Tornar als artistes

flamenco Ballador/a

Irene La Sentío

Des de sempre atreta per l'art flamenc, Irene "La Sentío" es va acostar al ball de la mà de diferents artistes com ara Joana Amaya, Joan dels Reis, Antonio Canales i sobretot la Família Farruco amb la qual està actualment treballant.

Des de sempre atreta per l’art flamenc, Irene “La Sentío” es va acostar al ball de la mà de diferents artistes com ara Joana Amaya, Joan dels Reis, Antonio Canales i sobretot la Família Farruco amb la qual està actualment treballant.
El 2008, actua amb La Farruca en ocasió del Saló Internacional de la Moda Flamenca (SIMOF), i en el mateix any es converteix en un dels set finalistes del Concurs Nacional del Canti de les Mines, arribant a actuar al prestigiós XLVIII Festival internacional del Canti de les Mines (La Unió).
El 2009 és cridada a formar part també del cicle Penyes de Guàrdia de la “Federació de Penyes Flamenques” de Sevilla, ballant en les més renombradas penyes de la ciutat.

L’any 2010 “La Sentío” arriba a ballar a “soneries” l’espectacle presentat per Juan Manuel Fernández Montoya “Farruquito” en la XVI Biennal de Flamenc de Sevilla, al prestigiós Teatre de la Maestranza. Després actua en “Ball Flamenc”, espectacle que va collir un gran èxit a ciutats com Madrid, Barcelona, ​​Oviedo, Múrcia, Sevilla, Xile …
Va treballar també amb Companyia d’Antonio Fernández Montoya “Farruco”, per actuar a Colòmbia a la “Temporada Bogotà Flamenc 2011” ia Turquia (Istanbul) .En juny de 2011 és guanyadora del Tercer Premi del XXIII Concurs Nacional d’Art Flamenc “Ciutat de Ubrique “.
Ha actuat, com a artista convidada, en el primer Festival Flamenc de Calgary (Canadà), ciutat on també ha impartit cursets.

Al febrer de 2012 va estrenar a Sardenya (Itàlia) el seu primer espectacle propi, anomenat “De la meva faldiquera”, de la qual és directora artística i coreògrafa.

Al juliol de 2013 va participar al festival Mont-de-Marsan al costat d’Oscar dels Reis interpretant “Sevilla a l’aire”.
Ha treballat amb Aurora Losada i Tito Losada en “Missa Flamenca” i amb l’Orquestra Chekara de Tetuan.

Durant el 2014 ha portat el seu ball fins a Bèlgica, a la Penya Flamenca d’Anvers i al Teatre Gialino d’Atenes amb l’espectacle “Mà a mà”.

Ha participat en la Suma Flamenca de Madrid 2014 amb un espectacle de la Companyia d’El Mistela anomenat “Ballant la vida”.

A Madrid ha actuat amb Kélian Jiménez, un bailaor de flamenc, al Teatre del Barri i amb Curro de Candela a “La meva sang crida” al Teatre Carles III d’Aranjuez.

A Sevilla ha participat en el cicle “Flamenc a la Universitat” de CICUS. A l’octubre actua al costat de la pianista Miriam Mendez en una gira de l’Institut Cervantes per Jordània i Egipte. Més tard actua a Alemanya amb el quadre d’artistes del Tablao madrileny Vila-Rosa.

L’any 2015 estrena a Anglaterra l’espectacle “El pla es mou” al costat del bailaor Jairo Barrull i seguidament participa a la Biennal de Màlaga amb l’espectacle “substància flamenca” al costat del bailaor Sergio Aranda.

Participa al primer Festival Flamenc d’Eivissa amb el grup del guitarrista Jaco Abel i al Festival Flamenc di Roma com a artista convidada en l’espectacle “Flamenco Seduction” de la pianista Miriam Méndez.

Balla habitualment en els millors tablaos del país com “Tablao Cordobés”, “Tablao de Carmen” i “Los Tarantos” a Barcelona, ​​”L’Arenal” i “Museu del Ball Flamenc” a Sevilla i “Vila-Rosa”, “Les Carboneras “,” Casa Potes “,” Cardamom “i” Cantares “a Madrid.

restaurant

Gala Cap d’Any i Festa Flamenca

read more