Tornar als artistes

flamenco Ballador/a

Marina Valiente

Ja des de molt petita els seus pares, professors de ball de professió, la van inculcar en l'art flamenc. Amb només 3 anys va pujar per primera vegada a un escenari i va continuar actuant fins als 10 anys.

NOM: Marina Valiente

LLOC DE NAIXEMENT: Sevilla, en el si d’una família d’artistes (músics, actors, ballarins, etc.).

TRAJECTÒRIA: Ja des de molt petita els seus pares, professors de ball de professió, la van inculcar en l’art flamenc. Amb només 3 anys va pujar per primera vegada a un escenari i va continuar actuant fins als 10 anys.

Va fer un parèntesi en el ball per motius acadèmics, però la seva passió i instint va fer que als 19 anys tornés a buscar el seu lloc dins del flamenc.

Al principi va estar sota la doctrina de José Galván, on es va trobar a si mateixa i va decidir que el seu futur seria el flamenc.

A partir d’aquí, ha passat per multitud de professors i classes, per així beure de les fonts d’artistes més experimentats i consagrats, com per exemple, Belén Maya, Rafael Carrasco i Diego Carrasco.

El 2002 va compartir escenari amb Israel Galván en l’espectacle “Galvàniques”. I el 2004 va actuar al costat de Belén Maya i Rafaela Carrasco al Teatre Central de Sevilla.

Ha format part de diverses companyies com la de Rafael Campello “Pont de Triana”, de la de Felip Mato “Carrer Sierpes”, la d’Andrés Penya i Pilar Ogalla “Cadis de la Frontera”.

També va actuar al Festival Temporada de Girona. “Lola la Comedianta”, amb la direcció de Jordi Prat, direcció musical de Marina Abad i coreografia de Belén Maya.

Va ser component de l’espectacle de Pastora Soler a Egipte, va actuar al teatre de Tetuan, al Marroc, on també va participar en el festival internacional de Volubitis.

Del 2009 al 2011 va fer una gira per Portugal visitant les principals ciutats del país. Ha actuat en molts països del món com Rússia, Àustria, Korea, França, Japó … etc. A Espanya ha actuat en els millors tablaos com “El Cordobes” a Barcelona o “Les Bruixes” i “L’Arsenal” a Sevilla.

Actualment realitza actuacions i imparteix classes particulars.

PREMIS: Segon premi en el Concurs Nacional per Alegries “La Perla de Cadis” 2011 i tercer premi en el Concurs Nacional Joves Flamencs 2007.

FESTIVALS: Biennal de Flamenc de Sevilla 2002, Mont de Marsans 2009, 2010, Festival de Dusseldorf 2011, Festival de Música i Dansa “Les Nuits du Chateau de la Moutte” 2011 Sant-Tropez, Festival Flamenc de Prenguessis, Festival Flamenc del “Larachi 2008 “, Festival Internacional de Volubilis,” la Maison de la Presse-Meknes (Marroc) “, Festival Benèfic” Nens Sahrauís “Cadis, etc.

restaurant

Gala Cap d’Any i Festa Flamenca

read more