show flamenc

Flamenco November 2022

De fins

Entrades
Tornar als espectacles

Antonio Molina “El Choro”

Va néixer a Huelva el 1985. Va aprendre les bases del flamenc del seu pare “El Choro” Va ampliar i aprofundir la seva formació amb Manolo Marín i Javier Cruz, fins que el 1999 va guanyar el II Certamen Juvenil de Ball Flamenc de Huelva organitzat per la Cristina Fundació Heeren , instal·lant-se així a Sevilla per continuar els seus estudis en aquesta escola amb mestres com Javier Barón, Israel Galván, Rafael Campallo entre uns altres.

El 2002 va formar part de la companyia d'Israel Galván a l'espectacle “Galvánicas” estrenat a la XII Biennal de Flamenc.

I l'any següent participa a la gira de l'espectacle “Rafael Campallo i els Joves Flamencs”, amb el qual actua al “Festival Flamenc” de Monterrey, Filadèlfia, Nova York i al “Festival de Miami”.

El 2004 actua al Festival de Jerez a l'espectacle d'Adela i Rafael Campallo amb qui s'estrena, a la XIII Biennal de Flamenc “Don Juan Flamenco” i treballen a Tel Aviv i Jerusalem. Aquell mateix any va formar part de la Companyia Eva la Yerbabuena, amb l'espectacle “Eva”.

El 2006 participa a la Biennal de Flamenc de Sevilla dins el Cicle “Joves Promeses”. I aquest mateix any, Javier Barón va comptar amb ell per al seu espectacle “Dues veus per a un ball” actuant a Los Angeles, París, Sevilla, Còrdova i Jerez.

Torna a actuar a la Biennal de Sevilla 2008, aquesta vegada formant part de la Companyia “Joves Valors del Flamenc” amb l'obra “Temps Passats” dirigida per Juan Dolores Caballero “El Chino” que s'estrena al Teatre Alameda.

Del 2009 al 2012 va formar part de la Companyia Manuela Carrasco per a l'estrena de l'espectacle “Suspiro Flamenco” al Teatre Central de Sevilla i per a la següent gira pels escenaris més emblemàtics del Japó, i segueix formant part de la Javier Companyia Barón. amb qui va estrenar l'espectacle “Vaivenes” a la XVI Biennal de Flamenc de Sevilla.

El 2013 forma part de la companyia de guitarristes de Niño de Pura il·lustrant els seus recitals i és artista convidat a l'espectacle de Juana Amaya, “Morón Baila”.

Des del 2015 forma part de la Companyia Vicente Amigo amb la qual segueix present avui dia.

El 2016 estrena el seu primer espectacle individual: “Avís: Bayles de Jitanos” al XX Festival de Jerez, sota la direcció de Rafael Estévez i produït per la Fundació Cristina Heeren amb la col·laboració de l'Institut Andalús del Flamenc, amb què guanya el premi Premi Revelació del Festival. Des de la seva estrena, l'espectacle ha estat representat fins al 2018 a diferents llocs com Tel Aviv, al “Festival Dies de Flamenc” a Albuquerque, “Iberica Contemporánea” a Querétaro, “Festival d'Art Flamenc” a Monterrey, “Festival Aire Flamenco” ” a Mont de Marsan, “Festival Andalou” a Avignon, “Tanzhaus Nrw” a Düsseldorf, Suma Flamenca a Madrid, el Gran Teatre de Huelva, ia la Biennal de Flamenc de Sevilla, entre d'altres.

El 2018 estrena el seu segon espectacle: “GELEM”, aquesta vegada dirigit per Manuel Liñan, al Teatre Villamarta dins del XXII Festival de Jerez, representat també al Gran Teatre de Huelva ia la Suma Flamenca de Madrid, als Teatres del Canal .

A l'abril d'aquell any també presenta un espectacle menor, “MI BALL” al cicle Los Dijous Flamencs de Cajasol i altres cicles.

El 2019 entra com a artista convidat a l'espectacle “ÍNTIMO” de Miguel Poveda amb el que continua col·laborant avui dia.

La seva nova producció, “#SiDiosKiere”, s'estrena al Teatre Villamarta dins del Festival de Jerez 2022 dirigida per Juan Dolores Caballero “El Chino”, al juny es presentarà de nou al Teatre Central de Sevilla dins el Flamenc Ve del Sud cicle ia Huelva al Festival Flamenc Ciutat de Huelva.

