show flamenc

Programa d’agost a Tablao Flamenco Cordobes

De fins

Entrades
Tornar als espectacles
Jesús Carmona i Karime Amaya tornen a Cordobes durant el mes d'agost per fascinar a propis i estranys amb la tècnica i el temperament que els han encimbellat al capdamunt del ball flamenc. Separats, sorprenen i captiven al públic en qualsevol dels nombrosos festivals internacionals que protagonitzen. Junts, la força i passió del seu ball deslliguen un torrent de sensacions imparable, una combinació única i excepcional que només es pot veure en l'històric Tablao Cordobes de la Rambla.
Artistes

Jesús Carmona i Karime Amaya tornen a Cordobes durant el mes d’agost per fascinar a propis i estranys amb la tècnica i el temperament que els han encimbellat al capdamunt del ball flamenc. Separats, sorprenen i captiven al públic en qualsevol dels nombrosos festivals internacionals que protagonitzen. Junts, la força i passió del seu ball deslliguen un torrent de sensacions imparable, una combinació única i excepcional que només es pot veure en l’històric Tablao Cordobes de la Rambla.

el Ball

Vam començar amb Jesús Carmona, que ve a Tablao del 2 al 30 d’agost. Aquest bailaor català continua sent cap de cartell en els festivals i teatres més importants del món. Ha estat primer ballarí del Ballet Nacional d’Espanya durant cinc anys i ha compartit escenari amb artistes flamencs de primer nivell. La seva dansa, treballada amb cura i passió des de nen, uneix una tècnica prodigiosa i una estètica pròpia i original. Domina amb mestria els complicats i diferents registres del flamenc i fa anys que és considerat un dels balladors i coreògrafs més complets i aclamats del món.

Seguim amb la qual durant tot aquest mes serà la seva companya de ball sobre el tablao, Karime Amaya. La bailaora de prestigi internacional ja ha enlluernat als espectadors de mig món amb la seva força i temperament. Ciutats com Nova York, Tòquio, Alburquerque, Quito, Nou Mèxic, Madrir o Mont-de-Marsan són algunes de les ciutats el públic ja ha caigut rendit als seus peus.

Neboda-néta de Carmen Amaya, la bailaora universal més gran i venerada de tots els temps, Karime ha col·laborat amb els artistes flamencs més importants d’aquest segle i aquest mes estarà amb nosaltres en exclusiva en Tablao Flamenco Cordobes Barcelona.

Al costat d’ells, i en línia amb el compromís de Cordobes amb els joves talents, aquest mes segueix amb nosaltres El Yiyo (de l’1 al 25 d’agost), unes de les joves promeses del ball que més està donant de parlar. Nascut a Badalona i de pares gitanos de Jaén, Miguel Fernández “El Yiyo” complementa la seva passió pel flamenc amb una formació en dansa clàssica i contemporània. Això, sumat a la seva atlètica explosivitat, li permet deslligar tot l’art i el temperament sobre una tècnica sòlida de ball, resultant en un espectacle autèntic i d’una qualitat inqüestionable.

Completant l’equip de ball, torna amb nosaltres la murciana Lucía Campillo (del 3 al 31 d’agost). Formada en el Reial Conservatori de Professional de Dansa de Madrid i en l’Estudi del Ballet Nacional d’Espanya, ha estat instruïda per mestres tan prestigiosos com Antonio Canales o Miracles Menjíbar. Va ser primera ballarina del Ballet Nacional d’Espanya durant 3 anys i el 2013 va passar a formar part de la Companyia Rojas i Rodríguez amb la qual realitza una gira internacional. Actualment continua sorprenent al públic en escenaris de mig món i aquest mes d’agost la tindrem només per a nosaltres en Tablao Flamenco Cordobes.

Els últims dies del mes (del 25 al 31) trepitjarà el Tablao amb el seu art Belén López, la bailaora tarragonina que ha representat diverses vegades a Espanya en la Fira de Turisme Internacional. Formada en dansa clàssica, és famosa per realitzar les acrobàcies més espectaculars sense perdre gens d’autenticitat i d’estètica flamenca.

a guitarra

Ja hem esmentat als balladors, però això no acaba aquí. Perquè … què seria del ball sense la guitarra?

El nostre Tablao és famós a tot el món per portar, des de la seva fundació el 1970, als millors artistes de cada moment, i això inclou la guitarra. Aquest mes comptem amb tres guitarristes de reconegut prestigi:

David Cerreduela, fill del gran guitarrista “El Nani”, ha tocat per als flamencs més coneguts, ha acompanyat a Enrique Morente durant anys i ha estat guitarrista del Ballet Nacional d’Espanya. També ha col·laborat en discos de Diego El Cigala, Manolo Tena, Guadiana i Antonio Carmona.

