Tornar als artistes

flamenco Ballador/a

Karime Amaya

Porta sens dubte en la seva sang l'herència de la Capitana. Debuta amb 9 anys a la companyia dels seus pares, la bailaora Mercedes Amaya La Winy i el guitarrista Santiago Aguilar, amb la qual comença la seva carrera a la curta edat de 12 anys i en la qual continua ballant.

NOM: Karime Amaya

LLOC DE NAIXEMENT: Mèxic, 1985

FAMÍLIA: Els Amaya

ESTUDIS: S’ha educat amb el ball salvatge de la seva mare, i en l’acadèmia que Mercedes Amaya regenta a Mèxic DF.

TRAJECTÒRIA: Karime Amaya és neboda-néta dela bailaora universal més gran i venerada de tots els temps, Carmen Amaya.

Porta sens dubte en la seva sang l’herència de la Capitana. Debuta amb 9 anys a la companyia dels seus pares, la bailaora Mercedes Amaya La Winy i el guitarrista Santiago Aguilar, amb la qual comença la seva carrera a la curta edat de 12 anys i en la qual continua ballant.

Ha participat en quatre edicions del prestigiós Festival Flamenc Internacional Albuquerque a Nou Mèxic.

El 2003, es va presentar a elArts Presenters 46th anual members conference, de Nova York i en 2004 va realitzar una temporada de sis mesos en el tablao més prestigiós de Tòquio, El Flamenc.

 

El 2004 participa com a artista convidada en l’espectacle Bailaor d’Antonio Canales, a Palma de Mallorca i es presenta en els tablaos més importants de Madrid.

El 2005 viatja a Espanya i actua com a artista convidada amb el primer bailaor Antonio Canales en l’espectacle Bailaor, a Palma de Mallorca. Aquest mateix any treballa amb Els Losada al Festival Quito Flamenc 2005 de l’Equador. També participa en el Festival International, New Mexico, USA, 2005 i fa temporada a tres dels tablaos més importants de Madrid, Casa Potes, les Carboneras i el Cardamom.

El 2006, realitza una gira amb el bailaor Juan de Juan com a artista convidada, juntament amb Ana Salazar, en l’espectacle Cara a cara, recorrent més de 30 ciutats al voltant d’Espanya com: Madrid, Barcelona, ​​Sevilla i Granada.

Aquest mateix any, és convidada al Festival Art Flamenc de Mont-de-Marsan a França, on comparteix escenari amb Gerardo Núñez i cartell amb la companyia de Mario Maya, amb Antonio El Pipa i la Família Farruco, entre d’altres.

El 2007, comença una gira de presentacions per les principals ciutats del Japó.

El 2008, actua 10è Festival d’Art Flamenc Monterrey.

Durant 2009, col·labora com a artista convidada amb el bailaor Antonio Canales i el guitarrista Enrique de Melchor.

El 2011 estrena amb la seva família el espectáculoAmaya Llinatge que és un homenatge a tots els membres de la Família Amaya.

Entre 2011 i 2012, participa com a actriu principal en el rodatge del documental Bajarí d’Eva Vila, periodista, directora i guionista de la Universitat Pompeu Fabra.

El 2012 presenta el seu espectacle Des de la Riba al Festival de Jerez, en al·lusió a les nits que ha passat en una platja de l’altre costat del toll somiant amb Somorrostro i inspirant la mateixa manera que la seva tia-àvia Carmen Amaya en el vaivé de les onades .

En aquest mateix any també s’estrena a Costa Rica Abolengo de Farruquito, en el qual balla com a artista convidada i amb el qual estarà de gira fins a principis de 2013, i en participa en l’espectacle de Joaquín CortesDicen de mi.

En 2013 intervé al costat de Pastora Galván i Paloma Fantova, com balladores principals (les tres), en l’espectacle homenatge a Carmen Amaya, amb Carmen Amaya en la Memòria, produït per la Fundació Tablao Cordobes i l’Acadèmia de les Arts i les Ciències de l’ Flamenc, fent representacions per Europa i capitals espanyoles.

FESTIVALS: Festival International d’Albuquerque, New Mexico, USA, compartint cartell amb Farruquito, Maria Pagés i Israel Galván, el 2002 i en les edicions 2003, 2004, 2005, 2006. Festival Quito Flamenc 2005, Festival Art Flamenc de Mont-de- Marsan, a França (2007), 10è Festival d’Art Flamenc Monterrey (2008), Festival de Jerez (2012),

Karime Amaya

Tablao Flamenco Cordobes

restaurant

Gala Cap d’Any i Festa Flamenca

read more