Tornar als artistes

flamenco

Paula Comitre

Premi Artista Revelació XXIV Festival de Jerez i Giraldillo Revelació XXI Bienal de Flamenco de Sevilla

Premi Artista Revelació XXIV Festival de Jerez

Giraldillo Revelació XXI Bienal de Flamenco de Sevilla

 

Nascuda a Sevilla en 1994, i graduada pel Conservatori Professional de Dansa de Sevilla Antonio Ruiz Soler, Paula Comitre ingressa en 2013 en el Ballet Flamenc d’Andalusia sota la direcció de Rafaela Carrasco fins al 2016. És en aquest any quan passa a formar part de la companyia de David Coria on participa en l’espectacle El Encuentro, i a l’any següent en l’espectacle Nacida Sombra de la Companyia de Rafaela Carrasco, actuant com a balladora solista i coreògrafa.

 

En 2017 comença la seva marxa en solitari actuant en importants tablaos de tota Espanya.

 

En 2019 és finalista del Concurs Internacional de Cante de las Minas i a principis de 2020 forma part de l’espectacle ¡Fandango! de David Coria i David Lagos, com a assistent de repetició i ballarina. Aquest espectacle va ser coproduït pel Teatre Nacional de Chaillot de París i a més guardonat amb el Giraldillo al millor espectacle de la XXI Biennal de Flamenc de Sevilla i Premi de la crítica del XXV Festival de Jerez.

 

Al febrer de 2020 estrena el seu primer espectacle en solitari Cámara Abierta en el XXIV Festival de Jerez, obtenint el Premi Revelació d’aquest festival. Al setembre d’aquest mateix any va estrenar l’espectacle Electroflamenco de Artomático en la Biennal de Flamenc de Sevilla i va ser guardonada amb el premi Giraldillo Revelació corresponent a aquest festival.

 

Al febrer de 2022 estrena el seu segon espectacle Alegorías (El límite y sus mapas) en el Teatre Nacional de Chaillot de París comptant amb la coproducció d’aquest teatre. Un espectacle que compta amb la col·laboració de la ballarina de dansa contemporània Lorena Nogal i s’ha posat en escena en grans festivals com la Biennal de Flamenc de Sevilla i el Festival de Jerez. És al març d’aquest mateix any quan participa en la Ópera de Cámara La Mujer Tigre, una coproducció entre el Teatre Lope de Vega i Teatre de la Maestranza de Sevilla.

 

Dos mesos més tard estrena Cuerpo Nombrado, un espectacle de petit format en el Festival Flamenc Madrid i amb ell ha recorregut festivals com a Flamenc Festival de Londres o Festival d’Art Flamenc de França.

 

Actualment, es troba a París per cinc mesos (de febrer a juny de 2023) en una residència de creació concedida per la Academie de Beaux Arts en la Cité Internationale des Arts.

restaurant

Gala Cap d’Any i Festa Flamenca

read more