Al costat de David tenim també aquest mes a Manuel Caces, famós per ser un dels millors guitarristes especialistes en acompanyar al ball i al cant i, a més, compositor consagrat per a artistes de primer nivell. També ha actuat en escenaris de mig món com Tòquio, Alburquerque, Taiwan o el Líban.

Completant el trio de guitarres ve al Tablao a hipnotitzar amb la seva música el Madrileny Joni Jiménez. Criat en una família d’artistes i continuador de l’escola de Cañotorro, ha guanyat nombrosos premis de música flamenca i es caracteritza per endinsar-se al llenguatge flamenc utilitzant els desenvolupaments musicals del jazz.

 

el Cant

Tenim el ball i la música, només ens falta el tercer pilar d’un autèntic espectacle flamenc: El Cant.

Formats al Tablao Flamenco Cordobes i nascuts a Catalunya, tornen un mes més els cantaores El Coco i Bocaillo. Dues veus esgarrifoses que ressonen amb força i talent en les parets del nostre tablao.

Els acompanyarà aquest mes Manuel de la Curra, guitarrista i cantaor que ha guanyat nombrosos premis de cant de sagetes i ha actuat en els millors teatres del món. Des de Rússia fins al Japó, passant pel Brasil i Kazakhstan, entre molts altres.

També tindrem la sort de comptar amb la veu de Maria del Mar Fernández (del 21 al 31 d’agost), la cantaora gaditana va debutar com a professional amb tan sols 14 anys i ja ha passat per multitud d’escenaris. El 2011 va interpretar un tema titulat “Señorita” el 2011, per a una pel·lícula de Bollywood titulada “ZNMD”, amb gran acollida.

Com a novetat, ve per primera vegada a l’Tablao el jove cantaor Ismael “El Bola” (del 6 al 31 d’agost). De llarga tradició flamenca, malgrat la seva joventut porta ja a l’esquena actuacions en teatres internacionals i aquest mes ve al Tablao a demostrar que està a l’altura dels millors.

I per acabar, tindrem també aquest mes a la cantaora Manuela Santiago (de l’1 al 20 d’agost). Nascuda en una família d’artistes consagrats, es forma des de molt petita de la mà del seu pare Manuel Santiago. S’ha format en els teatres i tablaos de Sevilla i aquest mes la tindrem al Tablao Flamenco Cordobes per primera vegada.

 

Un agost ple d’estrelles i de talent. No t’ho perdis!

Els espectacles de Tablao Flamenco Cordobes

Benvolgut client, estimat amic, desconegut aficionat,
La naturalesa historico-romàntica del flamenc, com a creació popular que comença a conèixer-se a mitjans del segle XlX i que els escriptors del romanticisme que visiten Espanya introdueixen en les seves narracions, s’han situat aquest fenomen musical en l’òrbita de la cultura, i de la gran literatura, a la vegada que la indústria de l’espectacle l’ha situat en un producte per a consum de masses totalment deformat. És de domini públic la perniciosa influència que el turisme massiu ha exercit en promotors, productors i artistes allunyats de l’estètica i de la formació necessàries per pertànyer a la cultura flamenca, i la calculadora premeditació amb què actuen, basat el seu comportament en l’argument que el turista “no sap” al que caldria contestar que els que no saben són ells.
Davant d’aquesta situació, el viatger i tot el que simplement s’interessi per la cultura popular autèntica, s’enfronta al repte de no deixar-se enganyar. Malauradament les fonts de coneixement no són la publicitat, ni tan sols la que ens proporciona Internet. Estem dins d’una societat intoxicada amb eslògans que són tots iguals.
Tablao Flamenco Cordobes li donarà algunes pautes:
La gestió d’un tablao, com la d’una farmàcia, han d’estar en mans d’artistes i / o experts reconeguts, aficionats autèntics com a mínim. A Madrid els trobarà amb relativa facilitat ia Barcelona igual però amb algun grau més de dificultat.
Els tablaos històrics li oferiran un retaule de la seva memòria viscuda amb els grans mestres del flamenc, alguns amb una programació escollida amb els millors intèrprets.
Tablao Flamenco Cordobes s’alinea amb aquells tablaos històrics els propietaris han estat artistes i viscut el seu món més profund i, a més d’una llista insuperable de mestres que estan en la història del flamenc és dels pocs que, a través dels anys, ha mantingut una política d’actualització permanent combinant la programació d’artistes consagrats amb la de joves talents descoberts per nosaltres.
Una altra de les característiques del nostre escenari és fer coincidir, com en els grans festivals, a grans i consagrats intèrprets en espectacles únics pel seu nivell de summa artística i de talent.
Benvolgut client, no l’hi direm nosaltres:
Pregunti als aficionats: Ells li diran què és Tablao Flamenco Cordobes

restaurant

Gala Cap d’Any i Festa Flamenca

read more