show flamenc

Gener 2016 Tablao Flamenco Barcelona

De fins

Entrades
Tornar als espectacles
El Tablao, bressol del flamenc barcelona Inaugurem 2016 amb un homenatge al paper que han tingut els tablaos en la transmissió de l'essència del flamenc, amb un elenc jove però ple de sorpreses amb arrels en diferents capitals del flamenc. Barcelona, per sort, segueix sent una de les capitals del flamenc al món, amb nous artistes interessants cada any. Volem destacar amb aquest espectacle també la importància del planter flamenca catalana i els tablaos de Barcelona.
Artistes

El Tablao, bressol del flamenc barcelona

Inaugurem 2016 amb un homenatge al paper que han tingut els tablaos en la transmissió de l’essència del flamenc, amb un elenc jove però ple de sorpreses amb arrels en diferents capitals del flamenc. Barcelona, ​​per sort, segueix sent una de les capitals del flamenc al món, amb nous artistes interessants cada any. Volem destacar amb aquest espectacle també la importància del planter flamenca catalana i els tablaos de Barcelona.

Presentem a la cantaora Maria del Mar Fernández. Natural de Cadis, va debutar com a professional amb tan sols 14 anys i ha passat al llarg de la seva curta però prolífica carrera per multitud d’escenaris, tant a nivell nacional com a nivell internacional: Itàlia, Noruega, Anglaterra, Holanda, Austràlia, USA, Japó, Alemanya, Israel o Jordània, entre molts altres països. La seva arribada a l’elit coincideix en 2011 quan va interpretar un tema titulat “Señorita” el 2011, per a una pel·lícula de Bollywood titulada “ZNMD”, amb gran acollida.

Torna a visitar-nos Sergio Aranda, un dels referents del ball a Màlaga malgrat la seva joventut. Sergio ha actuat en infinitat de festivals i teatres nacionals i internacionals de gran importància com el Festival de Nou Barris de Barcelona, ​​la Cimera Flamenca de Madrid, el Festival World Music de Xangai, el Festival Suma Flamenca al Teatre Albéniz de Madrid, el Festival Flamenc a San Pedro del Pinatar de Múrcia (2006), el Festival Internacional de Flamenc de Berlín o la gira per Canadà i els EUA al costat del musical de Disney “el Rei Lleó” (2011).

Presentem també a David Romero, qui torna després de molt temps allunyat d’un dels escenaris en què es va formar com bailaor. Ha après dels millors, artistes de la talla d’Antonio Canales, Eva la Yerbabuena, Rafael de Carmen, Güito o Rafaela Carrasco. Ha actuat en alguns dels tablaos històrics d’Espanya, com són Los Gallos a Sevilla, el Corral de la Moreria a Madrid i Tablao Flamenco Cordobes a Barcelona, ​​així com en teatres de tot el món (Argentina, Japó, Alemanya, Suïssa, Canadà , Rússia o França, entre d’altres).

El planter flamenca de Barcelona ens porta sorpreses any rere any i Olga Llorente, després del seu debut i formació en Tablao Flamenco Cordobes, s’ha anat fent un lloc entre els professionals del món del flamenc. Malgrat la seva curta carrera compta amb un gran bagatge professional, havent treballat en escenaris de tot el món.

Actuarà en Cordobes aquest mes un altre gran exponent del planter català: Sara Barrero, col·laboradora habitual de Tablao Flamenco Cordobes. Exemple immillorable del paper didàctic crucial per al flamenc que representen els tablaos, va començar la seva carrera professional amb 15 anys a Cordobes i ha tornat amb el pes artístic que aporten la maduresa i l’experiència, especialment importants en el flamenc.

Al costat d’ells, el nostre superb elenc de músics, primeres figures en qualsevol escenari: Tuto i Israel Cerreduela a la guitarra i Juan Manzano “Coco”, Antonio Campos “Bocaillo” i Manuel de la Curra al cant.

Tuto, jove guitarrista català, és un dels guitarristes més cobejats algunes de les primeres figures del flamenc. Ha treballat, entre molts altres, amb diversos membres de la família Farruco (Farruquito, el Farru, …), Montse Cortés o Duquende. Es tracta d’un dels col·laboradors habituals de Cordobes, que ha anat madurant i agafant experiència amb els millors en aquest escenari.

Juan Manzano “Coco” és un dels millors cantaores catalans joves del moment, salvant a les grans figures com Poveda, que es va iniciar també en Tablao Flamenco Cordobes. Nascut a Sant Roc, el seu cant temperamental, ric de evocadors records i desbordant naturalitat, li fa una promesa clara en l’univers flamenc. Al costat de Karime Amaya, Tuto i Chiqui Amaya ha protagonitzat la pel·lícula de la directora Eva Vila, Bajarí.

Antonio Campos “Bocaillo” és també una bona notícia per a l’horitzó flamenc català. Molt jove encara, es forma com a cantaor professional en Tablao Flamenco Cordobes, treballant amb grans artistes, noms com Karime Amaya, la Susi, Pastora Galván, Jesús Carmona, Angelita Montoya, Guadiana, el Junco, el Farru, Patricia Guerrero, José Maya, Alfonso Losa, Marco Flores, Olga Pericet o la Moneta. De la mà de grans cantaors per ballar, com Manuel Tañe, Antonio Villar, Rubio de Pruna o el Coco, acaba de polir el seu talent. Ha començat a destacar fora de Barcelona recentment, de la mà del jove bailaor català Yiyo, portant-li a actuar per tot el món.

restaurant

Gala Cap d’Any i Festa Flamenca

read more