Tornar als artistes

flamenco

Manuel Liñán

Artista d'arrelament flamenc que malbarata puresa en si mateix i en el ball que transmet. Manuel *Liñán és vida, frescor i passió.

Artista d’arrelament flamenc que malbarata puresa en si mateix i en el ball que transmet. Manuel *Liñán és vida, frescor i passió. Després d’anys de recerca cap a noves tendències, aquest ballador i coreògraf s’inclina per portar la dansa fins a un punt insòlit entre la genialitat i la simplicitat, situant-lo en l’avantguarda flamenca.

Els seus espectacles es caracteritzen per un absolut domini de l’espai escènic i per la capacitat de crear nous paradigmes i extreure d’ells el màxim potencial.

ESPECTACLES EN SOLITARI

En 2009 comença la seva marxa en solitari estrenant el seu primer espectacle” TAURO”, amb el qual obté el Premi Revelació Festival de Jerez. Més tard continua amb “MUNDO Y APARTE” i “SINERGIA”, espectacles amb els quals va tenir l’oportunitat de recórrer nombrosos festivals de prestigi, que li va valer el premi de la crítica Nacional d’Espanya “Flamenco Hoy” durant tres anys, 2006, 2013, 2014.

En 2013 rep el seu primer Premi Max com a millor intèrpret masculí de dansa. Un any més tard, en 2015 estrena “NÓMADA”, en el marc del Festival de Jerez, espectacle de gran format on posa de manifest els seus dots com a ballarí i coreògraf extraordinari.Gira con este espectáculo en los mejores Teatros y Festivales del mundo como: City Center (New York), Sadler´s Wells (London), Teatros del Canal (Madrid), Adrienne Arsht Center (Miami), Teatro Strehler (Milán), Teatro que más tarde reclamaran sus obras.

En 2016 presenta “REVERSIBLE”, on trenca amb els patrons de gènere, situant-ho en l’avantguarda del flamenc. Amb aquest treball, guanya el premi de la Crítica del Festival de Jerez, i el seu segon Premi Max com a millor intèrpret masculí de dansa.

En 2017 li atorguen el prestigiós PREMI NACIONAL DE DANSA 2017, on el jurat destaca la seva maduresa artística, versatilitat, alhora que eixampla els horitzons del flamenc.

En 2018 estrena “BAILE DE AUTOR”

En 2019 estrena “VIVA!!” espectacle amb el qual revoluciona l’escena del flamenc obtenint diversos reconeixements, com el seu tercer Premi Max del públic, premi de la crítica Festival de Jerez…. L’èxit d’aquest espectacle revolucionari, el recullen mitjans tan importants com el New York Times, publicant un ampli reportatge sobre l’espectacle. També, i com a conseqüència grava un documental titulat “flamenc voler” per al New Yorker, dirigit per eyes film. Actualment gira per tot el món Espanya, Mèxic, Nova York, Miami, London, Itàlia, França, Colòmbia, el Japó …..

En 2020 estrena en Els Teatres del Canal de Madrid, la seva última producció “PIE DE HIERRO”. Un espectacle que conjumina tradició i avantguarda.

BALLADOR, COREÒGRAF I DIRECTOR

Manuel Liñán no és sol ballador, sinó també coreògraf i director.

Coreografia per a altres espectacles com “Cinco Grandes de la Danza” de Paco Romero, “Cambio de Tercio” del Nou Ballet Espanyol, “Mujeres” de Mario Maya, “La Casa de Bernarda Alba” de La Tati, “Dibujos” de Belén Maya, “De Cabeza” de Teresa Nieto, “Con Cierto Gusto” i “150gr de Pensamiento” de Rafaela Carrasco, “Si quiero” de Mercedes de Córdoba. Director d’escena i coreògraf de la Gal·la “Todo Cambia” en la que intervenen Pastora Galván i Belén López, Director d’escena d’Antonio Molina “El Choro” en “Gelem, Gelem” i Director artístic de “Gala Flamenca” per a Flamenc Festival London i els EUA Coreògraf convidat del BALLET NACIONAL D’ESPANYA en l’espectacle Ángeles Caídos i Sorolla.

Col·labora amb directors com Daniel Fish per a l’Òpera d’Estrasburg.

restaurant

Gala Cap d’Any i Festa Flamenca

read more