show flamenc

Flamenc etern, flamenc nou

De 01/03/2024 fins 15/03/2024

Entrades
Tornar als espectacles

El món, el planeta i la nostra societat en el seu conjunt assistim atònits a una enorme transformació de tots els ordres que ens han regit els últims 100 anys. L'Art, i per tant el Flamenc, no podia ser aliè a això. D'això tracta la proposta artística que aquest mes els oferim. 

 

Dos històrics mestres, Carrete i José Galván, el reconeixement del qual ve avalat pel currículum que afegim a aquest pròleg, acompanyats per dos prestigiosos joves representants consagrats del ball actual enriquit de tradició, Pastora Galvan i El Junco, de Sevilla i Cadiz respectivament. 

 

Tablao Cordobés, sempre amb la intenció de mostrar l'Art Flamenc **des de la cultura**, presenta durant aquests dies aquest contrast estètic per entendre l'evolució d'un art que ha conquerit el món i és part del seu patrimoni cultural immaterial.

Ens sembla molt interessant que els nostres clients visquin una experiència allunyada dels tòpics turístics com venim fent-ho des de fa 54 anys. És per això que esperem podeu gaudir del flamenc autèntic, de la tradició, la cultura i el seu art. Gràcies per l'oportunitat que ens brinden.

 

José Losada ‘Carrete’

Carrete de Màlaga és un legendari ballaor que li agrada anomenar-se el Fred Astaire gitano, amb 70 anys als escenaris. Autodidacta, intuitiu, influenciat pels grans clàssics del flamenc, és carismàtic i sorprenent. Després d'una carrera d'èxit, està vivint una segona etapa de reconeixement extraordinari en el món del flamenc, que l'ha situat com a ballaor de culte. S'hi han dedicat espectacles, biografies i tota mena d'homenatges. Per citar els més recents, el 2023 l'Ajuntament de la seva ciutat Torremolinos li va dedicar una estàtua, i la Biennal de Flamenc de Màlaga va declarar l'any Picassiano i l'any Carretiano, obrint el festival amb un espectacle d'homenatge a Carrete i protagonitzat per ell, i ha rebut el Premi de la Venta de Vargas. Tablao Flamenco Cordobés vol sumar-se a la llarga llista de merescuts homenatges, i obre el seu Cicle de Grans Intèrprets 2024 amb aquest personatge singular i únic del flamenc. Flamenc en estat pur.

 

José Galván

Bailaor sevillà, mestre de mestres, José Galván té una trajectòria professional tan llarga i variada que caldria un llibre per resumir-la. Ha treballat en tots els Tablaos importants d'Espanya i també ha passat grans temporades al Garlochi de Tòquio. Ha recorregut el món sencer amb companyies de dansa compartint escenari amb grans estrelles. Per si no fos suficient, la seva brillant carrera professional té un final de luxe amb la valuosa carrera docent que ha desenvolupat a Sevilla, on ha format generacions de grans artistes a la seva acadèmia. El 2016 va rebre el prestigiós premi Giraldillo de Sevilla. Els seus dos fills, Pastora i Israel, són dues de les grans estrelles actuals del flamenc, i és una extraordinària oportunitat veure'l compartir cartell amb Pastora al Tablao Flamenco Cordobés.

 

Pastora Galván

Bailaora de reconegut prestigi, Pastora va compaginar la seva carrera al Conservatori de Sevilla amb els seus primers treballs professionals. Ja el 1995, a l'edat de 15 anys, va viatjar per primera vegada als Estats Units amb la Companyia de Teatre Flamenc de San Francisco. A l'any següent va impartir cursets a la Universitat de Standford i va actuar a França amb la Companyia d'Israel Galván. Des de llavors no ha parat de fer classes i d'actuar per tot el món amb diferents companyies i com a bailaora solista.

 

Junco

Va començar la seva formació a Cadis i va continuar a Jerez i Sevilla amb reconeguts mestres. Ha estat ballarí solista en companyies com la de Cristina Hoyos i el Ballet Flamenco de Andalucía. Ha presentat diversos espectacles, rebent elogis del públic i la premsa. Ha participat en festivals de renom mundial i ha estat guardonat amb premis com el Premi Max al millor intèrpret masculí de dansa el 2008. Actualment es troba preparant un nou espectacle al costat d'un altre bailaor gadità titulat "Bailaores".

Artistes

restaurant

Gala Cap d’Any i Festa Flamenca

read more