Tornar als artistes

flamenco Cantaor/a

Zambullo

José Manuel Doya, més conegut com "El Zambullo" és un jove cantaor criat al barri barceloní de Verdum. D'arrels Jerez i de cant pur, gitano i de cor. Amb tot el ressò de Jerez i un excel·lent cantarella.

José Manuel Doya, més conegut com “El Zambullo” és un jove cantaor criat al barri barceloní de Verdum. D’arrels Jerez i de cant pur, gitano i de cor. Amb tot el ressò de Jerez i un excel·lent cantarella.

Zambullo va començar a absorbir flamenc ja des de nen, a casa seva. Amb només 15 anys va formar un grup musical amb familiars i amics del barri i va començar així a treballar en els tablaos de Barcelona, ​​inclòs Tablao Flamenco Cordobes, on va actuar durant anys.

Poc després de complir els 20 Zambullo va emprendre un viatge a Madrid amb la companyia de Joaquín Cortés. Durant aquest temps va actuar pràcticament tots els tablaos de la capital, incloent els més importants com a Casa Patas, Carboneras o el Corral de la Moreria.

Al temps va tornar a Barcelona, ​​on va començar a travar amb el Taller de Músics i artistes de la talla de Chicuelo o Montse Cortés, entre molts altres. De nou, també va tornar a actuar en els principals tablaos de Barcelona.

Després d’alguns anys vivint a Barcelona, ​​Zambullo es dirigeix ​​al Sud, concretament a Sevilla, on s’instal·la i comença a treballar en el Ballet Andalús, on coneix a Antonio Canales, Pastora Galván i Rubén Olmos. Al costat d’ells treballa durant un any actuant en ciutats com Madrid i l’Alhambra de Granada.

Va ser en aquesta època quan va conèixer a Farruquito i la seva família, amb qui ha treballat durant els últims cinc anys, compartint gira amb països com l’Índia, Mèxic, Estats Units, Brasil, Argentina, Uruguai i Xile.

Ha treballat a Sevilla durant 6 any, 3 dels quals va viure a la localitat gaditana d’Arcos de la Frontera, actuant en els principals tablaos de la zona.

Quan li preguntes pel seu pal favorit, respon que se sent identificat cantant per bulerías perquè és un cant que ha escoltat tota la vida a casa ia les festes com Nadal, casaments, etc.

La seva dona, La Favi, és també cantaora, formant així una parella d’artistes.

restaurant

Gala Cap d’Any i Festa Flamenca

read more