 

Jose Serrano

José Serrano va néixer a Còrdova on va iniciar els estudis de dansa espanyola i flamenc de la mà del mestre Antonio Mondejar. Posteriorment es trasllada a Sevilla amb Manolo Marín i als 15 anys inicia la seva carrera professional a la companyia de Mario Maya a l'espectacle "El Amor Brujo".

El 1988 va formar part de la companyia Yoko Komatsubara a l'espectacle “Vaig triar el flamenc” estrenat al Teatre Espanyol de Madrid ia la companyia de Rafael Aguilar a la coreografia “Bolero de Ravel”.

El 1989 treballa al Ballet de Cristina Hoyos en el seu primer espectacle “Somnis Flamencs” estrenat al Cirque D”hiver, dins del Festival de París.

El 1989 participa a la pel·lícula “Montoyas y Tarantos” del director Vicente Escrivá.

Aquest mateix any s'incorpora al Ballet Nacional d'Espanya, romanent fins al 1998, on interpreta pràcticament tot el repertori com a solista i primer ballarí, destacant el paper de “Jason” a “Medea” de Jose Granero, sota la direcció de Miguel Narros.

Alhora, participa en la posada en escena de “La Gallarda” de Rafael Alberti a la inauguració de l'Expo 92 de Sevilla.

El 1998 s'incorpora a la companyia d'Antonio Canales com a artista convidat, interpretant els papers principals a les obres de teatre “La casa de Bernarda Alba” i “Guernica” dirigides per LLuis Pascual.

El 1998 es va incorporar al Ballet Flamenc d'Andalusia com a artista convidat i va romandre fins al 1999.

El 1999 va coreografiar “A Fuego Lento” al costat de Luis Ortega per celebrar la gala del Dia Internacional de la Dansa al Teatre Albeniz de Madrid.

 

Interpreta el personatge “Julio Romero de Torres” de l'espectacle “Musa Gitana” de la companyia de Paco Peña estrenat a Londres.

 

Viatja al Japó per coreografiar amb Luis Ortega l'espectacle “Cases de Sang” de la companyia de Yoko Komatsubara.

 

L'any 2000 entra com a artista convidat i coreògraf de la companyia de Sara Baras i roman fins al 2017. Interpretant i creant juntament amb l'artista, els espectacles:

 

“Juana la Loca” “Sabors” “Mariana Pineda” “Carmen” “Talent en estat pur”, “Essència”, “La Pepa”, “Medusa”, “Veus” i “Ombres”

 

El 2005 va coreografiar i interpretar amb Sara Baras la peça “Astúries” per a la pel·lícula “Iberia” de Carlos Saura.

Cristina Soler Valero

 

Graduada en ensenyaments professionals de Dansa Espanyola pel conservatori “Reina Sofia” de Granada. Va ampliar la seva formació durant dos anys al Centre Andalús de Dansa (CAD) de Sevilla. Posteriorment fa el salt a Madrid on es gradua amb excel·lent en l'especialitat de Coreografia i Interpretació de Dansa Espanyola i Flamenc, al Conservatori Superior de Dansa "María de Ávila", Madrid.

 

28 anys, natural de Granada.

 

Va començar els seus primers passos al flamenc a la primerenca edat de 3 anys.

 

Graduada en ensenyaments professionals de Dansa Espanyola pel conservatori “Reina Sofia” de Granada. Va ampliar la seva formació durant dos anys al Centre Andalús de Dansa (CAD) de Sevilla. Posteriorment fa el salt a Madrid on es gradua amb excel·lent en l'especialitat de Coreografia i Interpretació de Dansa Espanyola i Flamenc, al Conservatori Superior de Dansa “María de Ávila”, Madrid.

 

Professionalment ha estat becada pel “Ballet Flamenc d'Andalusia” durant el període de creació de “En la memoria del cante 1922”, sota la direcció de Rafaela Carrasco, 2013. I ha treballat en múltiples projectes artístics sota la direcció d'artistes de la talla d'Eva la Yerbabuena, Rubén Olmo, Daniel Doña, Teresa Nieto, Maria Rovira, Marina Heredia, entre d'altres, realitzant gires nacionals i internacionals per importants teatres i festivals. Complementa el seu treball en companyies amb el de bailaora habitual a diferents tablaos d'Andalusia, Madrid i l'estranger.

