Tornar als artistes

flamenco Ballador/a

Juan José Villar

Juan José Villar és un jove bailaor gadità, la baula més recent de la saga dels Villar i els Jinetos, un llinatge d'artistes gaditans que es va iniciar amb el seu avi, el cantaor Juanito Villar i que va continuar amb el seu pare, el també cantaor Juan Villar Junior. La seva mare, Susana Gómez, és també artista, sent en el cas bailaora.

Juan José Villar és un jove bailaor gadità, la baula més recent de la saga dels Villar i els Jinetos, un llinatge d’artistes gaditans que es va iniciar amb el seu avi, el cantaor Juanito Villar i que va continuar amb el seu pare, el també cantaor Juan Villar Junior. La seva mare, Susana Gómez, és també artista, sent en el cas bailaora.

Amb tot aquest bagatge familiar a l’esquena no és d’estranyar que Juan José hagi seguit els passos dels seus ascendents. De fet, va sentir la crida del flamenc des de ben petit, i amb només 8 anys ja zapateba sobre l’escenari de la Penya Flamenca “La Perla de Cadis”.

estudis:

Juan José Villar ha rebut una formació clàssica en dansa. S’ha graduat al conservatori professional de dansa “Antonio Ruiz Soler” (Sevilla), i també ha realitzat cursos amb artistes de la talla de Concha Jareño, Juan Ogalla, Mercedes de Còrdova, Pepe Torres, La Lupi, Farruquito, Àngel Muñoz, David Paniagua, “El Güito” i també amb Olga Pericet.

 

EXPERIÈNCIA PROFESSIONAL:

Va començar a ballar des de ben petit, i amb tan sols 8 anys debutava a la Penya Flamenca “La Perla de Cadis”. Anys després, el 2006 es, s’embarca en una gira pel país del Sol Naixent acompanyat pels seus pares durant 45 dies. El talent, el treball dur i l’experiència adquirits li van permetre entrar, un any després, al Conservatori Professional de Dansa “Luis Del Río” (Córdoba) i en 2009 participa en el conegut programa de canal sud anomenat “El meu Primer Olé”.

Durant cinc estius, de 2010 a 2015, torna a Japó per girar per regions com Tòquio, Osaka, Nagano, Okinawa ….

El 2011 és partícip del cos de ball de la companyia de Yolanda Osuna presentant Vivències Flamenques, per al “cordobán” al Gran Teatre de Còrdova. Un any després obté el Primer Premi del “Concurs Nacional del Ball Flamenc de Vila de Guillena” (Sevilla).

En 2014 va treballar en “Fitur per Còrdova Flamenca” (Madrid) i el 2015, fruit del seu esforç i dedicació, rep el Tercer Premi de ball per alegries del “Concurs Nacional de la Perla De Cadis” i presenta el seu primer Espectacle “És El moment “, al Teatre Central Lechera (Cadis) amb gran èxit de públic i crítica.

Ja en 2016, Juan José Villar s’alça amb el Primer Premi en el “Concurs Nacional del Tablao les Carboneras” (Madrid). Aquest mateix any va ser escollit entre molts artistes d’Andalusia per actuar com a artista convidat al “Espectacle Improvisao, de Farruquito al Teatre Quintero” (Sevilla), així com en el “Espectacle Bailaores” juntament amb Joni el Rebló i el Carpeta.

Ha realitzat diferents gires, entre les que destaquem una gira per Azerbaiyan amb l ‘ “espectacle Chicuco” de Sergio Monroy i ha participat també en la Biennal de Sevilla amb l’espectacle infantil “La Sireneta Entre Mars Andalusos” produït per Flamencs pel Món (Protagonitzant al personatge del Príncep)

Finalment, i per acabar amb el resum de la biografia d’aquest bailaor gadità, podem dir que, al llarg de carrera professional ha compartit cartell amb artistes de la talla de Carmen Ledesma, Pepe Torres, Almudena Serrano i Choro Molina, entre molts altres

restaurant

Gala Cap d’Any i Festa Flamenca

read more