show flamenc

Flamenc al febrer de 2023

De fins

Entrades
Tornar als espectacles

Juan Fernández

Va néixer a Cadis, ciutat on va començar els seus estudis de flamenc i clàssica espanyola. Al llarg de la seva carrera artística ha format part de múltiples companyies amb les quals ha girat arreu del món; com la companyia Charo Cruz, la companyia Chiqui de Jerez, el Ballet Flamenc de Madrid, entre d'altres.

Àngel Reyes

El ballarí de flamenc Ángel Reyes Montes, nascut a Còrdova el 15 de gener de 1993, va començar a ballar a l'edat de tres anys i als nou anys va començar la seva formació elemental al Conservatori Professional de Dansa de Còrdova. Al llarg de la seva carrera com a ballarí de flamenc ha participat en nombrosos espectacles per tot Espanya i com a solista al Teatre Nacional de Jamaica. A més, ha format part de diferents empreses, entre les quals destaquen l'empresa d'Álvaro Paños, la de Jesús Carmona i la de Jesús Carmona.

 

La Yunko

Nascuda a Kawasaki (Japó), va començar a aprendre a ballar a Tòquio amb AMI, després l'any 2002 es va traslladar a Sevilla, on va ampliar els seus estudis amb diversos professors com José Galván, El Torombo, Milagros Menjíbar, Carmen Ledesma, entre d'altres.

 

Posteriorment, va començar a ballar en públic, en diversos clubs flamencs d'Andalusia i teatres d'Espanya, al Teatre Central de Sevilla amb Belén Maya i Rafaela Carrasco, Teatre Lope de Vega de Sevilla amb Esperanza Fernandez i Miguel Vargas, Expo Saragossa 2008 i Teatre de Madrid amb la Companyia de Ballet Yoko Komatsubara.

 

Va guanyar el ̈ Premi Sarmiento de Dansa Flamenca ̈ com a millor ballarina de la temporada 2007 – 2008 a la Penya Flamenca “La Parra Flamenca” d'Huétor Vega (Granada). Des de l'any 2007, durant un any i mig, va actuar davant d'un públic molt coneixedor a la Tertulia Flamenca “BADÍA” de Sevilla i durant la Bienal de Flamenc de Sevilla 2008, com a bailaora en el cicle paral·lel de flamenc “Peñas de Guardia”. ”.

 

Va obtenir el 2n Premi al Certamen Nacional d'Art Flamenc “Ciudad de Ubrique 2009”, i el 1r Premi al Certamen Nacional de Cant, Ball i Tocar ̈Aniya la Gitana ̈de Ronda 2010. En el XVI Certamen Nacional de Dansa d'Alegrías a Cadis va guanyar el 4t Premi i el Premi a la millor coreografia.

 

Va participar com a solista al XXXIII Festival Flamenc ̈Juan Talega ̈, compartint cartell amb El Cabrero, Arcángel i Jesús Méndez. L'any 2018 va actuar com a solista al VI Festival TACON FLAMENCO UTRERA i al XXII FESTIAL DE JEREZ. El 2019 va actuar a l'espectacle ̈MUCHO ARTE ̈ al Teatro La Latina de Madrid, presentat per Tito Losada i Agatha Ruíz de la Prada, compartint protagonisme amb Antonio Canales, Farruquito, Carrete de Málaga, Tomasito i El Mistela entre d'altres. El juliol de 2019 va actuar com a solista al Festival Caracolá de Lebrija.

 

Actualment imparteix classes i balla professionalment a Espanya, Xina i Japó, respectivament.

 

Salomé Humeau

 

Salomé va néixer el 21 de febrer de 1996 i va descobrir el flamenc als 6 anys a Bordeus (França) a l'escola de Soledad Vargas.

Creixent en una família amb pares músics, intèrprets i autors, es sensibilitza molt aviat amb l'art i es forma al llarg de la seva infantesa en diferents àmbits artístics com la música, la dansa, les arts plàstiques (Conservatori de música de Bordeus, escola d'arts plàstiques, ballet, dansa africana i contemporània...).

Als 13 anys, Salomé es troba per primera vegada amb la ballarina de Jerez María Del Mar Moreno, una mestra molt important en el seu aprenentatge de la dansa, amb qui segueix formant-se fins avui.

L'any 2016, guiada per la seva passió pel flamenc, decideix continuar el seu aprenentatge a Sevilla i ingressa a la Fundació Cristina Heeren on rep beques per a la pràctica i monitora 4 anys consecutius, fins al 2021.

Durant aquests anys aprèn dels grans mestres de la dansa tradicional sevillana com Luisa Palicio, Antonio Molina “El Choro”, Javier Baron i Milagros Menjibar.

