Tornar als artistes

flamenco Ballador/a

Iván Alcalá

Des de ben petit sempre estava amb els braços amunt, al ritme de Camarón, els Chichos i la música que escoltava la seva mare, qui als 5 anys el va portar a aprendre sevillanes amb La Susi. Als 11 anys Mariángeles, de la Casa de Granada, veient les seves aptituds, va començar a donar-li classes gratis.

NOM: Iván Alcalá

LLOC DE NAIXEMENT: Sant Boi, Barcelona

ESTUDIS: Des de ben petit sempre estava amb els braços amunt, al ritme de Camarón, els Chichos i la música que escoltava la seva mare, qui als 5 anys el va portar a aprendre sevillanes amb La Susi. Als 11 anys Mariángeles, de la Casa de Granada, veient les seves aptituds, va començar a donar-li classes gratis.

Mentre intentava entrar al conservatori de l’Institut del Teatre, va estar a l’escola de Eulàlia Blasi, on va poder desenvolupar les seves potencialitats. Posteriorment, va estudiar dansa a l’Institut del Teatre i s’ha format amb tots els grans del flamenc actual, des Antonio Canales fins a Juan Manuel Fernández Montoya, Farruquito.

TRAJECTÒRIA: En el 3º any del conservatori, es va muntar una audició per al musical Los Tarantos en què va participar i per al qual el van seleccionar.

La seva primera actuació, va ser en el Teatre Lope de Vega de Madrid, amb l’espectacle Penèlope en el qual amb tan sols 18 anys, ja ballava només una farruca de 7 minuts com a solista del Ballet de Múrcia. Posteriorment va formar part, entre d’altres, dels espectacles Somorrostro i Tornar a començar de María Pagés.

A partir d’aquest moment la seva trajectòria va ser in crescendo, el que l’ha portat a convertir-se en una de les joves promeses del flamenc actual i a crear la seva pròpia companyia. Té la il·lusió de crear una escola de flamenc a Sant Boi, perquè la gent de la seva ciutat no hagi de marxar com ell a Barcelona a aprendre.

restaurant

Gala Cap d’Any i Festa Flamenca

read more