Tornar als artistes

flamenco Ballador/a

Lucía Campillo

Va començar la seva carrera al Conservatori Professional de Dansa de Múrcia i els va acabar en el Real Conservatori Professional de Madrid. Va combinar els estudis amb el seu entrenament en el Curs d'Entrenament de Ballet pel Ballet Nacional d'Espanya amb José Antonio.

Ha seguit formant-se amb grans mestres com Merche Esmeranda, José Antonio, Antonio Canales, Javier Latorre, Milagros Mengíbar o Maribel Gallardo. Durant aquest temps va col·laborar amb Iberia, una pel·lícula de Carlos Saura, una adaptació de la signatura Suite iberia d’Isaac Albéniz.

Va començar la seva carrera a la Fundació Antonio Gades amb els espectacles Carme, Bodas de Sangre, Suite Flamenca i Fuenteovejuna. El 2010 es va incorporar al Ballet Nacional d’Espanya com a ballarina solista i ballarina principal sota la direcció de José Antonio i, més tard, sota la direcció d’Antonio Najarro, actuant en els teatres més importants d’Espanya i el món. També va col·laborar com a artista convidada en companyia del ballarí Jesús Carmona, en l’espectacle Bressol Negra i Blanca, participant en festivals de prestigi com el Festival de Jerez o la Biennal de Sevilla.

El 2013 va abandonar el Ballet Nacional i es va unir a la companyia de Rojas i Rodríguez amb Cambio de Tercio. Va realitzar una gira pel món amb l’espectacle Gala Flamenca, dirigit per Miguel Ángel Rojas i compartint escenari amb artistes com Antonio Canales, Karime Amaya, Jesús Carmona i Carlos Rodríguez.

En 2014 es va unir a la companyia de María Pagés amb l’espectacle Jo, Carmen, una activitat que va combinar amb actuacions en importants tablaos com a Casa Potes, Corral de la Moreria i, per descomptat, Tablao Flamenco Cordobés.

restaurant

Gala Cap d’Any i Festa Flamenca

read more