show flamenc

Junco, Rosario Toledo i David Palomar

De 3 de maig fins 16 de maig

Entrades
Tornar als espectacles

Junco (Del 3 al 15 de Maig)

Juan José Jaén Arroyo, conegut artísticament com Junco, és un bailaor nascut a Cadis i que començarà la seva formació en dansa flamenca al grup de dansa Soleá de Vicente Marrero i de l'Escola de la Penya Enrique el Mellizo. Entre 1996 i 2005 va formar part de la companyia de Cristina Hoyos com a ballarina solista, interpretant els espectacles Camins d'Andalusia, Arsa i Toma, Al Compás de Tiempo, Tierra Dentro, Temps i Compás i Yerma. Aquest darrer espectacle va ser interpretat pel Ballet Flamenc d'Andalusia, dirigit també per la professora Cristina Hoyos, en la qual va ingressar com a ballarí solista i coreògraf. El 2007, al Festival de flamenc de Jerez, va presentar el seu espectacle Junquerías juntament amb artistes de la talla de David Palomar, David Lagos, Ramón Amador i Susana Casas com a ballarina convidada. El 2009 va presentar l'espectacle Por un somni juntament amb la bailaora Susana Casas, després de ser artista convidada en diferents espectacles i empreses, va presentar el seu últim espectacle Mirando al Pasado a Sevilla, un homenatge a l'escola sevillana on té presència. de les bailaores Susana Casas i el professor Loli Flores.

 

 

 

Rosario Toledo

La seva formació en dansa clàssica, que també aplica a les seves coreografies flamenques, li permet realitzar les acrobàcies més espectaculars sense perdre un vèrtex d'autenticitat i estètica flamenca. Va començar la seva carrera infantil durant la inauguració del carrer Carmen Amaya de Barcelona. Les seves enormes condicions per a la dansa l'han portada als teatres més importants del món des que era petita. Guanyadora del Premi Desplante 2016, el premi de flamenc més important del món, és una de les ballarines més completes del món actual.

 

 

Sara Barrero

Sara Barrero, ballarina habitual de Tablao Flamenco Cordobes, va començar la seva carrera professional a l’edat de 16 anys. Ha ballat en nombrosos festivals nacionals i internacionals com els festivals de flamenc de París, Marsella, Lió i Nimes a França o el Flamenco Festival dels Estats Units entre molts altres han compartit escenari amb artistes de renom com Belén Maya, Fernando Terremoto o Eva La Yerbabuena. Cal assenyalar que en el Festival Joves Valors de la ciutat de L’Hospitalet, sorgint com a primer premi Carmen Amaya.

 

  

Tete Fernández

Ricardo Fernández, “El Tete”, és un jove bailaor nascut el 2000 en el si d’una família gitana (és el germà menor del bailaor Miguel Fernández “El Yiyo”), malgrat la seva joventut, ha guanyat un lloc en el camp de ball flamenc. La força i l’elegància de la dansa de Ricardo Fernández és portar-lo fins a dalt. “El Tete” mostra una gran maduresa artística en les seves actuacions, en les quals sempre ha estat envoltat de grans artistes flamencs. En els darrers anys “El Tete” ja ha actuat com a resident a les sales i festivals de flamenc. Entre les referències i influències amb què ha crescut Ricardo Fernández hi ha Joaquín Cortés, José Maya, Farruquito i el seu germà “El Yiyo”.

Artistes

Guitarristes

 

 

 

David Cerreduela

Fill del famós guitarrista “El Nani”, ha estat guitarrista del Ballet Nacional d’Espanya i també ha col·laborat en nombrosos discos. Actualment treballa amb Tablao Flamenco Cordobes Barcelona. Als 14 anys va començar la seva carrera professional acompanyant ni més ni menys que Lola Flores i Merche Esmeralda. Posteriorment es va incorporar a la companyia d’Antonio Canales en les obres de Torero o Gitano.

 

 

 

 

Oscar Lago

Oscar Lago, nascut a Cadis, va començar com a guitarrista a l’edat de 10 anys amb els mestres Rafael Abujas, Rafael Porras i Andrés Martínez. També ha estudiat amb el mestre Gerardo Núñez i amb guitarristes i músics com Ralph Towner, Manolo Perfumo o el noruec Ole Andre Farstad. Oscar Lago ha actuat a grans festivals de flamenc arreu del món, com ara la Bienal de Màlaga, el Festival Flamenco de Jerez o la Bienal de Sevilla.

