greco, Joaquin Cortés “Pura Passió” al costat de Rafaela Carrasco, Carmen “La Talegona”, Lola Greco i Cristóbal Reyes, Cia. Nou Ballet Espanyol (NBE), Cia. Juan de Juan, Cia. d’Antonio Canales representant obres com Torero, Bernarda Alba, Bailaor, Minotaure Presentat al Teatre Lope de Vega dins de la Biennal de Sevilla.
 
2004: Gràcies a Cristina Hoyos presenta el seu grup en el prestigiós Tablao “El Flamenc” de Tòquio (Japó). Al Festival de la Guitarra de la Tertúlia Flamenca de l’Hospitalet (Barcelona) presenta un tros del seu futur espectacle “Flamenco a 4”.
2005: En el VIII Certamen de Coreografia de Madrid és finalista amb la coreografia Qui diu que no? Es trasllada a Sevilla on treballa al Tablao “Els Galls”. Forma companyia i estrena el seu primer espectacle “Flamenco a 4” a la Madrilenya Sala Triangle, obtenint bona crítica de premsa i públic.
2006: obté el guardó a la Tasca Artística per la Federació Coordinadora d’Entitats Andaluses de Barcelona. Estrena al Teatre Joventut de l’Hospitalet, l’espectacle Qui diu que no? I realitza temporada a la Sala Triangle de Madrid, Festival Flamenc a Beziers (França) i diversos esdeveniments i Festivals a Sevilla, Barcelona i Madrid.
2007-2008: Torna al Tablao “El Flamenc” de Tòquio (Japó). Al costat del Guitarrista Chicuelo és artista convidat, coreografia i dirigeix ​​a la Companyia del bailaor japonès Shoji Kojima on els nominen com a millor espectacle de les Arts Escèniques 2008. Sala Apolo (Barcelona) presenta el seu espectacle “Corredera”. Torna a la Cia. de Rafael Amargo com a coreògraf en el seu nou espectacle Enramblao 2 al Teatre Tivoli de Barcelona. Dirigeix ​​i el seu propi Estudi de Ball “Barceloneta Dance” a Barcelona.
2009: És director artístic i coreògraf al Teatre Palau del Flamenc, a Barcelona, ​​treballant amb artistes com Carmen “La Talegona”, Manuel Rios, Juan Ogalla, El Pelón, Amador Rojas … Festival Nou Barris, Barcelona, ​​compartint cartell amb Israel Galván.
2010: Viatja fent cursos intensius de ball a Espanya i països com Argentina, Japó, Alemanya, Suïssa, Canadà ….
2011: Premi com a finalista del “XIX Concurs Nacional de ball Flamenc”, Cordoba (Espanya). Tour Argentina (Rosario, Còrdova i Buenos Aires) on imparteix cursos de Ball i diferents actuacions. Cursos a Mont-real i Quebec (Canadà).
2012: Comença a formar part de l’acompanyament del guitarrista Chicuelo en les seves diferents formats i presenta l’Homenatge a Camaron amb espectacle “Una llegenda del temps” interpretat per Duquende al Festival Ciutat Flamenco 2012 Barcelona o el Festival Internacional de Flamenc de Moscou (Rússia) , Bordeaux … Festival de Flamenc a Beziers, on presenta amb la seva Companyia l’espectacle “Pas a Pas”. Viatja a Halifax (Canadà) on presenta l’espectacle “Flamenco unipersonal” al costat de Flavio Rodrigues i Pedro Obregón i fa diferents cursos. Cursos a Suïssa. Festival Catalunya Art Flamenc a Barcelona.
2013: Acompanya en representacions del nou disc de Duquende “Trencaclosques”, de gira per Bruges (Bèlgica) i festival Ciutat Flamenco 2013 a Barcelona. Crea “Codi Flamenc” espectacle que presenta a Barcelona. Forma part de la productora Taller de Músics a Barcelona i al costat del Cantautor català Sanjosex i Chicuelo creen “conexions”, espectacle fusió. Fa classes al costat de Chicuelo a l’Escola Superior de Música Taller de Músics a Barcelona.
2014: Presenta l’espectacle “Flamenco Forever”. Fa un curs a Suïssa i Sevilla. És a solista en la Cia de Flamenc de Madrid en l’espectacle “Flamenco Experience” i al Teatre Apolo de Barcelona. Imparteix classes generals i Master Class en diferents Escoles de Barcelona.

restaurant

Gala Cap d’Any i Festa Flamenca

read more