show flamenc

El Junco, Rosario Toledo i David Palomar

De 21 Abril fins 30 Abril

Entrades
Tornar als espectacles

De l'21 a el 30 d'Abril Tablao Flamenco Cordobes presenta un espectacle flamenc encapçalat pels balladors El Jonc i Rosario Toledo així com el cantaor David Palomar. Els artistes estaran acompanyats dels també cantaores El Quini de Jerez, Miguel Rosendo i Maria dels Reis així com dels guitarristes José Luis Medina, Oscar Lago i David Cerreduela.

 

 

BALLADORES

 

 

JUNCO

Juan José Jaén Arroyo, conegut artísticament com Junco, és un bailaor gadità que va començar la seva formació en el ball flamenc al Grup de Dansa Soleá de Vicente Marrero ia l'Escola de la Penya Enrique Bessó. Entre 1996 i 2005 va formar part de la companyia de Cristina Hoyos com a solista, interpretant els espectacles Camins Andalusos, Arsa i Presa, A l'Compàs de Temps, Terra dins, Temps i Compàs i Yerma. Aquest últim espectacle va ser interpretat pel Ballet Flamenc d'Andalusia, també dirigit per la professora Cristina Hoyos, en què va entrar com a ballarí solista i coreògraf. El 2007, al Festival Flamenc de Jerez, va presentar el seu espectacle Junquerías al costat d'artistes de la talla de David Palomar, David Lagos, Ramón Amador i Susana Casas com a ballarina convidada. El 2009 va presentar l'espectacle Per un Somni al costat de la bailaora Susana Cases, després d'haver estat artista convidada en diferents espectacles i companyies, va presentar a Sevilla el seu últim espectacle Mirant a l'Passat, un homenatge a l'escola sevillana, on compta amb la presència de les balladores Susana Casas i la professora Loli Flors.

 

 

ROSARIO TOLEDO

Rosario Toledo, bailaora i coreògrafa, ha aconseguit posicionar-se en el cim de la dansa flamenca a través de la seva creativitat i el seu art per transmetre a l'espectador l'essència del que ens envolta. Rosario Toledo va cursar la Llicenciatura en Dansa Espanyola pel Conservatori Superior de Dansa de Sevilla i va iniciar la seva carrera professional al costat de la seva mestra Charo Creu. El seu primer espectacle va ser "Per Llei de Vida" i, poc després, va entrar a formar part de la companyia de Manuela Carrasco i Antonio El Pipa. Després dels seus primers passos comença una trajectòria professional que l'ha portat a treballar amb artistes de la talla de Miguel Poveda, Arcàngel, Antonio Canales, Israel Galván o Mario Maya. Entre les seves produccions, presentades al llarg de tot el territori internacional, està "L'aire de Cadis", "De el primer pas", "Pas per a dos", "Hi ha foc en els teus ulls", "Vinc", "ADN" o "El Pols" entre d'altres.

Artistes

cantaores

 

 

 

DAVID PALOMAR

David Palomar és un cantaor de reconegut prestigi i representant il·lustre dels cants de Cadis. Va començar la seva carrera com a vocalista, autor i productor de el grup “Levantito”. Com cantaor fa els primers passos amb la companyia de Javier Barón, estrenant “Només per art” a la Biennal de Sevilla. Ingressa a la companyia de Cristina Hoyos i acompanya grans artistes com Farruquito, Jairo Barrul, Mercedes Ruiz, Rosario Toledo, Jonc, Daniel Navarro o José Maya. El 2015 forma part de l’XXXVº Aniversari en els escenaris de Javier Ruibal compartint escenari amb Martirio, Miguel Ríos, Juan Echanove, Gabino Diego o Kiko Veneno, entre d’altres. Les seves primeres actuacions en solitari comencen ja el 2007, estrenant el seu propi espectacle “Cadis”, produït per l’Agència Andalusa per al Desenvolupament de l’Flamenc, compartint escenari amb Mariana Cornejo i Carmen de la Jara. El 2008 publica el seu primer àlbum discogràfic “trimilenaria”, a què la web especialitzada deflamenco.com atorga el premi a el millor àlbum debut. I només dos anys més tard presenta el seu segon àlbum “La Vinya: Cantó independent. El 2012 llança el seu tercer disc, presentat durant les celebracions de l’Bicentenari de la Constitució Espanyola celebrat a Cadis al Gran Teatre Falla. Un àlbum homenatge a la vida i obra de la genial Chavela Vargas titulat “La Dama de l’Poncho Rojo”. Entre els seus premis rebuts estan la Bandera d’Andalusia, Premi Camarón de la Isla, Gaditano de l’Any o el premi “El Público” de Canal Sud.

