show flamenc

Sevilla i Cádis: Diàlegs del ball “…etc.”

De fins

Entrades
Tornar als espectacles
Arrenca el 2018 i en Tablao Flamenco Cordobes donem la benvinguda al nou any amb un espectacle ple d'artistes de primera categoria. Et ve de gust una nit màgica?
Artistes

Marco Flores
Natural de Cadis, la seva experiència professional comença en tablaos i festivals andalusos. El 2001 entra a formar part de la Companyia Sara Baras i de Rafael Amargo. El 2003 inicia els seus projectes en solitari i crea la companyia de dansa ESS3 Moviment costat de Olga Pericet, Daniel Doña i Manuel Liñán.
Com a solista balla al Festival Flamenc de Lepe, al Festival Internacional de Música i Dansa de Granada i participa a la Gala del 50è Aniversari del Corral de la Moreria.
El 2007 crea «En Clau» al costat de Manuel Liñán i Olga Pericet i participa en el Flamenc Festival de Nova York i Londres, amb excel·lents crítiques.

Claudia Cruz
Originària de Cadis, amb només 5 anys va començar a aprendre flamenc, ballet i clàssic espanyol a l’acadèmia de Charo Creu, Dansa Cibayí. Ha après de grans artistes com Israel Galván, Belén Maya, Mijita Dakota, Pacy Sánchez, Silvia Oen … etc. i ha col·laborat en diferents espectacles com el Pregó Carnavalesco de Cadis, Carmen de Bizet amb la companyia Els Ullen, amb Alma, Niña Pastori per Nadal …
Ha viatjat per tot Europa i pel Japó apropant al públic el seu art el qual ha estat reconegut amb diferents premis com el primer premi Matilde Coral i José de la Vega el 2006 a l’Hospitalet, el primer premi en el concurs de Ubrique el 2006, el primer premi de la categoria de ball per alegries en el concurs de la Penya de la Perla a Cadis, 2005 o el primer premi en el concurs d’Estepona Cantora en 2005.

Marina Valiente
Nascuda a Sevilla, en el si d’una família d’artistes on des de molt petita li van inculcar el flamenc i amb només 3 anys va pujar per primera vegada a un escenari.
Com bailaora realitza actuacions arreu del món en els seus treballs destaquen l’haver actuat a la Biennal de Sevilla al costat d’Israel Galván en el seu espectacle “Galvàniques”, treballar en la companyia de Rafael Campallo amb què va actuar al Festival Mont de Marsans, entre moltíssims altres.
Pel que fa a premis, podem destacar el segon premi en el Concurs Nacional per Alegries “La Perla de Cadis” 2011 i tercer premi en el Concurs Nacional Joves Flamencs 2007.

Tati
Luís Santiago “El Tati” va començar la seva carrera als 12 anys, inicialment com a percussionista i posteriorment com a guitarrista, acompanyant als seus pares Mercedes Amaya i el guitarrista Santiago Aguilar. Ha participat en diversos espectacles dels quals destaquen el “Festival Mont de Marsan”, França. El festival més important de flamenc a tot el país i ha compartit escenari amb artistes de la talla de Gerardo Núñez, la companyia de Mario Maya, Antonio “El Pipa”, Família Farruco, entre d’altres.

Ha fet una gira de presentacions per les principals ciutats del Japó, presentant al Centre Nacional de les Arts al costat de la companyia nacional de dansa.

José Luis Medina (1986), guitarrista nascut a Còrdova, comença tocant la guitarra flamenca amb 13 anys de la mà d’Alberto Lucena de qui va aprendre per 5 anys.
Rep classes de grans mestres de la guitarra com el Nen de Pura, Eduardo Rebollar, José Luis Postigo, Miguel Ángel Cortés i Pedro Serra i competeix en el Concurs de Joves d’Acompanyament al Cante i al Ball organitzat per la Fundació Cristina Heeren, rebent el primer premi. Aquest mateix any guanya també el tercer premi com a guitarrista solista a Alhaurín de la Torre (Màlaga) ia Ogijares (Granada).
Ha presentat el seu propi espectacle al Festival Flamenc de Chateauneuf (França),

Jesús Núñez
Guitarrista nascut a Cadis amb una àmplia trajectòria professional a l’esquena. Ha tocat al costat d’artistes de la talla de Manuel Liñán, Marc Flores, India Martínez o Pitingo, entre moltíssims altres, i ha realitzat gires per Tanzània, Rwanda, Cap Verd, Itàlia, etc.

Cant
la Tana
Victòria Santiago Borja “La Tana” va començar la seva carrera professional cantant per ballar en companyies com la de Joaquín Cortés o la de Farruquito. Paco de Lucía la va escoltar cantar en un bar sevillà i la va incorporar al seu elenc.
La veu de la cantaora sevillana pren protagonisme en diversos temes de l’àlbum Cosetes bones (2004), entre ells, els tangos que li donen títol. El mestre d’Algesires la va embarcar en la troupe amb la que va presentar pel món el seu últim disc, al costat d’altres cantaores com Duquende i Montse Cortés.

Juan Manzano “Coco”
Natural de Sant Roc, és probablement una de les veus més flamenques de Barcelona. Autèntic i amb el flamenc en el seu ADN, l’acompanya allà on va. Suma a això una veu prodigiosa, capaç d’un cant temperamental, ric de evocadors records i desbordant naturalitat. Es tracta de tota una institució del flamenc a Barcelona i no deixa de sorprendre’ns any rere any.

El Quini de Jerez

llarg de la seva carrera ha treballat amb multitud d’artistes importants, com Tomasa Guerrero “La Macanita”, Fernando Terremoto, Elu de Jerez o Merchora Ortega, entre d’altres.
Ja amb 20 anys, madur com a cantaor, decideix aventurar-se en el cant i deixar enrere la seva etapa com a palmero. Al Lagar de Graella, un dels locals més emblemàtics de Jerez s’inicia en com cantaor i comencen les seves Actuacions en penyes, certàmens i festivals, guanyant primer premi del Certamen de Cantis per Bulería de Jerez un any després.
Després del seu èxit va ingressar en la companyia d’Antonio Gades, recorrent el món gira després gira: EUA, França, Londres, Califòrnia, el Marroc o el Brasil han estat alguns dels seus destins.

Manuel de la Nina
Jove cantaor de Jerez de la Frontera que ja ha recorregut escenaris de les principals ciutats dels Estats Units. Va debutar amb Tomasa ‘La Macanita’, Luis ‘El Zambo’ o Tia Maria Bala, entre d’altres.

Sevilla y Cádiz: Diálogos del baile "...etc."

restaurant

Gala Cap d’Any i Festa Flamenca

read more