show flamenc

Juliol 2016 Tablao Flamenco Cordobes

De fins

Entrades
Tornar als espectacles
Tablao Flamenco Cordobes Barcelona porta des de 1970 als artistes més importants del flamenc, tant estrelles consagrades com a joves promeses.
Artistes

Juliol 2016 en Tablao Flamenco Cordobes

Tablao Flamenco Cordobes Barcelona porta des de 1970 als artistes més importants del flamenc, tant estrelles consagrades com a joves promeses. Després d’anys de màxima exigència, comptant només amb els millors, la marca Tablao Flamenco Cordobés s’ha convertit en garantia de qualitat en el flamenc. L’espectador sap que en el seu escenari només actua l’elit del panorama flamenc.

Tindrem la sort de comptar durant tot el mes de juliol amb José Maya en el nostre escenari. Un prodigi de la dansa des de nen, nascut en una família de llarga tradició artística, debuta professionalment amb tan sols nou anys a l’escenari del Teatre Albéniz, en un festival en què també van participar artistes de la talla d’Antonio Canaesl, Juan Ramírez o Enrique Morente. Considerat com un dels més importants balladors del món, el seu cartell va més enllà, permetent col·laborar al costat d’estrelles de la música internacional com Mark Anthony, Björk o Beyoncé, a més, és clar, d’haver actuat al costat dels més importants artistes flamencs de les últimes generacions. Nom coneguts a tot el món com Tomatito, Güito, Ketama, Estrella Morente, Belén Maya, els Farruco o Israel Galván, entre molts altres.

Al juliol tornem a rebre en Tablao Flamenco Cordobes, un cop més, la força i el temperament de Karime Amaya. Bailaora de reconegut prestigi, ha portat els seus espectacles i coreografies a escenaris de tot el món. Nova York, Tòquio, Alburquerque, Quito, Nou Mèxic, Madrid o Mont-de-Marsan són algunes de les ciutats en els festivals de flamenc ha aparegut com a cap de cartell. A més dels seus propis espectacles, ha realitzat col·laboracions amb els més importants artistes d’aquest segle com Farruquito, Antonio Canales o Mario Maya, entre d’altres. Una tècnica impecable i depurada li permet passejar la seva tremenda força i tenacitat per qualsevol escenari.

Tenim també de tornada a la tarragonina Belén López a partir del 8 de juliol. Bailaora precoç en tots els aspectes, la seva formació en dansa clàssica, que aplica també als seus coreografies de flamenc, li permet realitzar les acrobàcies més espectaculars sense perdre gens d’autenticitat i d’estètica flamenca. Va iniciar la seva carrera sent una nena, durant la inauguració del Carrer Carmen Amaya a Barcelona, ​​en presència del llavors alcalde de la ciutat Pasqual Maragall. Les seves tremendes condicions per a la dansa l’han portat als teatres més importants del món des de nena, arribant a representar Espanya en diverses edicions de la Fira de Turisme Internacional (Inturfest). Es tracta d’una de les més completes balladores joves, a més d’una referència del flamenc de Catalunya.

Seguim comptant també amb una de talents joves de Barcelona, ​​en línia amb l’aposta de Tablao Flamenco Cordobes per les joves promeses. Segueix el Yiyo (fins al 7 de juliol) després de la première de la seva nova obra: “El Yiyo, Trilogia Flamenca”, que conjuga la tradició amb la fusió i la música electrònica. Es tracta del següent esglaó cap a la consagració d’una de les més importants projectes de futur del flamenc a Catalunya. Estan ja en boca de tots els seus actuacions al festival La Suma Flamenca de Madrid i en Tablao Flamenco Cordobes Barcelona, ​​convertint-se en un dels artistes flamencs que més soroll estan fent.