 

L'any 2018, amb 22 anys, ingressa al CIE “María Del Mar Moreno” i forma part de l'espectacle “MEDEA” amb la col·laboració de Pilar Tavora. “MEDEA” s'estrena al Lope De Vega de Sevilla l'octubre de 2018, després al Teatre de Ronda al novembre i al Teatre Villamarta a la XXIII edició del Festival Flamenc de Jerez el març de 2019.

 

L'any 2020, amb ganes d'ampliar la seva visió de l'art, col·labora amb la ballarina i coreògrafa Cristina Hall en el seu treball “Simbiosi” que porten a la final del Certamen Coreogràfic de Madrid i l'octubre de 2021 al festival Microstable de Pamplona.

 

Es forma en paral·lel i fins avui amb altres grans professors com Miguel Rubio i Laura Santamaria i en dansa estilitzada a l'escola “Flamenco Danza” amb Tamara Lopez.

 

El setembre de 2021 es va presentar al certamen Antonio Ruiz Soler del penal Torres Macarena on va quedar semifinalista i al XXI Certamen Andalús de Joves Flamencs de Sevilla on va quedar finalista.

 

El desembre de 2022 es va presentar al concurs “CreArte Flamenco, premi a la ‘Cantiña de Pinini’ d’Utrera’ on va quedar finalista.

 

 

 

Susana Casas

Susana va començar a ballar als 8 anys amb José Galván. Més tard, va aprendre de Matilde Coral i Manolo Marín.

CARRERA: Uns anys més tard va començar a actuar a l'estranger debutant a França l'any 1992 on va romandre uns anys. Després va viatjar a Mèxic DF i als Països Baixos amb l'espectacle “Fiesta Gitana” de Curro Vélez. L'any 1996 va anar al Japó amb l'espectacle “Carmen” de Yoko Komatsubara en el qual va ballar amb Alejandro Granados, Torombo i Luis Ortega.

Ha rodat un parell de programes de televisió com “Venta del duende” i ha participat en la pel·lícula “Flamenco” de Carlos Saura amb el ballet de Matilde Coral i en el documental “Dances of the world” de Discovery Channel.

L'any 1994 es va incorporar a la companyia de Mario Maya als espectacles “De lo flamenco” i “De Cai a Cuba” que van presentar a la Bienal de Sevilla.

Va compaginar la seva feina amb actuacions en tablaos importants com els Cordobes de Barcelona, l'Arenal, el Palacio Andaluz o Los Gallos de Sevilla.

Va formar part del Ballet de Cristina Hoyos durant sis anys als espectacles “Arsa y Toma” de Ramón Oller, “Al compás del tiempo”, “Tierra Dentro” de José Luis Casto, “Tiempo y Compás” i “Yerma”, en la qual va ser ballarina principal l'any 2003 i ho va aconseguir.

L'any següent es va incorporar al Ballet Flamenc Andalús de Cristina Hoyos en els espectacles “Viaje al Sur” de Ramón Oller i “Romancero Gitano” de José Carlos Plaza.

També ha col·laborat en la col·lecció didàctica de Pedro Sierra “Ritmo Flamenco Rhythm”

 

Sara Barrero

 

Va començar la seva carrera de dansa amb els professors Ana Márquez, la Tani, La Chana i Antonio El Toleo.

CARRERA: Aquesta ballarina catalana va començar la seva carrera als 16 anys, treballant en diferents tablaos de Barcelona: El Carmen, Los Tarantos i El Cordobes.

L'any 2002, amb 22 anys, va viatjar per primera vegada al Japó (Osaka i Tòquio) per treballar al tablao El Flamenco com a ballarina principal durant un any.

Del 2003 al 2011 va treballar en nombrosos festivals de flamenc nacionals i internacionals com el Festival Young Values a l'Hospitalet en el qual va guanyar el primer premi Carmen Amaya, Festival Grec de Barcelona, Art Flamenc a Catalunya, Festival Flamenc de Cornellà, Ciutat Vella, De Cajon. Festival, Flamenco pa'tos a Madrid, La Unión a Múrcia, Bienal de Sevilla, Festival Mont de Marsans a Marsans, Festivals Flamenc a París, Marsella, Lió i Nimes a França, Festival Flamenc a Londres, Festival Flamenc a Tòquio, Festival de Jazz a Praga, Festival Flamenc a EEUU, entre d'altres...

Durant la seva trajectòria ha compartit escenari amb grans artistes com: Eva La Yerbabuena, Maite Martín, Belén Maya, Fernando Terremoto, Rafael de Carmen, Manuela Carrasco, Tomatito, Juana Amaya, entre d'altres.

Durant el període comprès entre 2005 i 2009, va treballar a la companyia de Maite Martín i Belen Maya a l'espectacle Flamenco de Cámara.

