Tornar als artistes

flamenco Ballador/a

Juana Amaya

Juana García Gómez, néta de Francisca Amaya Amaya i neboda de la mare de Paco del Gastor, entra a formar part com a primera balladora de la Companyia Mario Maya el 1983 en els espectacles "Ay Jondo" i "El Amargo".

Juana García Gómez, néta de Francisca Amaya Amaya i neboda de la mare de Paco del Gastor, entra a formar part com a primera balladora de la Companyia Mario Maya el 1983 en els espectacles “Ay Jondo” i “El Amargo”.

És presentada com a solista amb 17 anys durant la II Biennal de Sevilla, al programa “El nou compàs”. De 1984 a 1994 treballa habitualment a “Cimera flamenca”, espectacle que la porta a una llarga gira per Espanya, així com a Anglaterra, Índia, Austràlia o el Canadà. En els parèntesis d’aquest espectacle en 1991 treballa en les companyies “Estrelles de la Biennal” i “La cimera flamenca de Madrid”. El 1993 balla en un espectacle flamenc al costat de Joaquín Cortés i Antonio Canales i amb la seva companyia es presenta a continuació al Teatre Romà de Caracalla, al Teatre Trianón de París, i al Festival Mont de Marsan, França. El 1996 és reclamada per Salvador Távora per protagonitzar el paper de “Carmen”. El 1997 protagonitza “Un gitano de llei” de José Heredia Maya i el 1998 Intervé en el Cicle Art Flamenc sobre l’escenari del Queen Elisabeth Hall de Londres i seguidament és programada al cèlebre Bath Festival del Regne Unit. El 1999 participa com a artista convidada a la gira pel Japó de l’espectacle “Passió gitana” de Joaquín Cortés, participa com a primera ballarina al costat de Plácido Domingo en l’òpera “El Cid”, estrenada al Teatre de la Maestranza de Sevilla i és convidada per Antonio Canales a participar com a primera ballarina en el seu espectacle “Força Llatina”.

restaurant

Gala Cap d’Any i Festa Flamenca

read more