Tornar als artistes

flamenco Ballador/a

Juan Tomás

El bailaor Juan Tomás de la Molia va néixer el 23 de febrer del 2000 a Trebujena, Cadis. Amb sis anys comença a rebre classes a la Penya Xoriguers de Jerez de la Frontera, on va aprendre molt del ball per bulerías. El 2007, amb només set anys, la bailaora Carmen Cortés el reclama per actuar al final d’un espectacle als Jardins de Sabatini de Madrid, on va aixecar una gran ovació del públic. El 2009 deixa les classes a Jerez per ingressar en l’Acadèmia Sevillana José Galván, on comença a formar-se en diferents pals del flamenc. Aquest mateix any va participar en l’espectacle ‘En clau de Sol’.

 

El 2010 és escollit per formar part de l’elenc dels tretze millors nens flamencs a Andalusia per participar en el programa televisiu “El meu Primer Olé”, dirigit per Paco Lobatón i presentat per Pastora Soler. En 2013 és triat com a cos de ball de la primera edició del programa televisiu “Es diu Cobla Junior”. Aquest mateix any va rebre classes particulars de Farruquito.

 

A l’any següent, el 2014, guanya una beca de flamenc per rebre classes intensives durant un mes de la mà de Javier Baró i Milagros Mengíbar a la Fundació Sevillana Cristina Heeren.

 

En 2016 guanya el segon premi del Concurs Andalús de Joves Flamencs de la Federació de Penyes Flamenques de Sevilla. Aquest mateix any comença a participar com ballador amb la Banda Morisca, amb la qual faria una gira el 2017 per Europa.

 

El 2018 és component entre el 9 i 12 de febrer al costat de Manolo Marín i Pascual Lorca l’espectacle flamenc ‘Entre Generacions “que es va dur a terme a la Penya Flamenca Al-Toná i Els Cabales a Hamburg, Alemanya. Del 10 al 25 de març viatja per Amèrica amb la Banda Morisca actuant en Ciutats com Nova York, Miami, Chicago, Nova Orleans, Sant Antoni i l’Havana. El 12 de juliol és guanyador del primer premi del concurs de ball Manolo Soler, concurs de ball internacional de la Fundació Cristina Hereen d’Art Flamenc.

 

Joan Tomàs guanya la Beca Acciona de Ball Flamenc del curs anual 2018/2019 a la Fundació Cristina Heeren, rebent tant classes teòriques com pràctiques de grans mestres com Javier Baró, Milagros Mengíbar, El Choro, Rubén Olmo, etc …

 

En 2019 guanya el primer premi del concurs Andalús de Joves Flamencs de la Federació de Penyes Flamenques de Sevilla. Des de setembre de 2018 fins a la data es troba a Triana en la Fundació Flamenca Cristina Heeren conreant i enriquint del que més li agrada fer i el que li dóna sentit a la seva vida.

restaurant

Gala Cap d’Any i Festa Flamenca

read more