show flamenc

Maig 2016 Tablao Flamenco Cordobes

De fins

Entrades
Tornar als espectacles
Al maig, Tablao Flamenco Cordobes de la Rambla segueix portant a Barcelona als millors artistes del món flamenc al seu tablao, dins el cicle Primavera Flamenca. Aquest mes portem a referents del flamenc a Barcelona ia Sevilla: Els Balladors de Flamenc Jesús Carmona, Amador Rojas i a les Balladores de flamenc Karime Amaya i Susana Casas.
Artistes

Barcelona i Sevilla en Tablao Flamenco Cordobes de la Rambla de Barcelona

Al maig, Tablao Flamenco Cordobes de la Rambla segueix portant a Barcelona als millors artistes del món flamenc al seu tablao, dins el cicle Primavera Flamenca. Aquest mes portem a referents del flamenc a Barcelona ia Sevilla: Els Bailaores de Flamenc Jesús Carmona, Amador Rojas i a les Bailaora de flamenc Karime Amaya i Susana Casas.

Jesús Carmona (12 / 5-19 / 5), un dels millors representants del flamenc de Barcelona, ​​segueix apareixent com a cap de cartell en els més importants festivals i teatres del món. La seva dansa, que uneix una tècnica prodigiosa, una estètica personal i un domini dels complicats i diferents registres del flamenc, el fa un dels balladors i coreògrafs més complets i aclamats del món. Exprimer ballarí del Ballet Nacional d’Espanya, en què va estar durant més de 5 anys. Després del seu recent èxit en el XII Fall for Dance Festival de Nova York, Jesús torna a Tablao Flamenco Cordobes de Barcelona per seguir impressionant a propis i estranys en un moment de plenitud en la seva carrera.

Com singular representant de Sevilla, després d’un any allunyat dels escenaris de Barcelona, ​​torna Amador Rojas (9 / 5-31 / 5). Deixeble del llegendari Farruco, que li ensenya les bases del món flamenc, la seva passió per la dansa li llança cap a una contínua recerca com autodidacta, creant les seves pròpies coreografies amb un estil personal i inimitable. Geni creador, la seva reeixida carrera l’ha portat a guanyar diversos premis, com el Premi “Artista Revelació” a la Biennal de Flamenc del 2008, el Premi “La Venencia Flamenca” 2009 o el The Golden Lyre Musicianship Award 2010.

Durant la primera setmana del mes gaudirem també de l’art del mestre Joan de Joan i de la joventut del Yiyo. Juan de Juan, alumne destacat d’Antonio Canales, està considerat com uns dels balladors més importants dels últims anys i la seva creativitat i recerca contínua de noves idees i conceptes l’ha portat a propostes artístiques de tota mena, sempre amb el flamenc com a nucli . El Yiyo és un dels joves flamencs més prometedors del flamenc a Barcelona i ja considerat una de les futures estrelles de panorama flamenc.

Incansable i merescuda hereva del cognom Amaya, Karime Amaya (1 / 5-31 / 5) segueix portant els seus espectacles a teatres de tot el món, i especialment al seu Mèxic natal. Nova York, Tòquio, Albuquerque, Quito, Nou Mèxic, Madrid, Mont-de-Marsan són algunes de les ciutats que ha visitat, amb els seus propis espectacles i col·laborant amb altres artistes de la talla de Farruquito, Antonio Canales o Mario Maya, entre altres. És també una de les protagonistes del documental “Bajarí” d’Eva Vila, que mostra el món flamenc a Barcelona. Va fer el seu debut professional amb tan sols 9 anys a la companyia dels seus pares, la bailaora “La Winy” i el guitarrista Santiago Aguilar, i des de llavors la seva extensa carrera l’ha portat a ser una de les balladores de referència, especialment a Barcelona.

També tenim de tornada a Susana Cases (9 / 5-31 / 5) com a representant de Sevilla. Amb una extensa carrera a l’esquena, va debutar professionalment amb 15 anys i ràpidament va començar a viatjar per tot el món: França, Mèxic, Holanda o Japó van ser alguns dels seus primers destins. Ha treballat per les millors companyies i artistes: Mario Maya, Matilde Coral, Cristina Hoyos, Curro Vélez, Alejandro Granados, Pere Serra o el Jonc, entre d’altres, i ha col·laborat regularment amb Tablao Flamenco Cordobes al llarg de la seva carrera. Té diversos premis en el seu haver, entre els quals destaquen el Farolillo de Oro de Sevilla, el 1r Premi Nacional “Matilde Coral” (Barcelona) el 2n Premi Nacional en la categoria de ball per alegries, el 1er Premi al millor ball lliure (Cadis ) o el 2n Premi al Festival Internacional de Cant de les Mines.

Al costat d’ells, un elenc d’elit, grans artistes altament valorats i reconeguts en els cercles flamencs. Sara Barrero, bailaora catalana amb una llarga i reconeguda experiència a l’esquena. Va debutar professionalment als 16 anys, i des de llavors ha treballat per tot el món. Olga Llorente, bailaora també de Catalunya, va iniciar la seva carrera en Tablao Flamenco Cordobes, on es va formar i actualment viu a Madrid. El mestre David Cerreduela, guitarrista del gran Enrique Morente fins a la seva primerenca mort, ha acompanyat també als més grans artistes del flamenc actual. Tuto, un dels referents de la guitarra flamenca a Catalunya, amb una tècnica i velocitat prodigioses i cridat a ser un dels artistes a seguir en els propers anys. Israel Cerreduela, fill de David Cerreduela, guitarrista també, segueix els passos del seu pare amb una pulsació elèctrica i un toc fresc i flamenc. Maria del Mar Fernández, cantaora de Cadis, ha actuat arreu del món i la seva interpretació del tema “Senyoreta” el va portar a la fama a l’Índia i a gravar el seu àlbum “Una gaditana a Bollywood”. Juan Manzano “Coco”, tota una institució del flamenc a Barcelona, ​​el seu cant temperamental, ric de evocadors records i desbordant naturalitat li fa una promesa clara en l’univers flamenc. Antonio Campos “Bocaillo”, una de les últimes perles de la pedrera de cantaores flamencs de Barcelona, ​​format en Tablao Flamenco Cordobes al costat dels millors artistes. Jonathan Reis, jove cantaor per ball amb un cop tremendament personal i completa, és un dels joves amb més projecció del moment. Josep de la Miquela cantaor català nascut a Sant Adrià del Besòs, ha col·laborat amb primeres figures del flamenc, com Antonio Canales. Juanjo de Nayeli, cantaor de Tarragona, tot i que d’arrels andaluses, va debutar amb tan sols 15 anys a les principals penyes flamenques de Catalunya, fins traslladar-se a Barcelona per treballar amb els millors artistes.

restaurant

Gala Cap d’Any i Festa Flamenca

read more