Tornar als artistes

flamenco Ballador/a

Iván Vargas

IVÁN VARGAS HEREDIA va néixer al Sacromonte (Granada) el 1985, específicament a la cova "La Rocío" on va fer els primers passos de la mà de la seva família Els Maya. Pertany, doncs, a una dinastia de grans ballarins on podem trobar noms com Manolete, Juan Andrés Maya, Mario Maya i, per descomptat, acompanyats per Juan Maya "Marote".

IVÁN VARGAS HEREDIA va néixer al Sacromonte (Granada) el 1985, específicament a la cova “La Rocío” on va fer els primers passos de la mà de la seva família Els Maya. Pertany, doncs, a una dinastia de grans ballarins on podem trobar noms com Manolete, Juan Andrés Maya, Mario Maya i, per descomptat, acompanyats per Juan Maya “Marote”.

Es va donar a conèixer des de nen molt petit al gran públic ja que va intervenir en nombrosos programes televisius d’abast nacional. Ha participat en un gran nombre d’obres i espectacles amb el seu oncle Juan Andrés Maya entre els quals destaquen:

Passió, Captiu i El flamenc d’un marginat el debut va tenir lloc al Teatre Apolo de Madrid. La seva participació a la Biennal de Sevilla de 1992 també va ser important. Una altra brillant contribució es va fer amb la Fura dels Baus a Granada en una obra de Federico García Lorca, on va compartir escenari amb artistes com Javier Latorre, Eva la Yerbabuena, Beatriz Martín i de nou amb el seu oncle Juan Andrés. Va actuar en els Estius del Corral costat de Fuensanta “La Moneta” el 2004 i posteriorment en 2013 i 2016 amb gran èxit.

Torna a participar en els Estius del Corral del Carbó i al Festival de Tardor amb el Musical El Naixement, de Juan Andrés Maya. En l’Estiu de 2007, actua a França, amb la seva companyia, i a Lanzarote, Sardenya i Sevilla, com a imatge del nou perfum de Vittorio i Luchino “Encanteri”. El 2009 presenta l’espectacle D’CASTA, on va aconseguir el difícil equilibri entre l’espontaneïtat i el control, i entre el modern i el clàssic. Cal destacar les seves intervencions en homenatge al seu oncle Mario Maya, en els espectacles “Granada en cos i ànima”, emmarcats també en els Festivals de flamenc i en què van participar, entre altres, Enrique Morente, Juan Andrés Maya, Mariquilla o Marina Heredia i “Homenatge a Mario Maya”, al costat de Juan Andrés Maya, Belén Maya, Diego Llori i Manuel Liñan.

Fora de les nostres fronteres ha actuat a Itàlia, França, Londres, Brasil, tokio, Estats Units …… En aquest últim país va estar de la mà del grup de Curro Albayzín amb motiu del nomenament d’Antonio Banderas com a ambaixador d’Andalusia. Importants les seves participacions en festivals d’àmbit nacional i internacional com Mont de Marsan, festival d’Albuquerque, festival de Nimes, dijous de Cajasol de Sevilla i en 2015 estrena espectacle amb gran èxit al festival de xerès.

Actualment segueix de gira per tot el món amb els seus últims espectacles JO MATEIX i SABA NOVA els quals estan sent de gran èxit a nivell de públic i lloats per la crítica, sens dubte un dels joves amb més projecció actualment.

restaurant

Gala Cap d’Any i Festa Flamenca

read more