Tornar als artistes

flamenco Ballador/a

Mercedes de Córdoba

Considerada una de les ballarines més poderoses i autèntiques de la seva generació, Mercedes de Còrdova té una llarga i consolidada carrera, sempre destacant pel seu talent, la seva versatilitat i la seva capacitat de transmetre emocions.

Considerada una de les ballarines més poderoses i autèntiques de la seva generació, Mercedes de Còrdova té una llarga i consolidada carrera, sempre destacant pel seu talent, la seva versatilitat i la seva capacitat de transmetre emocions.

 

Així, després de participar al costat de les principals figures del cant i del ball i recórrer les principals cites jondas nacionals i internacionals com destacada solista, aquesta balladora precoç que sent una nena recorria ja els principals escenaris de tot el món, s’ha convertit avui dia en un dels noms imprescindibles del flamenc i la dansa actual.

 

Després de rebre en 2013 el Premi Nacional de Flamenc a la seva ciutat natal, inicia una prometedora carrera amb la seva pròpia companyia amb espectacles com ‘Sin Más’, amb el qual va recórrer els principals escenaris de nombroses ciutats europees, ‘Ser. Ni conmigo ni sin mí’, amb el qual ha aconseguit un gran èxit de crítica i de públic al seu pas per cites com el XXV Festival de Jerez, de la XXI, Biennal de Flamenc de Sevilla o del VI Festival Flamenc Madrid o la més recent creació: ‘Sí, quiero’, amb el qual ha rebut el suport unànime en l’edició del Festival de Jerez 2022 obtenint tres guardons (Premi Guitarra amb Ànima i el de Millor Composició Musical al guitarrista Juan Campallo, Premi Artista Revelació a la balladora Águeda Saavedra i Premi a Millor Canti d’Acompanyament a Pepe de Pura). O bé en la passada edició de La Biennal de Flamenc de Sevilla 2022, on va obtenir una de les millors crítiques de la premsa especialitzada.

 

 Com a prova de la seva inquietud i la seva maduresa creadora, la cordovesa destaca també en la seva faceta com a coreògrafa i directora artística d’espectacles com a Cambra oberta, de Paula Comitre, que va dirigir al costat de David Còria i que es va fer amb el Premi al Millor Espectacle en el passat Festival de Jerez; ‘Con-migo’, que va presentar en la mateixa cita Fernando Jiménez, Premi Descaradura en el Festival de La Unió; ‘Ya no seremos’ , d’Ángel Rojas; ‘Sangre’ de Rafael i Juan Campallo, ‘Nacer para Morir’, d’Adela Campallo; ‘De Sevilla a Cádiz’, d’Art en moviment i el ‘Sonido de mis días de Gema Moneo’. En el 27 Festival de Jerez 2023 ‘Venero’ la creació més recent per a Águeda Saavedra. O bé al costat d’Eva Yerbabuena, per a la qual ha coriografiat una peça de la seva obra ‘Igual que tú’, estrenada en el XXV Festival de Jerez, sent la primera vegada que la granadina es posa en mans d’una coreògrafa; en aquest cas, a més, de la que va ser la seva alumna i va formar part del seu cos de ball en els seus inicis.

restaurant

Gala Cap d’Any i Festa Flamenca

read more