Tornar als artistes

flamenco Ballador/a

El Junco

Es va iniciar en el ball a la Penya El Nazareno. Aviat va entrar a formar part del Grup de Dansa Soleá de Vicente Marrero i de l'escola de ball de la Penya Enrique Bessó, on va conèixer de prop el flamenc gadità. Va continuar la seva formació a Jerez amb Juan Belmonte ia Sevilla amb Manolo Marín.

NOM: Juan José Jaén Arroyo, El Jonc

LLOC DE NAIXEMENT: Cadis

ESTUDIS: Es va iniciar en el ball a la Penya El Nazareno. Aviat va entrar a formar part del Grup de Dansa Soleá de Vicente Marrero i de l’escola de ball de la Penya Enrique Bessó, on va conèixer de prop el flamenc gadità. Va continuar la seva formació a Jerez amb Juan Belmonte ia Sevilla amb Manolo Marín.

TRAJECTÒRIA: Després de diverses actuacions i cursos per l’estranger, des de l’any 1996 fins al 2005 va entrar a formar part com a ballarí solista, de la companyia de Cristina Hoyos, representant els espectacles Camins Andalusos, Arsa i Presa, Al Compàs de Temps, Terra Dins , Temps i Compàs i Yerma. Aquest últim espectacle es va representar amb el Ballet Flamenc d’Andalusia, també dirigit per la mestra Cristina Hoyos, en el qual va entrar com a ballarí solista i coreògraf, on està des de l’any 2005 fins al 2007 representant com a ballarí i coreògraf els espectacles, Viatge al Sud i Romancero Gitano.

L’any 2007, presenta al Festival Flamenc de Jerez, el seu espectacle, Junquerías juntament artistes de la talla de David Palomar, David Lagos, Ramón Amador i com bailaora convidada Susana Casas, obtenint bona critica de públic i premsa. Aquest mateix any, va estrenar un espectacle, com a director de coreografia i primer bailaor, produït per l’agència per al desenvolupament del flamenc, anomenat Cadis.

El 2009 va presentar l’espectacle Per un Somni al costat de la bailaora Susana Cases.

Després d’anar d’artista convidat en diferents espectacles i companyies, va presentar el seu últim espectacle Mirant al Passat a Sevilla, un homenatge a l’escola sevillana, on compta amb la presència de les bailaoras Susana Casas i la mestra Loli Flors.

Actualment es troba preparant un espectacle al costat del bailaor, també gadità, Juan Ogalla, titulat Bailaores.

FESTIVALS: Festival de Jerez 2007, Festival Ciutat Vella 2007, Festival Flamenc de La Villette i Festivals de gran rellevància com el de New York, Tòquio, París, Berlín, Pequín, Milà, Toronto o Florència.

PREMIS: Premi Max, al millor intèrpret masculí de dansa 2008, Premi Penya Flamenca de Huelva, Premi per Alegries Ciutat de Cadis.

restaurant

Gala Cap d’Any i Festa Flamenca

read more