 

El 2019 forma part de l'espectacle que encapçala la cantaora granadina Marina Heredia, “Lorca i la Passió, Un mar de son”, sota la direcció coreogràfica d'Eva la Yerbabuena, compartint escenari amb artistes de la talla de Farruquito, José Valencia, Miguel Poveda , José Quevedo “Bolita”, Chema del Vaixell i direcció escènica de Rosario Pardo.

 

El 2020 presenta el seu primer projecte en solitari Los Males de España sota la direcció escènica de Rafaela Carrasco, amb motiu del seu projecte final d'estudis superiors, qualificat amb màxim exponent i finalista al premi extraordinari de la Comunitat de Madrid.

 

Actualment forma part de l'elenc de dues de les companyies més importants del panorama, treballant sota la direcció de Mercedes de Córdoba amb l'espectacle “Sí, Quiero”, i sota la direcció de Rafaela Carrasco, amb l'espectacle “Nocturna”.

 

Carmen Young

 

Ballarí mexicà, originari de la ciutat d'Aguascalientes, Mèxic.

 

Va iniciar els seus estudis de dansa a l'Acadèmia "Flamenco Vive".

 

Des dels vuit anys va començar a prendre cursos amb Cristóbal Reyes amb qui va estudiar durant la seva estada a Madrid el 2001. Des del 2012 ha continuat els seus estudis a Madrid i Sevilla, sent els seus principals professors, Antonio i Manuel Reyes, Javier Baron, Carmelilla Montoya i Milagros Mengibar; també ha estudiat amb Luisa Palicio, Mercedes de Córdoba, Adela Campallo i Lucía "La Piñona", entre d'altres.

 

Als 18 anys va ser repetidora de Cristóbal Reyes a les seves gires de cursos 2011 i 2012 a diverses ciutats de Mèxic, i va ser guanyadora de la beca d'Estudis a l'Estranger que atorga l'Institut Cultural d'Aguascalientes, Mèxic a través del Fons Estatal de Cultura i les Arts, FECA 2012-2013 amb què va estudiar en Amor de Déu.

 

Va formar part de la companyia de Maria Juncal "Bailamos Flamenco" 2013 com a ballarina solista al teatre de la Ciutat de Mèxic. Ha actuat en diversos teatres, sales, tablaos com Cardamomo, Villarosa, Las Carboneras, La Pacheca i Candela a Madrid, Casa de l'Art i Jardins de Zoraya a Granada, cicles flamencs i destacats festivals com "Flamencos y Mestizos" dirigit per Paco Ortega a Madrid (2015) en solitari, A Bilbao (2017) amb Antonio Molina "El Choro" i Úbeda (2019) en què estrena la seva primera proposta "Carrer de la Companyia" i repeteix aquell mateix any al juny al IV Festival Esprit de _Bayonna. A Jerez on va ser solista al XX Festival de Jerez amb l'espectacle "Eclosió" de la Fundació Cristina Heeren i com a cos de ball a "Flamenconautas" dirigida per Javier Latorre al XXII Festival de Jerez.

 

Primera suplent del Ballet Flamenc d'Andalusia el 2019. El novembre d'aquell any actua amb Rosalia als MTVEMA's de Sevilla i col·labora el 2020 i 2022 amb la marca Dior per a esdeveniments de marca. Actualment repeteix l'espectacle "#SiDiosKiere" d'Antonio Molina "El Choro" que es va estrenar el passat 3 de març al XXVI Festival de Jerez al Teatre Villamarta.

En reconeixements; 2018 rep el Premi Especial al concurs Tablao Las Carboneras, semifinalista al concurs de Tablao Villa Rosa 2019, i finalista al Concurs Flamenc Pur de Jerez 2020.

El 2022 rep el Primer Premi a la primera edició del concurs Tablao Los Amayas i al 31 Certamen Coreogràfic de Dansa Espanyola i Flamenc rep 3 premis: Festival de Jerez per una actuació a l'edició 2023, Residència al Centre Coreogràfic La Gomera i invitació com a coreògraf a la Companyia de Rosario Vancouver a Canadà. En la docència ha estat repetidora de Javier Baron (2015-2018), Carmelilla Montoya (2018-2019) a la Fundació Cristina Heeren alhora que ha estat professora a nivell bàsic d'aquesta escola, monitora i ajudant de ball a les classes de cant i guitarra de Juan José Amador, Paco Cortés, Pedro Sánchez entre altres (2015-2019). Viu a Sevilla on treballa des de 2018 als tablaos Teatro Flamenco Triana, Casa de la Memòria, Tablao El Arenal

Artistes

restaurant

Gala Cap d’Any i Festa Flamenca

read more