show flamenc

Joves Talents del Ball

De fins

Entrades
Tornar als espectacles
Al febrer, en Tablao Flamenco Cordobes reuneix sobre el seu escenari a la internacionalment coneguda Karime Amaya al costat de dos joves talents del flamenc actual: Águeda Saavedra i Rober "El Bru". Els tres estaran acompanyats per un elenc d'artistes extraordinari format per David Cerreduela i José Luis Medina al toc i La Tana, Juan Manzano "Coco", El Quini de Jerez i Manuel de la Nina, al cant. Et ve de gust una nit màgica?
Artistes

Karime Amaya
Al febrer tenim la sort de comptar amb la passió i l’art infinits de Karime Amaya, neboda-néta de Carmen Amaya i una bailaora de consolidat prestigi internacional. El seu ball traspua força i temperament i el seu art ja ha enlluernat a espectadors i crítica de mig món. Ciutats com Nova York, Tòquio, Alburquerque, Quito, Nou Mèxic, Madrid o Mont-de-Marsan són només alguns dels llocs que ja han caigut rendits als seus peus.

Águeda Saavedra
Presentem durant aquest mes també a una de les més joves perles del flamenc de Màlaga: Águeda Saavedra. Natural de Nerja (Màlaga), va obtenir dues vegades consecutives el primer premi del Certamen de Dansa de Riba-roja del Túria, una fita que li va comportar una beca per a la companyia de dansa del cèlebre coreògraf Antonio Najarro. Gràcies a això entra en l’elit de la dansa flamenca, col·laborant amb figures com Manuel Liñán o els Pericet en els seus espectacles. Habitual ja en els escenaris dels millors tablaos de la geografia espanyola, és una de les majors promeses de la seva generació.

Rober “El Bru”
Aquest jove bailaor va iniciar la seva formació artística en el ball als 6 anys a la prestigiosa acadèmia madrilenya de flamenc i dansa espanyola Amor de Déu. Els seus principals mestres van ser Antonio Reis i Cristóbal Reis. Després d’acabar la seva formació, va continuar el seu aprenentatge fins a l’actualitat amb el bailaor i coreògraf Alfonso Llosa i seguint els ensenyaments de Toni El Pelao, Farruquito, Miguel Cañas i Nino dels Reis.
Al llarg de la seva carrera ha treballat en Teatre Compac Gran via, Teatre García Lorca i La Latina de Madrid, a l’Auditori Alcàsser de San Juan de Valladolid i el Teatre Nescafé de les Arts a Santiago de Xile, així com en els tablaos madrilenys cardamom, Casa Patas, Museu La Corrala, tablao Torero, tablao flamenc tablao Estació Els Porxos o tablao Càntics. Rober El Bru es distingeix per buscar el seu propi camí en el ball mantenint, al mateix temps, una gran puresa flamenca. La improvisació inspira un personalíssim estil que s’imposa amb força, intensitat i elegància sobre l’escenari.

David Cerreduela
Fill del gran guitarrista “El Nani”, ha tocat per als flamencs més coneguts, ha acompanyat a Enrique Morente durant anys i ha estat guitarrista del Ballet Nacional d’Espanya. Considerat un guitarrista extraordinari per acompanyar el ball i el cant flamenc.

José Luis Medina
Guitarrista nascut a Còrdova, comença tocant la guitarra flamenca amb 13 anys de la mà d’Alberto Lucena de qui va aprendre per 5 anys.
Rep classes de grans mestres de la guitarra com el Nen de Pura, Eduardo Rebollar, José Luis Postigo, Miguel Ángel Cortés i Pedro Serra i competeix en el Concurs de Joves d’Acompanyament al Cante i al Ball organitzat per la Fundació Cristina Heeren, rebent el primer premi. Aquest mateix any guanya també el tercer premi com a guitarrista solista a Alhaurín de la Torre (Màlaga) ia Ogijares (Granada).
Ha presentat el seu propi espectacle al Festival Flamenc de Chateauneuf (França).

la Tana
Victòria Santiago Borja “La Tana” va començar la seva carrera professional cantant per ballar en companyies com la de Joaquín Cortés o la de Farruquito. Paco de Lucía la va escoltar cantar en un bar sevillà i la va incorporar al seu elenc.
La veu de la cantaora sevillana pren protagonisme en diversos temes de l’àlbum Cosetes bones (2004), entre ells, els tangos que li donen títol. El mestre d’Algesires la va embarcar en la troupe amb la que va presentar pel món el seu últim disc, al costat d’altres cantaores com Duquende i Montse Cortés.

Juan Manzano “Coco”
Natural de Sant Roc, és probablement una de les veus més flamenques de Barcelona. Autèntic i amb el flamenc en el seu ADN, l’acompanya allà on va. Suma a això una veu prodigiosa, capaç d’un cant temperamental, ric de evocadors records i desbordant naturalitat. Es tracta de tota una institució del flamenc a Barcelona i no deixa de sorprendre’ns any rere any.

El Quini de Jerez
Al llarg de la seva carrera ha treballat amb multitud d’artistes importants, com Tomasa Guerrero “La Macanita”, Fernando Terremoto, Elu de Jerez o Merchora Ortega, entre d’altres.
Ja amb 20 anys, madur com a cantaor, decideix aventurar-se en el cant i deixar enrere la seva etapa com a palmero. Al Lagar de Graella, un dels locals més emblemàtics de Jerez s’inicia en com cantaor i comencen les seves Actuacions en penyes, certàmens i festivals, guanyant primer premi del Certamen de Cantis per Bulería de Jerez un any després.
Després del seu èxit va ingressar en la companyia d’Antonio Gades, recorrent el món gira després gira: EUA, França, Londres, Califòrnia, el Marroc o el Brasil han estat alguns dels seus destins.

Manuel de la Nina
Jove cantaor de Jerez de la Frontera que ja ha recorregut escenaris de les principals ciutats dels Estats Units. Va debutar amb Tomasa ‘La Macanita’, Luis ‘El Zambo’ o Tia Maria Bala, entre d’altres

Joves Talents del Ball

restaurant

Gala Cap d’Any i Festa Flamenca

read more