Tornar als artistes

flamenco Cantaor/a

Manuela Santiago

Manuela Santiago és una cantaora de sang gitana nascuda a Alacant en el si d'una saga d'artistes consagrats. El seu pare, Manuel Santiago "El mancheguito" va ensenyar des de nena a Manuela els secrets de l'art del cant flamenc.

Manuela Santiago és una cantaora de sang gitana nascuda a Alacant en el si d’una saga d’artistes consagrats. El seu pare, Manuel Santiago “El mancheguito” va ensenyar des de nena a Manuela els secrets de l’art del cant flamenc.

Després d’una infància tintada amb les veus i balls de la seva família, Manuela Santiago va realitzar el seu debut professional als 15 anys a la companyia “Per Amor a l’Art” propietat del seu germà Antonio Santiago (també cantaor). Poc temps després, i sense abandonar aquesta companyia, Manuela també va començar a actuar al tablao Els Lunars, el més important d’Alacant.

Ja amb la vintena complerta, la nostra cantaora obre les ales i vola amb destinació a un dels bressols del flamenc, Sevilla. Allà actua en els millors tablaos de la ciutat i aconsegueix conquistar l’afecte i el respecte del públic. De caràcter inquiet, Manuela passa aquests anys de la seva vida a cavall entre Sevilla i Barcelona, ​​dues ciutats que sempre han tingut un racó especial per al flamenc.

Gitana de raça, Manuela Santiago té un cant que neix de les seves arrels, arrenca amb força del cor i brolla de la seva gola com un torrent de temperament. Una veu trencada i un autèntic cant gitano, un ressò que recorda a la veu de Remedios Amaya i que sona amb uns colors que només Manuela pot pintar.

Des d’agost de 2016 Manuela Santiago actua a Barcelona en exclusiva a Tablao Flamenco Cordobes. La seva especialitat, el cant festiu, és també el tipus de cant amb el qual delecta al públic de tablao més antic de la ciutat.

restaurant

Gala Cap d’Any i Festa Flamenca

read more