Tornar als artistes

flamenco Ballador/a

Pepe Torres

Bailaor gitano nascut a Morón de la Frontera (Sevilla), forma part d'una família d'artistes flamencs. Entre d'altres, el seu avi va ser Luís Torres Cadis "Joselero de Morón", el seu oncle-avi és el mestre Diego del Gastor i són oncles seus també Diego de Morón i Andorrà. Ja de nen balla en nombroses festes, festivals i penyes flamenques i amb 11 anys finalment comença la seva formació en el ball de la mà de mestres com Farruco i Rafael "El Negre".

Bailaor gitano nascut a Morón de la Frontera (Sevilla), forma part d’una família d’artistes flamencs. Entre d’altres, el seu avi va ser Luís Torres Cadis “Joselero de Morón”, el seu oncle-avi és el mestre Diego del Gastor i són oncles seus també Diego de Morón i Andorrà. Ja de nen balla en nombroses festes, festivals i penyes flamenques i amb 11 anys finalment comença la seva formació en el ball de la mà de mestres com Farruco i Rafael “El Negre”.

Bailaor d’inspiració, ha viscut a la llar els follets del flamenc i la seva dansa es caracteritza per la transició, lluny del tecnisismo efectista, que destaca la seva espontània naturalitat, recordant en ocasions al seu oncle Andorrà, a Farruco o Pepe Ríos. Recull el llegat dels seus majors i el transforma a la seva manera de sentir i expressar-se, de manera extraordinària. El ball de Pepe Torres és el ball de carrer, de pati de veïns, polit i actualitzat.

Des dels 15 anys treballa en penyes, tablaos i teatres nacionals i internacionals. Ha ballat al “Flamenc Festival U.S.A” fent una gira per Estats Units al costat de Farruquito i Juana Amaya, en l’espectacle “Per Dret”. El 2004 viatja al Japó on actua en els més importants teatres en espectacles al costat de Manuela Carrasco i Rafael de Carmen, entre d’altres.

Forma la seva pròpia companyia i produeix el seu primer espectacle “Així Balla Morón”, presentat a la Biennal de Sevilla en dues ocasions així com en el cicle “Biennal Solidària” actuant per als presos de Sevilla. Ha intervingut també durant la Biennal en espectacles com “Bailaor” d’Antonio Canales, al Pati Hotel Triana amb Son de la Frontera amb gran èxit i en l’espectacle dirigit per Ricardo Pachón “Perraterías” amb Tomàs d’Perrate al Teatre Central.

Pepe Torres ha portat el seu espectacle a festivals com el Festival del Gaspatxo de Morón, així com el festival “Reunió del cant Jondo de la Pobla de Cazalla” en diverses ocasions, El Festival de Càceres o el festival de Nimes a França, entre d’altres.

Pepe Torres és el bailaor principal del grup Son de la Frontera, amb grans èxits, excel·lents crítiques (Premi a la Crítica, Madrid, Premi al millor Espectacle en Directe de l’Any) i reconeixements. A més han estat nominats als Grammy Llatins 2007 i premiats per la BBC de Londres com a millor millor grup europeu.

Pepe Torres, malgrat la seva joventut, ha portat al seu art a nivell nacional i internacional, ballant en teatres i festivals de tot el món: el teatre de la Maestranza i el Lope de Vega de Sevilla, el Lope de Vega de Madrid, Teatre Albeniz de Madrid, Isabel la Catòlica de Granada, Teatre Cervantes de Màlaga, Gran Teatre de Còrdova, el City Center de Nova York, el Teresa Carreño de Veneçuela, Festival Coves de Nerja, Womex 2006, Festival Río Loco de Toulusse 2007, Etnosur en Jaén, Festival de Mont-real, VI Festival de Música de Jimena de la Frontera, Festival flamenc de Jerez, Setmana d’Andalusia a París, Biennal d’art flamenc de Sevilla, Biennal de Màlaga i la Biennal d’Holanda, entre molts altres.

restaurant

Gala Cap d’Any i Festa Flamenca

read more