 

 

 

EL QUINI DE JEREZ

Al llarg de la seva carrera ha treballat amb multitud d’artistes importants, com Tomasa Guerrero “La Macanita”, Fernando Terremoto, Elu de Jerez o Merchora Ortega, entre d’altres. Ja amb 20 anys, madur com a cantaor, decideix aventurar-se en el cant i deixar enrere la seva etapa com a palmero. Al Lagar de Graella, un dels locals més emblemàtics de Jerez s’inicia en com cantaor i comencen les seves Actuacions en penyes, certàmens i festivals, guanyant primer premi de l’Certamen de Cantis per Bulería de Jerez un any després. Després del seu èxit va ingressar en la companyia d’Antonio Gades, recorrent el món gira després gira: EUA, França, Londres, Califòrnia, el Marroc o el Brasil han estat alguns dels seus destins.

 

 

 

MIGUEL ROSENDO

El cantaor flamenc Miguel Rosendo, va començar la seva trajectòria professional en penyes com La Penya La Perla, La Penya Juanito Villar, La Penya Enric El Bessó. L’artista, cantaor en Tablao Flamenco Cordobes, es va traslladar al Japó durant 4 anys aproximadament, on va treballar en la companyia de Yoko Komatsubara i altres empreses japoneses. A el tornar a Espanya va treballar amb grans artistes de flamenc com Cristina Hoyos, Javier Baró, Antonio El Pipa, Israel Galván, Andrés Peña o Edu Guerrero entre d’altres, amb els quals va recórrer nombrosos teatres i festivals d’Espanya i de tota la geografia internacional com el Japó , Israel, França, Itàlia, els Estats Units o Xile.

 

 

MARIA DEL REYES

 

 

GUITARRISTES

 

 

DAVID Cerreduela

Fill d’el famós guitarrista “El Nani”, ha tocat per als artistes flamencs més famosos, ha estat guitarrista de l’Ballet Nacional d’Espanya i també ha col·laborat en nombrosos àlbums. Actualment està treballant amb Tablao Flamenco Cordobes Barcelona. Als 14 comença la seva carrera professional acompanyant ni més ni menys que a Lola Flores, i a Merche Esmeralda. Més tard forma part de la companyia d’Antonio Canales en les obres de Torero o Gitano.

 

 

 

OSCAR LAGO

Oscar Lago, natural de Cadis, s’inicia com a guitarrista amb 10 anys amb els mestres Rafael Abujas, Rafael Porras i Andrés Martínez. També ha estudiat amb el mestre Gerardo Núñez i amb guitarristes i músics com Ralph Towner, Manolo Perfumo o el noruec Ole Andre Farstad. Oscar Lago ha actuant en els grans festivals de flamenc de l’món, com la Biennal de Màlaga, el Festival Flamenc de Jerez o la Biennal de Sevilla.

 

 

José Luis Medina

José Luis Medina és un guitarrista nascut a Còrdova i que comença a tocar per l’acadèmia de ball d’Eva Rojano. Rep classes de grans mestres de la guitarra com el Nen de Pura, Eduardo Rebollar, José Luis Postigo, Miguel Ángel Cortés i Pedro Serra. Ha actuat en grans festivals i cites flamenques com la Nit Blanca de l’Flamenc de Còrdova i també ha estrenat el seu propi espectacle al Festival Flamenc de Chateauneuf (França).

restaurant

Gala Cap d’Any i Festa Flamenca

read more