Tornar als artistes

flamenco Cantaor/a

Manuel de la Nina

Va debutar l'any 2001 amb tan sols 8 anys a la Biennal de Sevilla al Teatre Lopez de Vega de la mà de Manuel Moreno Junquera "Moraíto Chico", en l'espectacle trilogia que es va realitzar al Teatre Maestranza de Sevilla. Un any després, el 2002, Joan Carles Pantoja, va crear una fundació cultural flamenca a la seu de la penya Terratrèmol, va actuar entre altres al Teatre Villamarta fent la funció de nadales nadalencs i en el que va comptar també amb l'ajuda de Don Antonio Gallardo per realitzar l'obra de Jerez a New York.

Va debutar l’any 2001 amb tan sols 8 anys a la Biennal de Sevilla al Teatre Lopez de Vega de la mà de Manuel Moreno Junquera “Moraíto Chico”, en l’espectacle trilogia que es va realitzar al Teatre Maestranza de Sevilla. Un any després, el 2002, Joan Carles Pantoja, va crear una fundació cultural flamenca a la seu de la penya Terratrèmol, va actuar entre altres al Teatre Villamarta fent la funció de nadales nadalencs i en el que va comptar també amb l’ajuda de Don Antonio Gallardo per realitzar l’obra de Jerez a New York.

El 2007 es va presentar al concurs nacional de cant de la penya Camarón de la Isla a San Fernando, on va obtenir el 3r premi. Aquest mateix any es va formar el grup Soniquete que va durar fins a 2012. En 2011 va participar en el disc de Assignatura Flamenca del grup Soniquete on va cantar per solea, fandango i bulerías. Comercialitzar aquest disc per Bucarest, França, Madrid, Sevilla, Còrdova …

El 2012 va començar la seva marxa en solitari, on va estar en penyes de Jerez com la penya de Pepe Alconchel, penya de la Buleria, penya Tio José de Paula, penya el Pescaero, penya Els xoriguers, penya Don Antonio Chacón i penya de La Bona Gent. També ha estat a la penya Linense i la de Camarón a San Fernando.

En 2014 va assistir al Teatre Villamarta de Jerez, per la data de nadal amb una funció creada i dirigida per Pepe del Morao, on va tenir un èxit fabulós amb l’espectacle anomenat Molchibe Calli.

En 2016 va formar part d’una gira pels E.E.U.U. on va estar en 17 estats, de la mà de la companyia ballet flamenc José Porcel. Amb una durada de 2 mesos i mig. A la fi d’aquest mateix any va participar en Els divendres Flamenc ia La Gran Festa de la Bulería.

Va guanyar el premi revelació a la millor saeta per seguiriya de l’estil Manuel Torres que va tenir lloc a la penya bona gent.

En 2017 trec un disc anomenat Passatge en el temps amb companys com Rafael del Zambo, Enrique Rebló i Fernando del Morao, amb la participació especial de Diego del Morao i Manuel Parrilla. Aquest disc es va presentar a la Sala Companyia al Festival de Jerez i aquest mateix any també va fer una petita gira per Brussel·les trepitjant la catedral de la mateixa.

Cal destacar també que durant la seva carrera ha acompanyat en diverses ocasions a Antonio Reis a la Biennal de Màlaga i al festival de Casabermeja.

A les festes nadalenques Maria José Santiago li va brindar l’oportunitat d’acompanyar-la a grans teatres com són el Teatre Villamarta de Jerez, el Gran Teatre de Màlaga i el Teatre Fibes de Sevilla.

Ha participat en el gran festival Gran Reserva “Honors a Moraíto” a la Plaça de Bous de Jerez compartint cartell amb grans artistes de la talla d’Pansequito, Juanito Villar, Juana del Pipa, La Macanita, Rancapino noi, Antonio Reis i la gran mestra Manuela Carrasco.

restaurant

Gala Cap d’Any i Festa Flamenca

read more