Tornar als artistes

flamenco Ballador/a

Saray García

La bailaora Saray García va néixer a Jerez de la Frontera el 1986 en el si d'una família gitana. Ja des de ben petita es va despertar en ella un gran interès i curiositat pel flamenc. Amb tan sols 7 anys d'edat, Saray va començar a rebre classes de la professora de Jerez Ana María López. Anys després, i encara sota la tutela d'Ana Maria, Saray va entrar a formar part del quadre flamenc "Llavor Flamenca", amb el qual va actuar en festivals com el Festival de Mont de Marsant (França), Festa de la Bulería (Jerez) i els divendres Flamencs de Jerez, entre molts altres.

La bailaora Saray García va néixer a Jerez de la Frontera el 1986 en el si d’una família gitana. Ja des de ben petita es va despertar en ella un gran interès i curiositat pel flamenc. Amb tan sols 7 anys d’edat, Saray va començar a rebre classes de la professora de Jerez Ana María López. Anys després, i encara sota la tutela d’Ana Maria, Saray va entrar a formar part del quadre flamenc “Llavor Flamenca”, amb el qual va actuar en festivals com el Festival de Mont de Marsant (França), Festa de la Bulería (Jerez) i els divendres Flamencs de Jerez, entre molts altres.

Amb els anys, Saray decideix ampliar els seus coneixements rebent classes de ball flamenc d’artistes de reconegut prestigi com la Família Farruco, Juan Amaya, Rocío Molina o Joselito Romero. Saray es xopa de tots ells i cada un li aporta un matís per continuar pintant el seu ball i el seu art.

Saray compagina les classes amb actuacions en els principals tablaos de Jerez com laga de Tio Parrilla, La Taverna Flamenca i Berber; a Sevilla en Els Galls i l’Arenal; a Madrid al Carboneras ia Barcelona, ​​per descomptat, en Tablao Flamenco Cordobes.

D’aquesta manera, la instrucció rebuda pels millors i l’experiència adquirida en els tablaos s’uneixen per donar forma a l’estil de ball de Saray. Un art ple de força i sentiment, nascut de les seves arrels i del seu amor pel flamenc, que creix amb esforç i dedicació, s’apuntala amb l’experiència i s’eleva cap a una direcció única i personalíssima.

D’entre les seves múltiples actuacions, hem de destacar els seus papers en solitari a Los divendres Flamencs de Jerez en 2002, 2006 i 2014, així com al Festival de Jerez de 2009 actuant a la sala La Companyia.

Ha actuat també amb el seu propi quadre flamenc en països com la Xina, Alemanya, Londres, Nou Mèxic, Japó i Bèlgica. Països que on Saray ha pogut desplegar el seu art i talent davant milers d’espectadors que han quedat captivats per la força i poder de la bailaora de Jerez.

Respecte al seu palmarès artístic, durant l’any 2014 Saray García va aconseguir alçar-se amb dos importants premis de ball flamenc: el Primer Premi en el III Concurs Tablao les Carboneras i amb el Segon Premi en el Concurs nacional La Perla de Cadis.

De la llarga llista d’actuacions en solitari que la bailaora Jerez ha dut a terme durant la seva carrera i amb el seu propi quadre podem destacar el Festival Flamenc de Yacle (Múrcia) així com el d’Alcalá de la Vall, Alcalá dels Gazules, les Festes de tardor a Jerez, a Rennes (França) i també a Bèlgica, entre molts altres.

També va actuar en la Festa de la Bulería, dins el quadre Llavor Flamenca, recollint un gran èxit entre el públic.

Va aconseguir fer-se un lloc a la final de l’important XXII Certamen Internacional de Guitarra Flamenca celebrat al Teatre Villamaría de Jerez, aquesta actuació pot gaudir-se mitjançant el DVD que es recull aquest certamen i que es va poder a la venda del públic.

Va ser també primera bailaora de l’espectacle eqüestre L’Art d’Andalusia a Cavall, una producció amb el qual va viatjar per gran part de la geografia espanyola, detenint-se en les principals províncies per a alegria dels seus habitants. Va ser un espectacle recordat per tots els assistents i en què Saray García brillava amb llum pròpia en cada actuació.

Ha actuat en multitud de penyes flamenques amb el seu quadre flamenc i ha participat al Festival Internacional de Música i Dansa de Jimena de la Frontera.

El 24 de setembre Saray García ve a actuar a Tablao Flamenco Cordobes Barcelona. Les taules de l’històric tablao ressonaran amb força sota l’art i passió de la bailaora de Jerez al ritme d’un cant i unes guitarres que sonen amb la qualitat inconfusible de l’emblemàtic tablao de la Rambla de Barcelona.

No et perdis nits màgiques de Tablao Flamenco Cordobes, flamenc i art en estat pur, i la garantia que sobre el tablao sempre hi haurà els millors artistes.

restaurant

Gala Cap d’Any i Festa Flamenca

read more