Tornar als artistes

flamenco Cantaor/a

Juanelo

Juan 'Juanelo' nació en 1998 en Los Palacios y Villafranca, Sevilla, y es hijo de una familia de cantaores flamencos. A su corta edad ya lleva 10 años de carrera profesional con una formación autodidacta combinada con la Academia Rebollar de Artes Escénicas.

Joan ‘Juanelo’ va néixer el 1998 en Els Palaus i Villafranca, Sevilla, i és descendent d’una família de cantaores flamencs. A la seva curta edat ja ha tingut gairebé 10 anys de carrera professional amb una formació autodidacta combinada amb l’Acadèmia Rebollar d’Arts Escèniques.

 

Una de les seves qualitats més latents és la puresa que resideix a la sang de la família Orta dels Palaus i Villafranca. El seu cant és auster, sobri i profundament ortodox, mentre que el seu mirall és sempre el cant d’Utrera, Lebrija i Morón, d’on procedeixen els seus ídols cantaires. A la seva curta edat, ja era sol·licitat per grans figures de el flamenc com José Galván, Salvador Távora, Pastora Galván i Maria Pages, entre molts altres. Entre els seus guardons més destacats es troben el primer premi en el Concurs de Cant Flamenc Curro d’Utrera als 13 anys, el premi a Santiponce, Carmona i Umbrete, o el primer premi en el concurs del Cuervo La Barraca de Juaniquin a la millor soleá i a el millor cantaor menor de 30 anys.

 

Entre 2016 i 2017 es forja durant un anyen La Carbonera a Sevilla. En els últims anys ha compartit escenari amb artistes com Enrique el Extremeny, Antonio Moya, Mari Penya, Miguel Ortega, José Galván, Cristina Hoyos, Pepa Montes i Ricardo Miño, entre altres.

restaurant

Gala Cap d’Any i Festa Flamenca

read more