Al costat d’ells, a l’escenari de Tablao Flamenco Cordobes al juliol, un elenc de luxe per a qualsevol espectacle de flamenc. Sara Barrero (01-14 juliol), bailaora de Catalunya, amb una extensa i valuosa carrera com a aval de garantia de qualitat a l’esquena. Va iniciar la seva carrera als 16 anys, i des de llavors ha viatjat per tot el món. El mestre David Cerreduela, acompanyant inseparable del mestre Enrique Morente fins a la seva primerenca mort, ha actuat també al costat dels millors artistes del flamenc actual. Antonio Santiago “Ñoño” i Justo Fernández “Tuto” actuaran a la guitarra al costat d’ell. Sara Salat, cantaora de Jerez de la Frontera, amb actuacions arreu del món, recentment va interpretar L’Amor Brujo a l’Auditori Nacional de Música de Madrid, sota la direcció de Cristóbal Soler. Juan Manzano “Coco”, tota una institució del flamenc a Barcelona, ​​el seu cant temperamental, ric de evocadors records i desbordant naturalitat li fa una promesa clara en l’univers flamenc. Antonio Campos “Bocaillo”, una de les últimes perles de la pedrera de cantaores flamencs de Barcelona, ​​format en Tablao Flamenco Cordobes al costat dels millors artistes, Manuel Tane, natural de Jerez de la Frontera i considerat com un dels millors cantaores per al ball que hi ha actualment, treballa de forma regular per als artistes més importants del flamenc. Finalment i no per això menys important, José de la Miquela i Juanjo de Nayeli, cantaores de Barcelona. Un mes de juliol ple d’estrelles …

Els espectacles de Tablao Flamenco Cordobes

Benvolgut client, estimat amic, desconegut aficionat,
La naturalesa historico-romàntica del flamenc, com a creació popular que comença a conèixer-se a mitjans del segle XlX i que els escriptors del romanticisme que visiten Espanya introdueixen en les seves narracions, s’han situat aquest fenomen musical en l’òrbita de la cultura, i de la gran literatura, a la vegada que la indústria de l’espectacle l’ha situat en un producte per a consum de masses totalment deformat. És de domini públic la perniciosa influència que el turisme massiu ha exercit en promotors, productors i artistes allunyats de l’estètica i de la formació necessàries per pertànyer a la cultura flamenca, i la calculadora premeditació amb què actuen, basat el seu comportament en l’argument que el turista “no sap” al que caldria contestar que els que no saben són ells.
Davant d’aquesta situació, el viatger i tot el que simplement s’interessi per la cultura popular autèntica, s’enfronta al repte de no deixar-se enganyar. Malauradament les fonts de coneixement no són la publicitat, ni tan sols la que ens proporciona Internet. Estem dins d’una societat intoxicada amb eslògans que són tots iguals.
Tablao Flamenco Cordobes li donarà algunes pautes:
La gestió d’un tablao, com la d’una farmàcia, han d’estar en mans d’artistes i / o experts reconeguts, aficionats autèntics com a mínim. A Madrid els trobarà amb relativa facilitat ia Barcelona igual però amb algun grau més de dificultat.
Els tablaos històrics li oferiran un retaule de la seva memòria viscuda amb els grans mestres del flamenc, alguns amb una programació escollida amb els millors intèrprets.
Tablao Flamenco Cordobes s’alinea amb aquells tablaos històrics els propietaris han estat artistes i viscut el seu món més profund i, a més d’una llista insuperable de mestres que estan en la història del flamenc és dels pocs que, a través dels anys, ha mantingut una política d’actualització permanent combinant la programació d’artistes consagrats amb la de joves talents descoberts per nosaltres.
Una altra de les característiques del nostre escenari és fer coincidir, com en els grans festivals, a grans i consagrats intèrprets en espectacles únics pel seu nivell de summa artística i de talent.
Benvolgut client, no l’hi direm nosaltres:
Pregunti als aficionats: Ells li diran què és Tablao Flamenco Cordobes
 

restaurant

Gala Cap d’Any i Festa Flamenca

read more