Tornar als artistes

flamenco Ballador/a

Farruquito

Juan Manuel Fernández Montoya, mundialment conegut com Farruquito, és fill del cantaor Juan Fernández Flors "El Bru" i de la bailaora Rosario Montoya Manzano, "La Farruca". És hereu d'una escola única fundada pel seu avi Farruco, pel que ha passat tota la seva vida immers en el més pur art flamenc.

Juan Manuel Fernández Montoya, mundialment conegut com Farruquito, és fill del cantaor Juan Fernández Flors “El Bru” i de la bailaora Rosario Montoya Manzano, “La Farruca”. És hereu d’una escola única fundada pel seu avi Farruco, pel que ha passat tota la seva vida immers en el més pur art flamenc. El seu debut en l’escena internacional va ser a la primerenca edat de 5 anys, a Broadway amb l’espectacle “Flamenco Puro”, compartint cartell amb figures llegendàries del Flamenc, molts d’ells membres de la seva família. I amb 8 anys ja va presentar la seva primera temporada a la Sala Zambra de Madrid.

Als 11 anys va intervenir en el videoclip “Camarón nostre” i al següent any a la pel·lícula “Flamenco” de Carlos Saura, juntament amb el seu avi “El Farruco”. Aquest mateix any, i amb la seva família, a “Noces de Glòria”, participa tant en la concepció artística com coreogràfica de l’espectacle. Posteriorment, l’any 1992 actua en l’Acte d’Inauguració de les Paraolimpíades de Barcelona i, amb el seu avi “El Farruco”, al Pavelló d’Andalusia de l’Exposició Universal de Sevilla amb l’espectacle “Presenta, passat i futur”. La mort del patriarca, “El Farruco”, el 1997, suposa el relleu per part de Farruquito als seus quinze anys, el jove Farruquito assumeix la gran responsabilitat de perpetuar l’estirp. Així doncs, amb només 15 anys crea el seu primer espectacle, “Arrels Flamenques”, on es descobreix a un bailaor d’una nova dimensió artística, que ajunta tota la seva tradició amb una concepció artística personal prodigiosa.

Des de la seva presentació al Royal Festival Hall de Londres, aquest exemple del flamenc més pur i racial ha estat presentat collint gran èxit al Teatre de la Vila i Comte Duc a Madrid, al Teatre Poliorama de Barcelona i en gires internacionals en països com França o el Japó. El 2001 el bailaor presenta “Farruquito i família” al I Festival Flamenc USA. Després de les seves actuacions a New York i Boston, el New York Times el va considerar ?? el millor artista que va trepitjar la Gran Poma l’any 2001 ??. És a l’any següent quan Farruquito triomfa a la seva ciutat natal, Sevilla, amb una temporada al Teatre Central. També va obtenir un gran èxit durant la III Edició del Festival Flamenc USA, actuant al costat del seu germà Farruco de 14 anys. Cap de cartell de l’espectacle “Per Dret”, va realitzar una gira per 11 ciutats d’Amèrica del Nord, on la crítica va caure rendida davant el seu art i la seva personalitat. De la mateixa manera, la seva participació al Festival Flamenc de Madrid, al Teatre Albéniz, o el de Jerez, al Teatre Villamarta, li va suposar un èxit rotund entre la crítica i el públic. La genialitat del bailaor no ha passat desapercebuda per al gran fotògraf Richard Avedon, o per a la revista americana PEOPLE, la qual ho va triar com una de les persones més belles del món, o de l’Acadèmia de la Música, la qual li va premiar per la seva lletra “Dolç canyella” del disc “Maria” de Niña Pastori, i pel so dels peus del bailaor en el disc homenatge a Jeros.

Farruquito està també al capdavant de la seva acadèmia, situada a Sevilla, dedicada a difondre els preceptes de l’escola Farruco. Ja al novembre de 2003, va estrenar al Teatre de la Maestranza de Sevilla el seu espectacle “Ànima Vella”, recollint una vegada més un gran èxit. Èxit que es repeteix novament en el Teatre Albéniz de Madrid i al teatre Victòria de Barcelona. Des de llavors la gira “Ànima vella” ha recorregut els escenaris espanyols i estrangers, triomfant també al Regne Unit, França i Itàlia. El 2004 Farruquito rep el reconeixement de la premsa i el públic amb l’obtenció de diversos guardons com el Premi Públic al millor bailaor, el Premi Flamenc Avui al millor bailaor, el Premi Teló Chivas ?? 04 al millor intèrpret de dansa, i el prestigiós premi APDE 2004 al ?? digne dipositari de l’herència del ball gitano.

El 2008 estrena la seva producció “PUR-Farruquito” amb 14 músics en escena i un gran desplegament tècnic, aconseguint amb ell a Palma de Mallorca, Jerez i Sevilla (XIII Biennal de Flamenc) crítica unànime: ?? ‘Farruquito torna a regnar !? ? PUR recorre països com Israel, Mèxic o Holanda, sempre obtenint importants èxits i reconeixements. S’estrena a la Biennal de Flamenc de Sevilla del 2010, el seu espectacle “soneries”, que incorpora una coreografia plena de sorprenents matisos d’estils tradicionals i antics, plantejant un aire teatral que trenca amb les seves propostes anteriors. A Paris, convidat per la prestigiosa casa de moda Louis Vuitton, balla a l’espectacle “Mirror of Passion”. Al setembre de 2011 estrena el seu nou espectacle “Ball flamenc” al Teatre Compac de Madrid, durant 4 dies consecutius i aconseguint plens totals i amb critiques com ?? “Farruquito triomfa en l’estrena de BALL FLAMENC” ?? (El Mundo, 16/11/2011). A “Ball Flamenc” Farruquito va vestit per les prestigioses marques LOUIS VUITTON i Berluti, sent en el segon cas la primera vegada en la història que una celebritat és vestida per la marca.

El 2015 Farruquito actua per primera vegada de manera oficial en un tablao i és en Tablao Flamenco Cordobes de Barcelona, ​​el millor flamenc Barcelona des de 1975.

Farruquito

Tablao Flamenco Cordobes

restaurant

Gala Cap d’Any i Festa Flamenca

read more