Tornar als artistes

flamenco Ballador/a

Karime Amaya

Porta sens dubte en la seva sang l'herència de la Capitana. Debuta amb 9 anys a la companyia dels seus pares, la bailaora Mercedes Amaya La Winy i el guitarrista Santiago Aguilar, amb la qual comença la seva carrera a la curta edat de 12 anys i en la qual continua ballant.

NOM: Karime Amaya

LLOC DE NAIXEMENT: Mèxic, 1985

FAMÍLIA: Els Amaya

ESTUDIS: S’ha educat amb el ball salvatge de la seva mare, i en l’acadèmia que Mercedes Amaya regenta a Mèxic DF.

TRAJECTÒRIA: Karime Amaya és neboda-néta dela bailaora universal més gran i venerada de tots els temps, Carmen Amaya.

Porta sens dubte en la seva sang l’herència de la Capitana. Debuta amb 9 anys a la companyia dels seus pares, la bailaora Mercedes Amaya La Winy i el guitarrista Santiago Aguilar, amb la qual comença la seva carrera a la curta edat de 12 anys i en la qual continua ballant.

Ha participat en quatre edicions del prestigiós Festival Flamenc Internacional Albuquerque a Nou Mèxic.

El 2003, es va presentar a elArts Presenters 46th anual members conference, de Nova York i en 2004 va realitzar una temporada de sis mesos en el tablao més prestigiós de Tòquio, El Flamenc.

 

El 2004 participa com a artista convidada en l’espectacle Bailaor d’Antonio Canales, a Palma de Mallorca i es presenta en els tablaos més importants de Madrid.

El 2005 viatja a Espanya i actua com a artista convidada amb el primer bailaor Antonio Canales en l’espectacle Bailaor, a Palma de Mallorca. Aquest mateix any treballa amb Els Losada al Festival Quito Flamenc 2005 de l’Equador. També participa en el Festival International, New Mexico, USA, 2005 i fa temporada a tres dels tablaos més importants de Madrid, Casa Potes, les Carboneras i el Cardamom.

El 2006, realitza una gira amb el bailaor Juan de Juan com a artista convidada, juntament amb Ana Salazar, en l’espectacle Cara a cara, recorrent més de 30 ciutats al voltant d’Espanya com: Madrid, Barcelona, ​​Sevilla i Granada.

Aquest mateix any, és convidada al Festival Art Flamenc de Mont-de-Marsan a França, on comparteix escenari amb Gerardo Núñez i cartell amb la companyia de Mario Maya, amb Antonio El Pipa i la Família Farruco, entre d’altres.

El 2007, comença una gira de presentacions per les principals ciutats del Japó.

El 2008, actua 10è Festival d’Art Flamenc Monterrey.

Durant 2009, col·labora com a artista convidada amb el bailaor Antonio Canales i el guitarrista Enrique de Melchor.

El 2011 estrena amb la seva família el espectáculoAmaya Llinatge que és un homenatge a tots els membres de la Família Amaya.

Entre 2011 i 2012, participa com a actriu principal en el rodatge del documental Bajarí d’Eva Vila, periodista, directora i guionista de la Universitat Pompeu Fabra.

El 2012 presenta el seu espectacle Des de la Riba al Festival de Jerez, en al·lusió a les nits que ha passat en una platja de l’altre costat del toll somiant amb Somorrostro i inspirant la mateixa manera que la seva tia-àvia Carmen Amaya en el vaivé de les onades .

En aquest mateix any també s’estrena a Costa Rica Abolengo de Farruquito, en el qual balla com a artista convidada i amb el qual estarà de gira fins a principis de 2013, i en participa en l’espectacle de Joaquín CortesDicen de mi.

En 2013 intervé al costat de Pastora Galván i Paloma Fantova, com balladores principals (les tres), en l’espectacle homenatge a Carmen Amaya, amb Carmen Amaya en la Memòria, produït per la Fundació Tablao Cordobes i l’Acadèmia de les Arts i les Ciències de l’ Flamenc, fent representacions per Europa i capitals espanyoles.

FESTIVALS: Festival International d’Albuquerque, New Mexico, USA, compartint cartell amb Farruquito, Maria Pagés i Israel Galván, el 2002 i en les edicions 2003, 2004, 2005, 2006. Festival Quito Flamenc 2005, Festival Art Flamenc de Mont-de- Marsan, a França (2007), 10è Festival d’Art Flamenc Monterrey (2008), Festival de Jerez (2012),

This post is also available in: Español English 简体中文 日本語 Русский Français Italiano Deutsch 한국어

Karime Amaya

Tablao Flamenco Cordobes

restaurant

Tour gastronòmic

read more

Aquest site utilitza cookies. Continuant navegar pel site, vostè accepta l'ús d'aquestes cookies.