Entre el 2000 i el 2011 va treballar com a professora a diferents escoles de dansa; Col·legi Amor de Dios, Col·legi Paca García, Col·legi Iñaqui Márquez, Col·legi José de la Vega, Barceloneta Danza, etc...

FESTIVALS: Festival Joves Valors a l'Hospitalet, Festival Grec a Barcelona, Art Flamenc a Catalunya, Festival Flamenc a Cornellà i a Ciutat Vella, Festival De Cajon, Flamenco pa’tos a Madrid, La Unión a Múrcia, Bienal de Sevilla. Festival Mont de Marsans a Marsans, Festivals Flamencs a París, Marsella, Lió i Nimes a França, Festival Flamenc a Londres, Festival Flamenc a Tòquio, Festival de Jazz a Praga, Festival Flamenc als EUA.

PREMIS: Primer Premi Carmen Amaya al Festival Valors Joves de l'Hospitalet.

 

Carmela Riqueni

 

Nascut a Sevilla, Triana l'any 1989, en el si d'una família d'artistes com Rafael Riqueni i Maria Jiménez. De la mà de Matilde Coral va començar el seu interès com a professional per aquest art, amb 17 anys va ser becada per la Fundació Cristina Heeren, on durant dos anys va aprendre de grans mestres.

 

Va estudiar amb Juan de los Reyes la tècnica del zapateado, ha rebut diversos cursos de “Farruquito” Pepe Torres, Ruben Olmos i Rocio Molina, entre altres grans professionals de la dansa. La seva primera aparició professional, que destaca com un esdeveniment personal important, va ser al club flamenc Torres Macarena on va actuar en un homenatge a la ballarina sevillana Angelita Vargas. Ha ballat en alguns tablaos de la capital de Sevilla, Madrid i Granada. El 2016 va actuar com a grup de dansa a la Cía de Farruquito emesa a canal sur per a la Bienal de Sevilla. Aquest mateix any també s'incorpora a la Companyia Flamencos por el Mundo amb l'espectacle (La sirenita entre mares andaluces) que s'estrenaria a la Biennal, iniciant així una gira per diferents teatres espanyols.

 

El 2018 va participar en una gira del Festival Romí Flamenco a Gran Canària i Lanzarote, juntament amb José Maya, José Soto Sorderita, Jorge Pardo i Josemi Carmona entre altres grans artistes. Aquell mateix any va fer una gira pel Marroc al festival de cinema de Tetuan i la televisió Casa Blanca amb l'artista Jalal Chekara, el 2019 crea el seu primer espectacle amb altres dos companys “Atracciones”, s'estrena en preestrena a Sevilla el març de 2019, al a finals d'aquest any viatja al Japó per donar classes durant dos mesos. En pandèmia prepara coreografies per a Rafael Riqueni.

 

Carmen Moreno

 

Carmen Moreno va néixer a Almeria el 4 de desembre de 1989. Amb només dos anys va començar la seva passió per la dansa i el cant, iniciant-se en les danses regionals i populars. Després de la seva formació en dansa flamenca a l'escola "María la Rabota" fins a iniciar els seus estudis acadèmics al conservatori "Quina Jiménez" i finalitzar la seva carrera professional a Màlaga, al conservatori superior "Ángel Pericet" l'any 2014. Els seus estudis superiors amb el escenaris, sent el tablao i les penyes, la seva forma d'expressió. Va treballar a diverses províncies espanyoles com Almeria (El Morato, La Guajira i Entre flamencos), Granada (Jardines del Soraya, Los Olvidados), Màlaga (Juan Breva, Los Mayas), Sevilla la cantant) i Madrid (Torre Bermejas). A Sevilla he estat a Los Gallos, La cantaora, entre d'altres. A Madrid, Café de Chinitas, Torre Bermejas, Cardamomo.

El 2019 va estrenar el seu primer espectacle, anomenat "atrACCiones" juntament amb les bailaores Alba Fajardo i Carmela Riqueni, aquest mateix any va debutar a Sud-amèrica, visitant països com Argentina, Xile, Uruguai i Brasil. També cal destacar el seu pas a les festes de la seva terra Natal d'ella (Almeria) "Placeando", "Tres a compás" i al primer festival "Entreflamencas" dedicat a la dona, organitzat per l'associació sociocultural "Entreflamencos". . El 2022 es va estrenar al teatre Maestro Padilla d'Almeria com a ballarina principal "Cara B", un espectacle dirigit i coreografiat per Eduardo Leal.

Actualment es troba a Sevilla desenvolupant el seu art al tablao la Cantaora. La seva part com a intèrpret en la seva dansa la duu a terme amb el prestigiós solista Javier Conde, realitzant diversos espectacles, "El Flamenco y su vibrante Mundo", "A mis mestres".

Artistes

restaurant

Gala Cap d’Any i Festa Flamenca

read more