 

 

 

 

José Luis Medina

José Luis Medina és un guitarrista nascut a Còrdova que comença a tocar per a l’acadèmia de dansa d’Eva Rojano. Pren lliçons de grans mestres de guitarra com Niño de Pura, Eduardo Rebollar, José Luis Postigo, Miguel Ángel Cortés i Pedro Sierra. Ha actuat en grans festivals i esdeveniments flamencs com la Nit Blanca del Flamenc de Còrdova i també ha estrenat el seu propi espectacle al Festival Flamenco de Chateauneuf (França).

 

 

 

 

 

Cantants

 

 

 

David Palomar

David Palomar és un cantaor de reconegut prestigi i il·lustre representant dels cants de Cadis. Va començar la seva carrera com a vocalista, autor i productor del grup “Levantito”. Com a cantaor va donar els seus primers passos amb la companyia de Javier Barón, que estrenava “Solo por arte” a la Bienal de Sevilla. S’incorpora a la companyia de Cristina Hoyos i acompanya grans artistes com Farruquito, Jairo Barrul, Mercedes Ruiz, Rosario Toledo, Junco, Daniel Navarro i José Maya. El 2015 forma part del XXXVº Aniversari en les etapes de Javier Ruibal, escenari compartit amb Martirio, Miguel Ríos, Juan Echanove, Gabino Diego o Kiko Veneno, entre d’altres. Les seves primeres actuacions en solitari comencen el 2007, estrenant el seu propi espectacle “Cadis”, produït per l’Agència Andalusa per al Desenvolupament del Flamenc, compartint escenari amb Mariana Cornejo i Carmen de la Jara. El 2008 va publicar el seu primer disc “Trimilenaria”, al qual el lloc web especialitzat deflamenco.com atorga el premi al millor àlbum debut. I només dos anys més tard presenta el seu segon àlbum “La Viña: Cantón independiente. El 2012 publica el seu tercer àlbum, presentat durant les celebracions del Bicentenari de la Constitució espanyola celebrat a Cadis al Gran Teatre Falla. Un àlbum homenatge al vida i obra de la brillant Chavela Vargas titulada “La Dama del Poncho Rojo”, entre els premis que ha rebut la Bandera Andalusa, el Premi Camarón de la Isla, el Gaditano de l’Any o el “El” Premi Público de Canal Sur.

 

 

 

Miriam Vallejo

Miriam Migueles Vallejo va néixer el 1981 a L’Hospitalet de Llobregat. Als 9 anys va començar a estudiar dansa flamenca amb Ana Márquez combinant cursos amb Matilde Coral, el Mimbre, Belén Maya, Eva la Yerbabuena o Javier Latorre entre d’altres. Ha treballat des de fa 13 anys a Peñas, festivals i tablaos de Barcelona. Als 14 anys va començar a combinar la seva carrera com a bailaora (ballarina de flamenc) amb la de cantaora, compartint la factura a diferents festivals amb Funi, Andorrano, Juana la Pipa, Chano Lobato, Juana la Revuelo. o Carmen Linares … Ha treballat en empreses com “Mujeres” de Marcos Flores i ha guanyat diferents premis en concursos de cant i dansa. Quan tenia 21 anys, va deixar de dedicar-se a ballar i es va lliurar al cant, especialitzant-se en cantar “patrás”.

 

 

 

Quini de Jerez

Al llarg de la seva carrera professional ha col·laborat amb nombrosos artistes importants com Tomasa Guerrero “La Macanita”, Fernando Terremoto, Elu de Jerez o Merchora Ortega, entre d’altres. A l’edat de 20 anys, madur com a cantaor, decideix endinsar-se en el cante i deixar enrere el seu temps com a palmero. A El Lagar de Parrilla, un dels llocs més emblemàtics de Jerez comença com a cantaor i comença les seves actuacions a penyes, concursos i festivals, guanyant el primer premi al concurs de Cantes per a la Bulería de Jerez un any després. Després del seu èxit, es va incorporar a la companyia d’Antonio Gades, que va recórrer el món després de la seva gira: Estats Units, França, Londres, Califòrnia, Marroc o Brasil han estat alguns dels seus destins.

 

 

 

Manuel de la Nina

Va debutar el 2001 als 8 anys a la Bienal de Sevilla al Teatro López de Vega. Al començament de la seva carrera com a solista va actuar a diferents escenaris de Jerez, com Peña Pepe Alconchel, Penya de la Buleria, Peña Tío José de Paula o Peña el Pescaero. El 2017 va llançar un àlbum anomenat Pasaje junt amb col·legues com Rafael del Zambo, Enrique Remache i Fernando del Morao, amb la participació especial de Diego del Morao i Manuel Parrilla. També va actuar en g

restaurant

Gala Cap d’Any i Festa Flamenca

read more